

MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaiset vastustavat jyrkästi EU-liittovaltiota – Suomen on valmistauduttava eroon
Suuri valiokunta käsitteli tänään Suomen EU-politiikan suuntaviivoja. Perussuomalaiset jätti valiokunnan lausuntoon eriävän mielipiteensä jättämällä kokonaan oman vaihtoehtonsa.
Perussuomalaiset ei allekirjoita valtioneuvostolle Suuren valiokunnan laatimaa EU-myönteistä linjausta. Perussuomalaisten lausunnossa korostetaan, että Suomen EU-linjan tulee olla johdonmukaisesti EU-kriittinen ja kansallisen intressin etusijalle laittava.
– Perussuomalaisilla on ainoana suomalaisena eduskuntapuolueena selvä EU-kriittinen ja kansallismielinen linja. Haluamme vahvojen kansallisvaltioiden Euroopan. Jos EU olisi joskus tuonut meille hyötyä kaupan vapautumisen muodossa, on sitä kautta tullut myös haittoja suomalaisen työn ulosliputtamisen muodossa. EU sekaantuu aina vain lisää asioihin, jotka kuuluvat suomalaisten päätettäviksi. Kehnosta rengistä on kovaa vauhtia tulossa huono isäntä, kansanedustaja Jani Mäkelä (kuvassa) huomauttaa.
Ero eurosta ja EU:sta
Perussuomalaisten mukaan on väärin luottaa Suomen tulevaisuus liiaksi EU:n varaan, ja olettaa se pysyväksi rakenteeksi. Eduskuntaryhmä korostaa, että suomalaiset äänestivät vuonna 1994 kauppaliittoon kuulumisesta, eikä integraation syventämisellä ole kansanäänestyksen mandaattia. Liittovaltiokehityksestä on heidän mukaansa pysyttävä ulkopuolella.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa, että Suomen ainoaksi vaihtoehdoksi jää eurosta ja EU:sta eroamiseen varautuminen, koska EU on menossa kohti tulonsiirtounionia ja liittovaltiota.
– Vaikka ero ei olisikaan helppo tai halpa hanke, ei itsenäisyyden arvoa voi mitata vaikeudella tai rahalla. Niin eivät tehneet menneetkään sukupolvet – siksi me edelleen olemme itsenäisiä. Vastustan päätöksiä, joiden seurauksena Suomesta otsikoidaan 25 vuoden kuluttua kuten Kataloniasta tänä päivänä, Mäkelä jatkaa.
Kansalliset arvot kuuluvat jäsenmaille
Perussuomalaiset haluavat, että EU:n jäsenmaiden arvot perustuvat lähtökohtaisesti kansalliseen tahtoon, eikä EU:n tehtäviin kuulu arvojen muokkaaminen sikäli, kun ihmisoikeuksia ei loukata EU:n alueella.
– Korostamme oikeusvaltioperiaatteen edistämistä ja sen kunnioittamista. Korruption vastainen toiminta, avoimuus ja hyvä hallintomalli eivät toteudu EU:n kaikissa jäsenmaissa EU:n pyrkimyksistä huolimatta. Tällöin muu unionin syventäminen käy mahdottomaksi, perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa.
Talous- ja rahaliiton syventämien pysäytettävä
Siinäkin tulevaisuuden skenaariossa, että EU:n integraatio pysähtyisi tai purkautuisi siten, että unioniin kuuluminen vastaisi Suomen kansallista intressiä, on perussuomalaisten mukaan oltava strategia Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) jäsenyydestä ja eurovaluutasta poislähtömme varalle.
– Euron kriisit eivät ole ohi, vaikka tilanteen väitetäänkin rauhoittuneen. Markkinakuri ei ole toiminut aiemminkaan, vaan säännöt ovat joustaneet. Perustamisestaan alkaen EMU on ollut ongelmallinen, koska se koostuu hyvin erilaisista maista ja kansantalouksista. Yhteisten sääntöjen rikkominen on osaltaan johtanut kasvaviin vaikeuksiin, kansanedustaja Mika Niikko korostaa.
– Edellytämme, että hallitus valmistelee toimenpideohjelman EMU:n hajoamisen ja Suomen siitä eroamisen varalle. On myös varauduttava siihen, että heikoimpien euromaiden kautta Suomen Pankille aiheutuvat TARGET2-riskit realisoituvat. Lisäksi toteamme, että vakuuksien arvoa on laskettava, jotta velasta tulee sensitiivistä. Toisin sanoen velkapapereiden arvon on oltava herkkiä (l. muututtava) lisäinformaation tullessa. Tämä johtaa siihen päätelmään, että valtioiden velkajärjestelysäännöstö on kehitettävä.
Muuttoliike otettava haltuun
Maahanmuuton ja pakolaispolitiikan suhteen turvapaikkakriisi vuonna 2015 on johtanut moniin tiukennuksiin EU-tasolla. Perussuomalaisten mukaan korjauksista huolimatta EU ja Suomi eivät edelleenkään tunnusta tosiasioita.
– On kestämätöntä ottaa vastaan enemmän elintason vuoksi Eurooppaan muuttajia. Myös ratkaisut aitoon pakolaisuuteen on löydettävä kriisien lähialueita, painottaa kansanedustaja Ville Tavio.
– Katsomme, että myös sisäisten siirtojen jatkamista Suomeen on tarkasteltava kriittisesti, sillä muut EU-maat eivät toteuta taakanjakoa. Yleisen linjan tulee olla, ettei humanitäärinen siirtolaisuus Eurooppaan ole ratkaisu ongelmiin.
– Unionin tämän hetkinen suunta on mahdoton hyväksyä. Saksan tuleva hallitus ja Ranskan presidentti puhuvat voimakkaasti liittovaltion puolesta – EU tulee väistämättä kehittymään mahtimaiden yksimielisyyden tahdissa etenkin nyt, kun Britannia lähtee siitä pois. Suomen hallitus väittää, ettei kannata perussopimusten muuttamista. Todellisuudessa he eivät usko itsekään linjan pitävän, jos isot maat sanovat toisin, perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Laura Huhtasaari: EU on romuttamassa kansallisvaltiot ja se lisää Suomen turvattomuutta

Koskenkylä: Saksan ja Euroopan unionin pakolaispolitiikka edelleen haussa – Eurooppa ei kestä Afrikasta saapuvaa tulijatulvaa

Sipilä tuohtui Huhtasaaren kysymyksestä: “Tämä hallitus ei esitä Suomen EU-eroa”

Sisärajavalvonta on sittenkin hyvä idea? Ranska ja Saksa pyytävät EU:lta oikeutta pitkäkestoisiin rajatarkastuksiin

Spiegeliltä poikkeuksellinen kirjoitus Saksan vaalien alla: Juncker ajastaan jäljessä, valinnut EU:lle väärän tien

Katalonia äänestää huomenna – Immonen toivoo demokratian kunnioittamista ja vaalirauhaa

EU viittaa kintaalla markkinataloudelle ostettuaan satoja miljoonia kiloja maitojauhetta – Tavio: Ei edes ekologisesti kestävää
Viikon suosituimmat

Intia juhlii hiilenlouhinnan ennätystä – Suomi murehtii porojen röyhtäyksiä
Suomessa murehditaan lehmien pieruja ja porojen röyhtäyksiä, jotka ilmastoaktivistien mukaan tuhoavat koko maailman ilmaston. Samaan aikaan Intiassa juhlitaan sitä, että maa tuottaa enemmän hiiltä kuin koskaan. Intialaiset iloitsevat, koska edullinen fossiilinen polttoaine tarkoittaa heille halpaa energiaa, talouskasvua ja omavaraisuutta.

SDP jälleen turpo-kuutamolla – kun Lulu Ranne totesi, ettei suomalainen puolustusteollisuus välttämättä hingu työntekijöiksi venäläisiä, demarit menivät välittömästi epäkuntoon
Vaikuttaisi itsestäänselvyydeltä, että suomalainen puolustusteollisuus toivoo työvoimaa, joiden lojaliteeteista voidaan kohtuullisella varmuudella mennä takuuseen. Yhtä lailla vaikuttaa itsestäänselvältä, etteivät Suomeen saapuvat venäläiset sattuneesta syystä ole puolustusvoimien ykkösrekryjä. Asian ääneensanominen aiheutti kuitenkin Hämeenlinnan valtuustossa melkoisen demariäläkän.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttila skippasi viime viikolla kysymyksen Yleisradion vasenkallistumasta – ”Mikään tutkimus ei tällaista todista…”
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa, että jopa 40 prosenttia suomalaisista katsoo Yleisradion uutisoinnin oleva vasemmalle kallellaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakumpu kysyi viime viikolla samasta asiasta Yleisradion toimitusjohtajalta Merja Ylä-Anttilalta, joka tuolloin katsoi, että kysymykseen vastaaminen on hankalaa.

Vihreät syyllistää suomalaisia rasismista – samaan aikaan vihreä kansanedustaja syynää julkisista tapahtumista ihmisten ihonväriä
Vihreät lähtee kunta- ja aluevaaleihin ylimielisessä woke-asennossa, eli puolue solvaa nyt äänestäjiä rasisteiksi. Kaksisuuntaisesta keskustelusta kieltäytyneen puolueen arvioidaan jo olevan kriisitilassa.

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Mika Merano: Miksi Helsinki päätti lähettää 350 000 euroa Gazaan? – ”Kaupunkilaisten rahaa heitetty täysin hukkaan kohteisiin, jotka eivät hyödytä veronmaksajaa”
Helsinkiläinen Mika Merano herättelee kunta- ja aluevaalien alla keskustelua verovarojen käyttökohteista ja rahankäytön avoimuudesta. Monissa kunnissa verovaroja törsätään hankkeisiin, joilla ei ole mitään yhteyttä kunnan asukkaiden palveluihin ja hyvinvointiin. Merano painottaa, että kuntien tehtävä ei voi olla toimia hyvesignaloivana runsaudensarvena. - Lähtökohtaisesti on aina ajateltava, että jokaisen veroeuron tulee tavalla tai toisella tulla suoraan takaisin sen maksajalle.

Yle painostaa hallitusta likaisilla menetelmillä – Antikainen: Johtajat vaihtoon
Yleisradion toiminnassa on havaittu vakavia epäkohtia muutosneuvotteluiden jälkeen, ja irtisanomisten perusteet ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii, että Ylen tulee leikata kustannuksiaan hallinnon ja byrokratian puolelta sen sijaan, että se lakkauttaa suositut ohjelmat ja irtisanoo arvostettuja toimittajia.

EVA:n tutkimuksen tulos on karua luettavaa Ylestä – Vigelius: ’’Puolueellisuus ei kuulu verorahoitteiseen mediaan’’
Tänään julkaistun EVA:n Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yle Uutisten painottavan tiedonvälityksessään vasemmistolaista näkökulmaa.

EVA tutki: Jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yleisradion uutisoinnin kallistuvan tiedonvälityksessään poliittisesti vasemmalle
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa yllättäviä tuloksia kansalaisten suhtautumisesta Yleisradion uutistuotantoon. Jopa 40 prosenttia vastaajista pitää Yle Uutisia vasemmalle kallistuvana. Vastaajista 19 prosenttia arvioi Ylen näkökulman olevan selvästi vasemmistolainen. Tutkimuksessa vain SDP:n puoluemedia Demokraatti ja vasemmistoliiton Kansan Uutiset arvioitiin vielä Yle Uutisiakin vasemmistolaisemmiksi.

Tuhannet palestiinalaiset Gazassa vaativat mielenosoituksissa Hamasia ulos Gazasta
Tuhannet palestiinalaiset osoittivat tiistaina mieltään Gazassa Hamasin terroristeja vastaan Pohjois-Gazassa Beit Lahian kaduilla. Mielenosoittajat vaativat sodan lopettamista ja israelilaisten panttivankien vapauttamista.

Purra avasi Saabin puolustustarviketehtaan Tampereella: Suomen puolustusteollisuudella on suuri kasvupotentiaali
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra sai kunnian avata puolustusteollisuusyhtiö Saab Finlandin uuden tuotantolaitoksen Tampereella.