

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vastusti ulkoasianvaliokunnassa yksin huimaa kehitysavun korotusta: ”Kehitysapua pitäisi maksaa vain budjetin ylijäämästä”
Perussuomalaiset on jättänyt ulkoasiainvaliokunnassa vastalauseen kehityspolitiikan ylivaalikautiseen selontekoon. Perussuomalaisten mielestä selonteko on lähinnä laaja luettelo kehitysapuun jo vuosikymmeniä liitetyistä käytännöistä ilman sen syvempää analyysia niiden toimivuudesta tai vaikutuksista.
– Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka kyseenalaistaa kehitysavun tehokkuuden ja mielekkyyden. Muut puolueet eivät moraaliposeeraukseltaan tunnista tai tunnusta ongelmia kuten tehottomuutta ja väärinkäytöksiä, joita kehitysapuun vuosikymmentenkin jälkeen kehitysapuun liittyy, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Ville Tavio kommentoi.
Konkreettiset tulokset puuttuvat
Perussuomalaiset huomauttaa, että kuvaus kehitysmaiden vallitsevasta tilanteesta on harhaanjohtava ja epärealistinen. Selonteossa annetaan muun muassa ymmärtää demokratiakehityksen vahvistuneen. Kuitenkin viime vuosi oli selvitysten mukaan viides vuosi peräkkäin, jolloin autoritaaristen hallintojen suuntaan siirtyvien maiden määrä ylittää demokratian suuntaan siirtyvien maiden määrän.
– Myöskään korruptio ei tutkimusten mukaan ole merkittävästi vähentynyt lainkaan kehittyvissä maissa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Selonteossa ei anneta yhtään esimerkkiä yhdestäkään konkreettisesta tuloksesta, joka Suomesta lähetetyillä kehitysapumäärärahoilla olisi tuotettu, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tom Packalén lisää.
Väestönkasvun ongelmat sivuutetaan täysin
Perussuomalaiset muistuttavat, että kehitysmaiden suurimmat haasteet ovat edelleen väestönkasvu ja naisten ja tyttöjen asema. Perussuomalaiset pitävät myös olennaisena sitä, että kohdevaltiot esittävät suunnitelman väestönkasvun saamiseksi kuriin.
– Väestönkasvu on suurin yksittäinen syy luonnonvarojen ylikäyttöön, haitalliseen massasiirtolaisuuteen ja yleiseen pahoinvointiin, koska se lisää luonnonvarojen kulutusta ja edellyttää alati kasvavaa ruoan ja energiantuotantoa, perussuomalaiset arvioivat.
– Aihe on kuitenkin jonkinlainen tabu. Kaikki tietävät ongelmat, mutta niistä ei puhuta. Voi vain ihmetellä, miksi ei, perussuomalaiset kysyvät.
Kaikki muut puolueet haluavat lisätä kuluja
Kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat lisätä kehitysapua niin, että vuonna 2030 sen määrä olisi 0,7 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta.
Kehitysyhteistyön määrärahojen nostaminen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta tarkoittaisi joka vuosi lähes 600 miljoonan euron lisäystä valtion kuluihin ja vaatisi lisää velanottoa.
– Kehitysapua pitäisi maksaa vain ja ainoastaan budjetin ylijäämästä. Lisäksi Suomen tulisi pikimmiten vaatia kehitysapurahojen sitomista palautuspolitiikkaan. Jos lähtömaa ei ota vastaan omia kansalaisiaan, jotka ovat luvatta Suomessa, tulee kehitysapu katkaista.
Nykymuotoinen kehitysapu ei ehkäise siirtolaisuutta
Turvapaikkaperusteisen ja muun kehitysmaista saapuvan maahanmuuton kustannukset suomalaiselle yhteiskunnalle lasketaan tällä hetkellä miljardeissa. Perussuomalaiset esittää, että muuttoliikkeen kustannusten hillitsemiseksi sosiaaliturva pitää muuttaa asumisperusteisesta kansalaisuusperusteiseksi.
– Olennaista on välttää yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti haitallinen muuttoliike Eurooppaan ja Suomeen. Nykymuotoisen kehitysavun lisääminen ei tässä tarkoituksessa ole vaikuttavuudeltaan perusteltua. Koska auttaminen on kuitenkin edullisempaa lähialueilla, tulisi painopisteiden jatkossa olla koulutusosaamisen viennissä, kriisinhallinnassa ja pakolaisleirien olojen inhimillistämisessä.
– Pakolaisuuden tulisi ylipäänsä olla tilapäistä suojelua, eikä pysyvää muuttoliikettä pois lähtömaista.
Väestönsiirto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen
Perussuomalaiset lisäksi ihmettelee hallituksen halua yhdistää selonteossa kehitysyhteistyöpolitiikka työperäiseen maahanmuuttoon. Selvitysten mukaan siirtolaisuus kehitysavun kohdemaista Suomeen on kansantaloudelle erittäin haitallista unohtamatta sen synnyttämiä sosiaalisia ongelmia.
Selonteko pyrkiikin perussuomalaisten mukaan tietoisesti sekoittamaan työperäisen maahanmuuton haitalliseen sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon.
– Jos oman kansan väestön ikääntymistä pyritään laajamittaisesti paikkaamaan väestönsiirroin, niin samalla kantaväestön suhteellinen osuus laskee ja yhteiskunta muuttuu pikkuhiljaa pois kansallisvaltiosta. Haitallisia vaikutuksia voi katsoa muun muassa Ruotsissa, Tavio huomauttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ulkoasianvaliokunta ylijäämä muut puolueet kehitysmaat väestönvaihto Korotus siirtolaiset väestönkasvu Ville Tavio Tom Velanotto perussuomalaiset Tom Packalén talous kehitysapu korruptio maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kehitysapu ylläpitää korruptiota ja tappaa talouden kehittymisen mahdollisuudet – Koponen: “Kukaan ei tunnu oikeasti tietävän, mihin nämä valtavat rahavirrat käytetään”

Ylen ohjelmissa ei edelleenkään saa puhua menoleikkauksista – jos ne koskevat kehitysapua tai haittamaahanmuuttoa

Hallitus husaa miljardeja maailmalle ja rakentelee puoluetovereille hillotolppia – Purra: ”Eduskunnassa enää alle 40 ihmistä, joiden ykkösasia on Suomi”

Purra: Kehitysavusta leikkaaminen ei ole riistämistä, vaan sen varmistamista, että omat rahamme tulevat omien kansalaistemme hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseen

Perussuomalaiset Naiset: Polttoaine- ja energiahintojen aiheuttamaa huoltovarmuusuhkaa ei pidä vähätellä

Maailmanpankin selvitys: Kehitysapuna annettua rahaa siirtyy veroparatiiseihin

Suomen kehitysapurahoista veroparatiiseihin jopa 191 miljoona euroa vuodessa – ”Miksi tätä hulluutta jatketaan?”

Perussuomalaiset ei hyväksy tavoitetta kehitysyhteistyömäärärahojen nostamisesta – “Avusta vuotaa veroparatiiseihin jo 15 prosenttia”

Nälänhädän vaiettu suuri syy: Islamilainen yhteisö ja katolinen kirkko eivät hyväksy ehkäisyä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää