LEHTIKUVA
Perussuomalaiset: Yhteiset verovarat jaettava oikeudenmukaisesti
Perussuomalaiset esittelivät oman vaihtoehtonsa ryhmäpuheenvuorossaan, kun eduskunta käsitteli valtioneuvoston selontekoa julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2019—2022.
– Eduskuntakauden alussa hallitus, jossa perussuomalaiset olivat mukana, linjasi tavoitteekseen uudistuvan Suomen, jossa jokaisesta kanssaihmisestä pidetään huolta. Näihin tavoitteisiin perussuomalaiset uskoi ja sitoutui, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa.
– Edellisten hallituksen jäljiltä Suomen taloudella meni huonosti. Lähdettiin laittamaan työttömyyttä ja taloutta kuntoon ja suomalaisille sanottiin, että nyt ihmisten pitää osallistua talkoisiin. Luvattiin, että ihmisiä muistetaan, kun ajat paranevat. Ajat paranivat, mutta leikattuja rahoja ja parannuksia ei tulekaan.
Hyvinvointia ilman lisävelkaa
Meri muistutti, että perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta.
– Muutamia viikkoja sitten ministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi, ettei perussuomalaisia voinut riittävästi paimentaa. Ei voikaan ja olisimme pitäneet lupaukset leikkausten palautuksesta.
Meri kertoi, että perussuomalaisten oma vaihtoehto tarjoaa työtä, onnellisuutta ja isänmaallista politiikkaa.
– Esitämme ratkaisuja, jotka tuottavat hyvinvointia jokaiselle suomalaiselle – ei vain harvoille. Vaihtoehdossamme yhteiset verovarat jaetaan oikeudenmukaisesti. Kerryttäisimme verovaroja yhteiseen kakkuun jaettavaksi entistä enemmän työn ja yrittämisen kautta. Ehdotustemme talouspuoli on tasapainossa, emme ehdota lisää velkaa.
– Hallitus sanoo, ettei jakovaraa oikein ole, mutta tuoreiden tietojen mukaan sote-uudistus syö kokeiluineen pelkästään tällä hallituskaudella 700 miljoonaa.
Työtä ja yrittäjyyttä
Perussuomalaiset parantaisivat työllisyyttä ja yksinyrittäjien asemaa luomalla niin sanotun työtilimallin. Yrittäjän aika säästyisi paperin pyörittämisen sijaan varsinaiseen työhön.
– Esitämme myös arvonlisäverovelvollisuuden alarajan tuntuvaa korotusta sekä siirtymistä kohti Viron yritysveromallia, joka kannustaa investointeihin ja työllistämiseen.
– Esitämme yrittäjän sosiaaliturvan parantamista sekä oikeudenmukaisia työllisyystoimenpiteitä, joissa työttömille tarjotaan kepin sijasta apua työllistymiseen. Näihin panostaisimme 200 miljoonaa euroa, Meri listasi.
Työnteon tulee tuntua myös kukkarossa
Perussuomalaiset haluavat pysäyttää eriarvoisuuden kasvun ja lisätä pieni- ja keskituloisten ostovoimaa korottamalla työtulovähennystä ja lieventämällä tuloverotusta.
– Työnteon tulee tuntua myös kukkarossa. Samalla korjaisimme eläkeläisten verotuksen työntekijöiden verotuksen tasolle ja peruuttaisimme kel-indeksien jäädytyksen.
– Monet vanhuksemme ovat todellisessa pulassa ja siksi poistaisimme pienituloisilta lääkkeiden 50 euron omavastuun ja säätäisimme omaishoidon tuen verottomaksi. Kenenkään ei tule joutua valitsemaan lääkkeiden ja ruuan väliltä, Meri painotti.
Perussuomalaiset panostaisivat oikeudenmukaisuuteen myös 200 miljoonaa euroa.
Isänmaan etu edellä
Hallituksella oli aiemmin turvapaikkapolitiikka, jossa vetovoimatekijöitä haluttiin karsia ja laiton maassaolo saattaa kuriin.
– Toimenpiteet ovat jääneet kesken. Niiden avulla olisi saatavissa ainakin 200 miljoonan vuotuiset säästöt, Meri laski.
– EU-politiikassa perussuomalaiset asettaisi kansallisen edun etusijalle. Meidän on varmistettava kansallinen itsemääräämisoikeus. Liittovaltiokehitys sekä talous- ja rahaliiton syventäminen on pysäytettävä.
Perussuomalaiset lopettaisivat myös kansallisomaisuuden myynnin.
– Esimerkiksi Finnair ja VR tulee säilyttää kotimaisessa omistuksessa.
– Haluamme laskea energiaveron EU:n minimitasolle, jossa etusijalla on huoltovarmuus ja kotimainen teollisuus. Sanomme kyllä kotimaiselle bioenergialle, mutta ei tuulivoimatuille. Näillä toimenpiteillä säästämme 200 miljoonaa euroa, Meri totesi.
Onnellisuus on hyvinvointia
Onnellisuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä perussuomalaiset panostaisivat 200 miljoonaa euroa ihmisten aitoon hyvinvointiin.
Tämä pitää sisällään muun muassa lapsiperheiden verovähennyksen palauttamisen, parannuksia mielenterveys- ja päihdepotilaiden palveluihin, asunnottomuuden poiston, asumiskustannusten halpuutuksen ja sisäilmaongelmien ratkaisut sekä niin sanotun Lex-Ronkaisen, eli vakuutuslääkäritoiminnan uudistamisen.
– Panostaisimme ammatilliseen koulutukseen erityisesti oppisopimuskoulutuksen muodossa ja puuttuisimme koulukiusaamiseen.
Kasvavasta hyvinvoinnista ja vakuutusyhtiöiden vastuiden kasvattamisesta valtio säästää noin 200 miljoonaa euroa.
– Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. Kysymme hallitukselta, että kuuluuko onni kaikille suomalaisille?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kankaanniemi: Hallitus ei tunnista köyhyyttä
Perussuomalaiset: Varhaiskasvatuksen toimivuus on uusia pätevyysvaatimuksia tärkeämpää – tuleva esitys heikentää sosionomien asemaa
Halla-aho: Enemmistö ei hyväksy laittomasti maassa oleskelevien maksuttomia palveluita – ”Kansalaiset alkavat olla hyvin maahanmuuttokriittisiä”
Elomaa: Pienituloisten eläkeläisten ahdinko syvenee
Halla-aho: Julkisen talouden pitää elää suu säkkiä myöten – ”Emme voi paikata jatkuvaa budjettialijäämää velanotolla”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää