LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vastusti ulkoasianvaliokunnassa yksin huimaa kehitysavun korotusta: ”Kehitysapua pitäisi maksaa vain budjetin ylijäämästä”
Perussuomalaiset on jättänyt ulkoasiainvaliokunnassa vastalauseen kehityspolitiikan ylivaalikautiseen selontekoon. Perussuomalaisten mielestä selonteko on lähinnä laaja luettelo kehitysapuun jo vuosikymmeniä liitetyistä käytännöistä ilman sen syvempää analyysia niiden toimivuudesta tai vaikutuksista.
– Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka kyseenalaistaa kehitysavun tehokkuuden ja mielekkyyden. Muut puolueet eivät moraaliposeeraukseltaan tunnista tai tunnusta ongelmia kuten tehottomuutta ja väärinkäytöksiä, joita kehitysapuun vuosikymmentenkin jälkeen kehitysapuun liittyy, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Ville Tavio kommentoi.
Konkreettiset tulokset puuttuvat
Perussuomalaiset huomauttaa, että kuvaus kehitysmaiden vallitsevasta tilanteesta on harhaanjohtava ja epärealistinen. Selonteossa annetaan muun muassa ymmärtää demokratiakehityksen vahvistuneen. Kuitenkin viime vuosi oli selvitysten mukaan viides vuosi peräkkäin, jolloin autoritaaristen hallintojen suuntaan siirtyvien maiden määrä ylittää demokratian suuntaan siirtyvien maiden määrän.
– Myöskään korruptio ei tutkimusten mukaan ole merkittävästi vähentynyt lainkaan kehittyvissä maissa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Selonteossa ei anneta yhtään esimerkkiä yhdestäkään konkreettisesta tuloksesta, joka Suomesta lähetetyillä kehitysapumäärärahoilla olisi tuotettu, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tom Packalén lisää.
Väestönkasvun ongelmat sivuutetaan täysin
Perussuomalaiset muistuttavat, että kehitysmaiden suurimmat haasteet ovat edelleen väestönkasvu ja naisten ja tyttöjen asema. Perussuomalaiset pitävät myös olennaisena sitä, että kohdevaltiot esittävät suunnitelman väestönkasvun saamiseksi kuriin.
– Väestönkasvu on suurin yksittäinen syy luonnonvarojen ylikäyttöön, haitalliseen massasiirtolaisuuteen ja yleiseen pahoinvointiin, koska se lisää luonnonvarojen kulutusta ja edellyttää alati kasvavaa ruoan ja energiantuotantoa, perussuomalaiset arvioivat.
– Aihe on kuitenkin jonkinlainen tabu. Kaikki tietävät ongelmat, mutta niistä ei puhuta. Voi vain ihmetellä, miksi ei, perussuomalaiset kysyvät.
Kaikki muut puolueet haluavat lisätä kuluja
Kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat lisätä kehitysapua niin, että vuonna 2030 sen määrä olisi 0,7 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta.
Kehitysyhteistyön määrärahojen nostaminen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta tarkoittaisi joka vuosi lähes 600 miljoonan euron lisäystä valtion kuluihin ja vaatisi lisää velanottoa.
– Kehitysapua pitäisi maksaa vain ja ainoastaan budjetin ylijäämästä. Lisäksi Suomen tulisi pikimmiten vaatia kehitysapurahojen sitomista palautuspolitiikkaan. Jos lähtömaa ei ota vastaan omia kansalaisiaan, jotka ovat luvatta Suomessa, tulee kehitysapu katkaista.
Nykymuotoinen kehitysapu ei ehkäise siirtolaisuutta
Turvapaikkaperusteisen ja muun kehitysmaista saapuvan maahanmuuton kustannukset suomalaiselle yhteiskunnalle lasketaan tällä hetkellä miljardeissa. Perussuomalaiset esittää, että muuttoliikkeen kustannusten hillitsemiseksi sosiaaliturva pitää muuttaa asumisperusteisesta kansalaisuusperusteiseksi.
– Olennaista on välttää yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti haitallinen muuttoliike Eurooppaan ja Suomeen. Nykymuotoisen kehitysavun lisääminen ei tässä tarkoituksessa ole vaikuttavuudeltaan perusteltua. Koska auttaminen on kuitenkin edullisempaa lähialueilla, tulisi painopisteiden jatkossa olla koulutusosaamisen viennissä, kriisinhallinnassa ja pakolaisleirien olojen inhimillistämisessä.
– Pakolaisuuden tulisi ylipäänsä olla tilapäistä suojelua, eikä pysyvää muuttoliikettä pois lähtömaista.
Väestönsiirto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen
Perussuomalaiset lisäksi ihmettelee hallituksen halua yhdistää selonteossa kehitysyhteistyöpolitiikka työperäiseen maahanmuuttoon. Selvitysten mukaan siirtolaisuus kehitysavun kohdemaista Suomeen on kansantaloudelle erittäin haitallista unohtamatta sen synnyttämiä sosiaalisia ongelmia.
Selonteko pyrkiikin perussuomalaisten mukaan tietoisesti sekoittamaan työperäisen maahanmuuton haitalliseen sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon.
– Jos oman kansan väestön ikääntymistä pyritään laajamittaisesti paikkaamaan väestönsiirroin, niin samalla kantaväestön suhteellinen osuus laskee ja yhteiskunta muuttuu pikkuhiljaa pois kansallisvaltiosta. Haitallisia vaikutuksia voi katsoa muun muassa Ruotsissa, Tavio huomauttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ulkoasianvaliokunta ylijäämä muut puolueet kehitysmaat väestönvaihto Korotus siirtolaiset väestönkasvu Ville Tavio Tom Velanotto perussuomalaiset Tom Packalén talous kehitysapu korruptio maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kehitysapu ylläpitää korruptiota ja tappaa talouden kehittymisen mahdollisuudet – Koponen: “Kukaan ei tunnu oikeasti tietävän, mihin nämä valtavat rahavirrat käytetään”
Ylen ohjelmissa ei edelleenkään saa puhua menoleikkauksista – jos ne koskevat kehitysapua tai haittamaahanmuuttoa
Hallitus husaa miljardeja maailmalle ja rakentelee puoluetovereille hillotolppia – Purra: ”Eduskunnassa enää alle 40 ihmistä, joiden ykkösasia on Suomi”
Purra: Kehitysavusta leikkaaminen ei ole riistämistä, vaan sen varmistamista, että omat rahamme tulevat omien kansalaistemme hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseen
Perussuomalaiset Naiset: Polttoaine- ja energiahintojen aiheuttamaa huoltovarmuusuhkaa ei pidä vähätellä
Maailmanpankin selvitys: Kehitysapuna annettua rahaa siirtyy veroparatiiseihin
Suomen kehitysapurahoista veroparatiiseihin jopa 191 miljoona euroa vuodessa – ”Miksi tätä hulluutta jatketaan?”
Perussuomalaiset ei hyväksy tavoitetta kehitysyhteistyömäärärahojen nostamisesta – “Avusta vuotaa veroparatiiseihin jo 15 prosenttia”
Nälänhädän vaiettu suuri syy: Islamilainen yhteisö ja katolinen kirkko eivät hyväksy ehkäisyä
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää