

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vastustaa palkkojen polkemista sillä, että ulkomailta tuodaan Suomeen halvempia työntekijöitä korvaamaan suomalaiset työntekijät
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho totesi Ylen politiikkaradiossa eilen, että perussuomalaisen näkemyksen mukaan palkansaajalla on yleensä kaksi keskeistä intressiä: Ensinnä se, että Suomeen ylipäätään syntyy työpaikkoja ja toisaalta se, että omalla palkalla tulee toimeen.
Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset puolustaa molempia palkansaajan tavoitteita, mutta kumpikaan ei tällä hetkellä toteudu vasemmiston hallitsemassa Suomessa.
– Meillä pannaan tehtaita kiinni, työpaikat katoavat ja kiilusilmäisen ilmastopolitiikan ja korkean verotuksen vuoksi elinkustannukset ja liikkumisen kustannukset nousevat ja asumisen hinta kasvaa. Tällöin myös ihmiselle jää palkasta entistä vähemmän käteen, jolloin työn vastaanottamisen kannustavuus vähenee, Halla-aho sanoi Ylen politiikkaradiossa.
Työttömyysturvaa ei ole varaa jakaa koko maailmalle
Työntekijöille olennainen kysymys on toki myös työttömyysturvan taso. Perussuomalaisten linja on se, että Suomella on varaa hyvään työttömyysturvaan.
– Hyvään työttömyysturvaan on varaa, jos työttömien määrä pidetään vähäisenä ja jos asiakaskunnaksi rajataan oman maan väestö, Halla-aho totesi.
Halla-aho esitti samalla sen tosiasian, että työttömyyden hoitaminen on erittäin kallista, ja julkiset menot kasvavat, kun mitä enemmän ihmisiä on pois tuottavasta työstä ja työttömyysturvan piirissä.
– Silloin vaihtoehtoina on vain joko verottaa yhä ankarammin niitä, jotka vielä ovat töissä tai sitten on otettava velkaa ulkomailta. Juuri näin tämän päivän Suomessa tapahtuu.
Yksityissektorin työpaikkojen syntyminen on työväen etu
Halla-aho sanoi, että parasta työväen etujen ajamista on juuri sellainen politiikka, jolla edistetään yksityissektorin työpaikkojen syntymistä Suomeen ja toisaalta leikataan ihmisten asumisen, liikkumisen ja elämisen kustannuksia verotuksellisin keinoin.
Työehtosopimusten yleissitovuus asettuu Halla-ahon mukaan osaksi isompaa kokonaisuutta. Halla-ahon mukaan perussuomalaiset ei vastusta yleissitovuutta, mutta se ei ole enää ratkaisu työmarkkinoiden ongelmiin, kuten siihen, että työpaikkoja katoaa, eikä uusia synny tilalle.
– Jos nykyisessä tilanteessa jatketaan, eli että työn vastaanottaminen korkeiden asumis- ja elämiskustannusten vuoksi, ja että työpaikkoja kasvavien kustannusten vuoksi katoaa Suomesta, niin siinä tilanteessa yleissitovuus murtuu ja tuhoutuu omia aikojaan.
– Jos vasemmisto takertuu yksittäisiin, symbolisiin keinoihin, niiden lopputulos saattaa olla se, että työpaikkoja ei enää ole, Halla-aho sanoi.
Työntekijän palkkaamisesta tehtävä helpompaa
Perussuomalaiset vastustaa palkkojen polkemista sillä, että ulkomailta tuodaan Suomeen halvempia työntekijöitä korvaamaan suomalaiset työntekijät. Perussuomalaiset myös vastustaa sellaista verotus- ja ilmastopolitiikkaa, joka ajaa työpaikkoja pois Suomesta.
Halla-aho myös totesi, että perussuomalaiset haluaa kaikin tavoin tehdä työntekijän palkkaamisesta helpompaa.
– Moni pk-yrittäjä on sitä mieltä, että edes palkkataso ei ole ongelma, vaan ongelma on työvoiman sivukulut. Yritykset kyllä haluavat palkata työntekijöitä, mutta se on mahdollista vain, jos yritys menestyy – ja jos työvoiman kustannukset eivät verotuksen ja työn sivukulujen vuoksi kasva kohtuuttomiksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yksityinen sektori työttömyyskorvaus palkkakustannukset palkansaajat elinkustannukset halpatyövoima Yritykset Sosiaaliturva Velanotto Vasemmisto perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho esittää työllisyyden vahvistamiseksi veronalennuksia sekä vientiä ja kauppaa tukevia uudistuksia: ”Oleellista on se, että työpaikkoja syntyy yksityissektorille”

Ylellä vieraillut politiikan tutkija leimasi halpatyövoiman vastustamisen rasismiksi – Purra joutui heti korjaamaan vääriä käsityksiä

Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut

Hallitus vie työpaikkoja pois ja tuo tilalle halpatyövoimaa polkemaan palkkoja – Grönroos: ”Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka enää puolustaa suomalaista työtä”

Perussuomalaiset moittii hallitusta puuttuvista työllisyystoimista sekä kyvyttömyydestä priorisoida ja karsia julkisia menoja: ”Velkaantuva Suomi ei voi jatkaa rahan kippaamista maailmanparantamiseen”

EKP huolissaan aiheuttamistaan riskeistä – kehottaa kansalaisia nielemään kiltisti elämisen kallistumisen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää