MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaisilta ei voi lypsää myönnytyksiä painostamalla
Puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että media ja muut puolueet tekevät perussuomalaisten kanssa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kaksi virhettä.
Jussi Halla-aho haluaa huomauttaa kyseisistä virheistä, jotta samat väärinkäsitykset eivät jatkuisi.
– Ensimmäinen virhe on oletus, että me tekisimme ratkaisuja muita miellyttääksemme tai esimerkiksi omaa hallituskelpoisuuttamme lisätäksemme. Näin ei ole. Me teemme ratkaisuja, jotka ovat omasta mielestämme oikeita. Jos tunnistamme omassa toiminnassamme virheitä, myönnämme ne virheet ja pyrimme korjaamaan niitä, koska haluamme toimia oikein.
Analyysit menivät pieleen
Halla-aho sanoo, että perussuomalaiset haluavat toimia siten kuin puolueen äänestäjät, jäsenet ja edustajat odottavat puolueen toimivan.
– Monissa analyyseissä edustaja Ano Turtiaisen erottaminen tai Jukka Hankamäen kirjan jakelun keskeyttäminen on tulkittu paniikkireaktioksi julkiseen paineeseen. Tästä virheoletuksesta on tehty virheellinen jatko-oletus, että lisäpainostuksella meiltä voidaan lypsää lisämyönnytyksiä. Ehkä erotamme lisää edustajia. Ehkä irtisanoudumme myös vaaliohjelmistamme ja poliittisista tavoitteistamme. Uskokaa, hyvät ihmiset, että näin ei käy. Me emme toimi sillä tavalla.
Halla-ahon mukaan toinen virheoletus on se, että kaiken takana olisi aina suunnitelma.
– Olen nähnyt analyysejä, joiden mukaan kirjakohu oli tietoinen, puoluetoimistolla suunniteltu provokaatio. Samoja oletuksia on tehty monesta muustakin kohusta. Tämä on tietysti tavallaan imartelevaa, mutta uskokaa tai älkää, mekin pystymme ihan vain mokaamaan. Virhe on tehty, se on syytä tunnustaa, ja se on syytä korjata, kuten nyt on tehtykin. Virheessä ei kuitenkaan pidä jäädä rypemään.
Kuntavaaleja kohti
Perussuomalaisten seuraava etappi on kuntavaalit ensi keväänä.
– Kokoontumisrajoitusten höllentämisen myötä alamme käynnistellä konetta myös puoluetoimistolla. Lähetimme yhdessä puoluesihteerin kanssa kaikille puolueen jäsenille kehotuksen olla käytettävissä vaaleissa.
– Me perussuomalaiset olemme valtakunnallisesti suuri puolue mutta kuntatasolla pieni tekijä. Tämän me haluamme muuttaa ensi huhtikuussa. Se on tehtävissä hyvillä ehdokaslistoilla ja olemalla sellainen puolue, johon fiksut ihmiset haluavat liittyä ja jota he haluavat äänestää. Toivotan menestystä kaikille ehdokkaille, Halla-aho sanoi tänään puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- poliittiset tavoitteet hallituskelpoisuus painostaminen Ano Turtiainen puolueet Kuntavaalit Jukka Hankamäki Vaaliohjelma Puoluevaltuusto perussuomalaiset Jussi Halla-aho media
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Helsingin piirin tupaantulijaiset: Nuorennusleikkaus, paljon uusia someseuraajia ja listat täyteen kuntavaaliehdokkaita
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: “Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Perussuomalaisten kuntavaalien ehdokasasettelu lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti: ”Hyviä tyyppejä kannattaa kaivaa esille”
Halla-aho: Kuntavaaleilla suuri yleispoliittinen merkitys – ”Kansalle tilaisuus ottaa kantaa ja antaa palautetta”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää