LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: Hallitus ajaa ilmastopolitiikallaan Suomen konkurssiin
Hallituksen linja liian kunnianhimoisine ilmastotavoitteineen ajaa Suomen konkurssiin yhdessä Euroopan unionin kanssa tällä menolla, ympäristövaliokunnan perussuomalaiset jäsenet toteavat.
Tänään eduskunnan ympäristövaliokunnan käsittelyssä oli ehdotus eurooppalaiseksi ilmastolaiksi. Ehdotuksen tarkoituksena on luoda puitteet EU:n ilmastoneutraaliuden saavuttamiselle. Samaten ehdotuksella vahvistetaan vuodelle 2050 asetettu EU:n ilmastoneutraaliustavoite, joka kattaa kaikki alat ja kaikki kasvihuonekaasut ja joka on saavutettava unionin sisäisin toimin.
Artikloissa edellytetään myös, että tarvittavat toimenpiteet toteutetaan sekä unioni- että kansallisella tasolla, jotta 2050 ilmastoneutraaliustavoite voidaan saavuttaa yhteisesti. Hallituksen tavoitteena on, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen.
– Voidaankin liioittelematta sanoa, että hallituksen linja liian kunnianhimoisine ilmastotavoitteineen ajaa Suomen konkurssiin yhdessä Euroopan unionin kanssa tällä menolla, ympäristövaliokunnan perussuomalaiset jäsenet toteavat.
Teollisuus ja liikenne rapautuvat
Perussuomalaiset vastustivat esitystä valiokunnassa.
– Ensinnäkin emme valiokuntaryhmänä ymmärrä sitä, että maamme hallitus tekee isossa kokonaiskuvassa vahingollisia ratkaisuja koko Suomen kannalta pelkästään ideologisista syistä. Nyt näin tapahtuu sekä kotimaan että EU:n tasolla, sillä liian tiukat ja kunnianhimoiset ilmastovähennystavoitteet rapauttavat täysin suomalaisen teollisuuden, liikenteen, maatalouden ja muun yhteiskunnan toimintaedellytykset, kansanedustajat Mauri Peltokangas, Petri Huru ja Sheikki Laakso sanovat.
– Toisin kuin hallituksen politiikka, perussuomalainen energia- ja ilmastopolitiikka perustuu teknilliseen ja taloudelliseen realismiin, ei sokeaan idealismiin tai moralismiin. Ympäristön, ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan edut on sovitettava yhteen. Suomalaisen teollisuuden, liikenteen ja muun yhteiskunnan toimintaedellytykset on varmistettava. Samalla on etsittävä laajempiin ympäristöasioihin kokonaisuutena tehokkaampia ja oikeudenmukaisempia ratkaisuja.
Suomi tehnyt enemmän kuin oman osansa
Suomi on tehnyt perussuomalaisten mielestä ilmastotoimien osalta enemmän kuin oman osansa.
– Tämän johdosta näemmekin, että hallitusohjelma on laitettava uusiksi, jyrähtää ympäristövaliokunnan valiokuntavastaava Peltokangas.
– Lisäksi näemme, että säädösvalmistelu hiilineutraalisuustavoitteen toteuttamiseksi on välittömästi keskeytettävä. Näin vapautuu kipeästi kaivattavia veroeuroja koronakriisin pk-yrityksille aiheuttamien menetysten paikkaamiseen ja ennen kaikkea jälleenrakentamiseen, sanoo Huru.
Liittovaltiokehitystä pahimmillaan
Laakson mukaan veronmaksajien euroja vapautuu, kun ei ole tarvetta kompensoida yrityksille ja perheille hiilineutraalisuustoimien lisälaskuja.
– Tällainen poliittinen kehitys, mikä nyt on vallalla maassamme, on mielestämme täysin kestämätöntä. Tällaisilla ilmastopoliittisilla päätöksillä, joita nyt hallitus tekee liukuhihnalta heikennetään entisestään Suomen ja muiden kansallisvaltioiden asemaa. Itse asiassa, tämä on rajua EU-liittovaltiokehitystä pahimmillaan. Luonnollisesti emme puolueena hyväksy tällaista kehitystä, toteavat Peltokangas, Huru ja Laakso.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Sheikki Laakso Petri Huru Ympäristövaliokunta Mauri Peltokangas Yritykset Ilmastolaki Konkurssi ilmastopolitiikka Suomi perussuomalaiset Liikenne Maatalous hallitus talous Teollisuus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS-kansanedustajat: Eurooppalainen ilmastolaki on susi jo syntyessään
Hakkarainen: Suomestako EU:n reservaatti?
Halla-aho vappupuheessaan: ”Julkisesta rahankäytöstä otettava löysät pois ja kaikki resurssit on tulevina vuosina sijoitettava suomalaisen työn ja yrittämisen puolustamiseen”
Suvaitsevaiset kauhistuivat Michael Mooren uutuuselokuvasta, eikä ihme – Planet for Humans paljastaa, miten vihreällä aatteella rahastetaan – härskeimmäksi osoittautuu ex-varapresidentti Al Gore
Purra: Miksi hallitus ei kykene panemaan asioita tärkeysjärjestykseen?
PS: EU:n ilmastolaki menossa läpi – erityisesti metsäteollisuus vaarassa
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Asumisoikeusasuntolaki meni parempaan suuntaan
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: “Emme hyväksy toimivan jätejärjestelmän romuttamista”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää