

Lehtikuva
Perussuomalaiset vauhdittavat pienten ja keskisuurten yritysten arkea – Sampo Terho: lukuisia yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä tehty
KOLUMNI | Sampo Terho muistuttaa blogissaan yrittäjien arkea helpottavista muutoksista, jotka toteutuvat kuluvalla hallituskaudella. Yrittäjävähennys, maksuperusteinen arvonlisäveron tilitys, yrityksien sukupolvenvaihdosten helpotukset sekä kiky ovat kaikki omiaan vauhdittamaan pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa. Terhon kirjoitus ohessa.
Yksi keskeisimmistä puolueemme vaalilupauksista eduskuntavaaleissa oli suomalaisen yrittäjyyden edellytyksien parantaminen. Yrittäjyys on meille tärkeä teema, koska elinvoimainen yksityinen sektori luo työpaikkoja, talouskasvua ja siis kansakunnan hyvinvoinnin perusteet. Tällä hallituskaudella onkin tehty lukuisia yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä.
Viiden prosentin yrittäjävähennys tulee voimaan ensi vuoden alusta. Se on merkittävä helpotus pienyritysmuodoille, jotka eivät ole yhteisöveron piirissä. Yrittäjävähennys keventää verotusta yhteensä 128 miljoonalla eurolla. Edellinen hallitus kevensi osakeyhtiöiden maksamaa yhteisöveroa, mistä käytännössä hyötyivät suuret yritykset ja mikä asetti pienemmät yritykset verotuksellisesti epätasa-arvoiseen asemaan. Nyt tämäkin epäkohta korjattiin perussuomalaisten tavoitteiden mukaisesti.
Maksuperusteinen arvonlisäveron tilitys mahdollistetaan myös ensi vuoden alusta. Sekin helpottaa erityisesti pieniä yrityksiä, joiden haasteena on aikaisemmin ollut, että ne ovat joutuneet maksamaan arvonlisäveroa ennen kuin asiakkaat ovat maksaneet laskunsa yrityksille. Tämä on saattanut aiheuttaa yrityksille käyttöpääoman puutetta.
Perintö- ja lahjaveron kevennyksillä helpotetaan yrityksien sukupolvenvaihdoksia. Verotus alenee kaikissa portaissa ja kevennys on yhteensä 60 miljoonaa euroa. Lisäksi metsälahjavähennyksen käyttöönotolla helpotetaan metsätilojen sukupolvenvaihdoksia, millä edistetään yrittäjämäistä metsätaloutta.
Lisäksi jo hallitusohjelmaan kirjattiin, että varainsiirtovero poistetaan tilanteissa, joissa liikkeen- tai ammatinharjoittaja siirtää omaisuutta henkilö- tai osakeyhtiöön yritysmuodon muutoksessa.
Tietenkin kokonaisuudessaan kilpailukykysopimus veronkevennyksineen on merkittävä ja suorastaan historiallinen toimenpide, jolla kaikkien yritysten kilpailukykyä lisätään ja houkutellaan investoimaan suomalaisiin yrityksiin. Samoin norminpurun hengessä tehdään monia uudistuksia, kuten jo toteutunut kauppojen aukioloaikojen vapautus ja valmisteilla oleva alkoholilain uudistus, joka sisältää monia kevennyksiä ravintola-alan yrittäjien sääntelyyn.
Nykypäivän työmarkkinoilla on uusien työpaikkojen syntymiselle välttämätöntä, että pien- ja keskisuuret yritykset pärjäävät hyvin. Me perussuomalaiset pidimme niiden asiaa esillä oppositiossa, emmekä unohda yrittäjiä hallituksessa hetkeksikään. Otan mm. mieluusti vastaan uusia ideoita normien purkamiseksi läpi koko vaalikauden.
SAMPO TERHO
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Liikennekaari sai myönteisen vastaanoton – “Perussuomalaiset ovat pitäneet sanansa”

Eduskunta antaa ainutkertaista tukea kaikkein köyhimmille – takana perussuomalaiset
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää