LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaisilta selkeät toimenpiteet polttoainehintojen alentamiseksi – hallitus ei myöntynyt yhteenkään
Perussuomalaiset vaati tänään kyselytunnilla välittömiä toimia polttoainehintojen alentamiseksi. Bensiinin litrahinta on kohonnut jopa 50 sentillä siitä, mitä se vuoden 2020 kesällä oli ja dieselin hinta on räjähtänyt vielä enemmän.
– Tämän kehityksen vaikutus lyö läpi koko yhteiskunnan korottaen ruuan hintaa, pistämällä yrityksiä ahtaalle, heikentämällä kotimaista omavaraisuutta esimerkiksi maanviljelyssä ja tekemällä työnteosta jopa kannattamatonta, perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso luetteli.
Saarikko ei vastannut kysymykseen
Laakso huomautti, että heti aluevaalien jälkeen hallitus entisestään korottamassa polttoainehintoja, kun se ajaa sekoitevelvoitteen kiristämistä.
– Lupaatteko, ministeri Annika Saarikko (kesk), että puheenne pitää eikä sekoitevelvoitetta lisätä nykyisestä? Laakso kysyi.
Saarikko ei vastannut varsinaiseen kysymykseen lainkaan. Hallitus on Saarikon mukaan teettänyt paljon laskemia ja tulee esittämän täsmätoimia, mutta kertoo niistä myöhemmin.
”Turha selitellä markkinoilla”
Laakso toisti vielä perussuomalaisten yksinkertaiset esityksen polttoainehintojen laskemiseksi: polttoaineveron ja jakeluvelvoitteen keventäminen sekä liian kireiden ilmastotavoitteiden siirretään realistiselle tasolle.
– Näin ihmisillä on enemmän rahaa, työllisyys nousee, kun työnteko on kannattavampaa ja yritysten asiakkailla on rahaa, suomalainen maatalouskriisi helpottaa ja omavaraisuus paranee sekä teollisuuden kilpailukyky paranee, jos Suomi ei ole polttoainehinnoissa yksi Euroopan kalleimmista maista, Laakso luetteli perussuomalaisten esitysten vaikutuksia.
Laakso muistutti ministeriä, että polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat kaikille Euroopan maille samat.
– Miten muualla on siis kymmeniä senttejä halvemmat hinnat pumpuilla? Turha siis selitellä markkinoilla, Laakso kuittasi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maatalouskriisi maailmanmarkkinat sekoitevelvoite jakeluvelvoite Sheikki Laakso ilmastotavoitteet ostovoima ruuan hinta polttoaineiden hinta Annika Saarikko Yritykset perussuomalaiset hallitus työllisyys verotus Kilpailukyky Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Polttoaineiden, sähkön ja ruuan hinnannousu kurittaa kansaa – Purra: Ihmisten ostovoimaa on parannettava – “Suomalaisille ei riitä, jos Saarikko lupaa, ettei veroja enää nosteta”
Perussuomalaiset jätti välikysymyksen: Suomalaisten verorahoja ja uutta velkarahaa kohdistetaan ilmastotoimiin, jotka heikentävät Suomen asemaa ja kansantaloutta
Tavio: Polttoaineveroa kevennettävä – “Maailmanmarkkinatekijät eivät selitä korkeita hintoja”
Kokoomus tukee kansaa kurjistavia hallituksen ilmastotoimia – ”Miksi polttoaineveron keventäminen ei sovi kokoomukselle?”
Yle jututti vihreitä “asiantuntijoita” ja julisti, miksi polttoaineveroa ei pidä laskea – asiantuntijoiden taustoista ei tietenkään kerrota mitään
Sähkön ja polttoaineiden hinnat syövät toimeentuloa – Purra: Missä viipyvät hallituksen toimenpiteet?
Perussuomalaiset vaativat dieselautojen käyttövoimaveron poistoa pikaisesti – Tavio: “Käyttövoimavero on syrjivä dieselin nykyhinnoilla”
Perussuomalaisten vaatimat polttoaineiden veronalennukset eivät kelpaa vihreille: ”Liian kallista” – Purra huomauttaa, että monelta autoilijalta alkavat jo olla rahat lopussa
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.