Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja: Ylen ohjelmat maksukortin taakse – “Ne maksavat, jotka haluavat katsoa ja muut vapautetaan kaikista maksuista”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ehdottaa, että Yleisradion tuotannosta tehtäisiin maksullista siten, että ne jotka haluavat seurata Ylen ohjelmia, maksavat siitä ja ne, jotka eivät näitä ohjelmia tarvitse, vapautetaan kaikista maksuista.
Perussuomalaisten kyselytunnille monet olivat lähettäneet Leena Merelle kysymyksiä koskien Yleisradiota.
Mitä ajattelet Yleisradiosta?
– Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tavannut Ylen toimittajia. Olemme esitelleet itsemme ja olemme kertoneet puolueesta. Vaikka meihin on suhtauduttu tapaamisissa ihan asiallisesti, emme siitä huolimatta ole juurikaan päässeet kertomaan ajatuksiamme Ylen kanavissa.
– Kun olemme maininneet perussuomalaisten heikosta näkyvyydestä eduskunnan kyselytunneilla, niin vastaus on ollut se, että kaikki puolueet valittavat siitä. Voidaan kuitenkin melko tarkasti osoittaa, että ei meidän kannanottoja ole Ylessä paljoa näkynyt, Meri sanoo.
https://www.facebook.com/suutiset/videos/321520755081511/
Kyselytunnin osuus, jossa Meri kommentoi Yleisradion rahoitusta. Facebook video, 4 min 12 sek.
Hän toteaa, että vaikka perussuomalaisten viesti ei menekään läpi Ylen kanavilla, puolueen käytössä on muitakin tiedotuskanavia kuten some.
Puolueellista toimintaa
Meri sanoo pohtineensa sitä, onko Ylessä käytäntönä se, että perussuomalaisia ei kutsuta ohjelmiin tai muutenkaan ei haluta tuoda esille perussuomalaisten ajatuksia.
– Jotkut puolueet saavat sen sijaan surkeallakin kannatuksella paljon näkyvyyttä, koska ilmeisesti niiden kannatusta halutaan nostaa.
– Minua harmittaa se, että monissa Ylen keskusteluohjelmissa on aiheita, joissa perussuomalaiset olisivat aivan vastakkaisella kannalla kuin käsiteltävän aiheen kohdalla yleensä ollaan. Siitäkään huolimatta meitä ei pyydetä mukaan debatoimaan, vaan ohjelmaan valitaan yleensä keskustan, kokoomuksen tai jonkun muun puolueen edustaja.
Esimerkiksi Meri ottaa kesällä vahvasti esillä olleen laittomien maahanmuuttajien tilanteen, johon perussuomalaiset ovat esittäneet selkeitä ratkaisuja.
– Ilmeisesti meille ei vain sallita esittää näkemyksiämme julkisuudessa.
Yle-veron aika on ohi
Ylen toiminta rahoitetaan kansalaisilta kerättävällä Yle-verolla. Meri pitää järjestelyä vanhentuneena ja esittää, että Ylen ohjelmatuotanto tulisi siirtää maksukortin taakse.
– Minusta olisi järkevää, että Ylestä tehtäisiin maksullinen siten, että ne, jotka haluavat seurata Ylen ohjelmia, maksavat siitä ja ne, jotka eivät tarvitse Yleä, niin heidän ei myöskään tarvitsisi maksaa. Hätätiedotteet ja vastaavat toki täytyisi edelleen tarjota kaikille.
Meren esittämässä uudistuksessa Ylen tulot väistämättä laskisivat rajusti. Meri näkee tässä kuitenkin myös hyviä puolia.
– Yle joutuisi sitten monipuolisemmin huomioimaan ohjelmatuotannossaan, mitä kansalaiset todella haluavat.
Katso kyselytunti kokonaisuudessaan Youtubesta:
Kyselytunnilla Leena Meri. Youtube, 48 min 16 sek.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Yle väheksyy Suojelupoliisin uhka-arviota terrorismista – Raatikainen: Ylessäkö muka parempaa tietoa, katsokoon peiliin!
Voiko Yleen luottaa? Käyttää puolueellisia asiantuntijoita, salailee rahankäyttöään, saa usein moitteita Julkisen sanan neuvostolta
Tämän nolommaksi ei enää mene: Huhtasaarta jahtaava Ylen toimittaja Eero Mäntymaa jää kiinni valheesta – kahdesti peräkkäin
Ylen hallintoneuvoston perussuomalainen jäsen: Ohjelmiston muuttaminen maksulliseksi veisi kansalaisilta verorasitteen pois – “Halukkaat voisivat maksaa Ylen tämänhetkisestä paatoksesta”
Perussuomalaisten Meri esitti Yle-veron poistoa, demarikansanedustaja älähti – vetoaa sananvapauden kaventumiseen
Ylelle Trump-uutisia tekevä toimittaja haistattaa Trumpille v***ua, vaatii pitämään turpansa kiinni
PS-kyselytunnit jatkuvat: Mitä haluat kysyä puoluesihteeriltä?
Helsingin Sanomat loukkaantui Ylen puolesta – Immonen vastaa Hesarille: Yle noudattakoon omia ohjeitaan
Näin Yle käyttää verovaroja: Kyselee kouluista 10-14-vuotiaita torjumaan ilmastonmuutosta – Ronkainen: “Suomalaisia lapsia ei pitäisi vetää tällaiseen mukaan”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.