

LEHTIKUVA
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä pitää lähijunien työnseisausta ja ylioppilaskirjoituksia erittäin huonona yhdistelmänä: “Miksi hallitus ei siirtänyt mielenilmausta?”
Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne on lähes kokonaan peruttu tänään torstaina ja huomenna perjantaina Rautatiealan Unionin mielenilmauksen vuoksi. Molempina päivinä järjestetään ylioppilaskirjoituksia. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ihmettelee, miksi hallitus ei pyrkinyt siirtämään mielenilmausta ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan.
Tänään torstaina järjestetään vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe, huomenna perjantaina äidinkielen ja kirjallisuuden kirjoitustaidon koe. Monet työntekijät voivat jäädä etätöihin ja muut toisen asteen opiskelijat etäkouluun, mutta vastaavaa mahdollisuutta ei ylioppilaskirjoituksiin osallistujilla ole.
– Abeja yritettiin suojella omaehtoisella karanteenilla, mutta nyt he joutuvat matkustamaan ylioppilaskokeisiin täpötäysissä busseissa, perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttinen huomauttaa.
Turvaväleistä ei busseissa ole tietoakaan
VR:n internet-sivujen mukaan lähijunissa kulkee päivittäin yli 200 000 matkustajaa. Vaikka päivittäiset matkustajamäärät ovatkin koronaepidemian takia pienentyneet, nyt ne, joilla ei joukkoliikenteessä matkustamiselle vaihtoehtoa ole, joutuvat pakkautumaan busseihin.
– Matkustin itse tänä aamuna jokerilinjan 560-bussilla, joka oli lähes täynnä. Turvaväleistä bussissa ei ollut tietoakaan, eivätkä läheskään kaikki matkustajat käyttäneet kasvomaskia. Kun tämän viikon jälkeen ylioppilaskirjoituksissa on vielä yhdeksän koepäivää, ei voi kuin ihmetellä, miksi hallitus ei reagoinut tilanteeseen ja pyrkinyt siirtämään mielenilmausta ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan, Hyttinen pohtii.
Joukkoliikenteen matkustajien turvallisuus retuperällä
HSL-liikenteessä maskipakon käyttöönottoa viivyteltiin kuukausikaupalla. Hyttisen mielestä on älytöntä, että hallitus sulkee ravintolat sekä harrastus- ja liikuntapaikat, mutta samaan aikaan joukkoliikenteen matkustajien turvallisuus on ollut täysin retuperällä.
– Kysyin edellisellä valtuuston kyselytunnilla 3.3. maskipakon käyttöönotosta joukkoliikenteessä, ja sain ympäripyöreän vastauksen siitä, että se ei olisi lain mukaan mahdollista. Reilua viikkoa myöhemmin, 13.3., maskipakko kuitenkin julistettiin käyttöön, mutta käytännössä sitä ei valvota. Laki ei tällä välin muuttunut, Hyttinen kertoo.
Miksi koulun alkamisaikoja ei porrasteta?
Hallituksen toimet koronatartuntojen leviämisen estämiseksi tuntuvat kovin epäloogisilta. Hallitukselle tuntuu olevan itseisarvo kyykyttää ravintola- ja liikunta-alan yrittäjiä ja sulkea heidän yrityksensä, vaikka ei olisi minkäänlaista näyttöä tartuntojen leviämisestä niiden kautta. Samaan aikaan peruskoulun lähiopetuksesta on tullut hallitukselle jonkinlainen pyhä asia, vaikka alle 16-vuotiaille ei ole rokotteita.
– Mitä nuoremmista lapsista on kyse, sitä epätodennäköisempää on, että ohjeistuksia turvaväleistä ja vastaavasta osataan noudattaa. Samoissa perheissä on usein toisella asteella opiskelevia lapsia, ja joku perheenjäsenistä saattaa kuulua riskiryhmään. Hallituksen pitäisi katsoa tässä asiassa peiliin ja kysyä, kuinka tartuntojen leviämistä pystyttäisiin tehokkaimmin välttämään. Miksi esimerkiksi koulun alkamisaikoja ei porrasteta niin, etteivät koululaiset joudu matkustamaan ruuhkaisimmilla bussivuoroilla työmatkalaisten seassa? Hyttinen kysyy.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lähijunaliikenne turvavälit työnseisaus Rautatiealan Unioni Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä koronatartunnat linja-auto Kasvomaskit koronarajoitukset julkinen liikenne bussit ylioppilaskirjoitukset mielenilmaus Joukkoliikenne Nuutti Hyttinen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Liikkuvalle väestölle vaaditaan ympärivuotista hätämajoitusta Helsinkiin – “Rahat suunnattava kotimaisille avuntarvitsijoille, ei maailmanparantamiseen”

Pormestariehdokas Jussi Halla-aho: Helsinkiin syytä julistaa asumisen hintahätätila ja maahanmuuttohätätila – ”Vaikuttavat tavallisten ihmisten turvallisuuteen ja kunnan talouteen”

Espoon maahanmuuttajataustaiset asukkaat käyttävät paljon kalliita palveluja, mutta maksavat puolet vähemmän kuntaveroa kuin kantasuomalaiset – kaupunginjohtajakin huolestui maahanmuuton kuluista

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vaatii vastuunkantoa virheistä Malmin lentokenttään liittyvissä asioissa: “Käsittämätöntä huolimattomuutta”

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä: Ilmastopäästöjen valikoiva huomioiminen rakentamisessa on epärehellistä viherpesua
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää