Lehtikuva
Perussuomalaiset vauhdittavat pienten ja keskisuurten yritysten arkea – Sampo Terho: lukuisia yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä tehty
KOLUMNI | Sampo Terho muistuttaa blogissaan yrittäjien arkea helpottavista muutoksista, jotka toteutuvat kuluvalla hallituskaudella. Yrittäjävähennys, maksuperusteinen arvonlisäveron tilitys, yrityksien sukupolvenvaihdosten helpotukset sekä kiky ovat kaikki omiaan vauhdittamaan pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa. Terhon kirjoitus ohessa.
Yksi keskeisimmistä puolueemme vaalilupauksista eduskuntavaaleissa oli suomalaisen yrittäjyyden edellytyksien parantaminen. Yrittäjyys on meille tärkeä teema, koska elinvoimainen yksityinen sektori luo työpaikkoja, talouskasvua ja siis kansakunnan hyvinvoinnin perusteet. Tällä hallituskaudella onkin tehty lukuisia yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä.
Viiden prosentin yrittäjävähennys tulee voimaan ensi vuoden alusta. Se on merkittävä helpotus pienyritysmuodoille, jotka eivät ole yhteisöveron piirissä. Yrittäjävähennys keventää verotusta yhteensä 128 miljoonalla eurolla. Edellinen hallitus kevensi osakeyhtiöiden maksamaa yhteisöveroa, mistä käytännössä hyötyivät suuret yritykset ja mikä asetti pienemmät yritykset verotuksellisesti epätasa-arvoiseen asemaan. Nyt tämäkin epäkohta korjattiin perussuomalaisten tavoitteiden mukaisesti.
Maksuperusteinen arvonlisäveron tilitys mahdollistetaan myös ensi vuoden alusta. Sekin helpottaa erityisesti pieniä yrityksiä, joiden haasteena on aikaisemmin ollut, että ne ovat joutuneet maksamaan arvonlisäveroa ennen kuin asiakkaat ovat maksaneet laskunsa yrityksille. Tämä on saattanut aiheuttaa yrityksille käyttöpääoman puutetta.
Perintö- ja lahjaveron kevennyksillä helpotetaan yrityksien sukupolvenvaihdoksia. Verotus alenee kaikissa portaissa ja kevennys on yhteensä 60 miljoonaa euroa. Lisäksi metsälahjavähennyksen käyttöönotolla helpotetaan metsätilojen sukupolvenvaihdoksia, millä edistetään yrittäjämäistä metsätaloutta.
Lisäksi jo hallitusohjelmaan kirjattiin, että varainsiirtovero poistetaan tilanteissa, joissa liikkeen- tai ammatinharjoittaja siirtää omaisuutta henkilö- tai osakeyhtiöön yritysmuodon muutoksessa.
Tietenkin kokonaisuudessaan kilpailukykysopimus veronkevennyksineen on merkittävä ja suorastaan historiallinen toimenpide, jolla kaikkien yritysten kilpailukykyä lisätään ja houkutellaan investoimaan suomalaisiin yrityksiin. Samoin norminpurun hengessä tehdään monia uudistuksia, kuten jo toteutunut kauppojen aukioloaikojen vapautus ja valmisteilla oleva alkoholilain uudistus, joka sisältää monia kevennyksiä ravintola-alan yrittäjien sääntelyyn.
Nykypäivän työmarkkinoilla on uusien työpaikkojen syntymiselle välttämätöntä, että pien- ja keskisuuret yritykset pärjäävät hyvin. Me perussuomalaiset pidimme niiden asiaa esillä oppositiossa, emmekä unohda yrittäjiä hallituksessa hetkeksikään. Otan mm. mieluusti vastaan uusia ideoita normien purkamiseksi läpi koko vaalikauden.
SAMPO TERHO
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Liikennekaari sai myönteisen vastaanoton – “Perussuomalaiset ovat pitäneet sanansa”
Eduskunta antaa ainutkertaista tukea kaikkein köyhimmille – takana perussuomalaiset
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää