LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vastustaa palkkojen polkemista sillä, että ulkomailta tuodaan Suomeen halvempia työntekijöitä korvaamaan suomalaiset työntekijät
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho totesi Ylen politiikkaradiossa eilen, että perussuomalaisen näkemyksen mukaan palkansaajalla on yleensä kaksi keskeistä intressiä: Ensinnä se, että Suomeen ylipäätään syntyy työpaikkoja ja toisaalta se, että omalla palkalla tulee toimeen.
Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset puolustaa molempia palkansaajan tavoitteita, mutta kumpikaan ei tällä hetkellä toteudu vasemmiston hallitsemassa Suomessa.
– Meillä pannaan tehtaita kiinni, työpaikat katoavat ja kiilusilmäisen ilmastopolitiikan ja korkean verotuksen vuoksi elinkustannukset ja liikkumisen kustannukset nousevat ja asumisen hinta kasvaa. Tällöin myös ihmiselle jää palkasta entistä vähemmän käteen, jolloin työn vastaanottamisen kannustavuus vähenee, Halla-aho sanoi Ylen politiikkaradiossa.
Työttömyysturvaa ei ole varaa jakaa koko maailmalle
Työntekijöille olennainen kysymys on toki myös työttömyysturvan taso. Perussuomalaisten linja on se, että Suomella on varaa hyvään työttömyysturvaan.
– Hyvään työttömyysturvaan on varaa, jos työttömien määrä pidetään vähäisenä ja jos asiakaskunnaksi rajataan oman maan väestö, Halla-aho totesi.
Halla-aho esitti samalla sen tosiasian, että työttömyyden hoitaminen on erittäin kallista, ja julkiset menot kasvavat, kun mitä enemmän ihmisiä on pois tuottavasta työstä ja työttömyysturvan piirissä.
– Silloin vaihtoehtoina on vain joko verottaa yhä ankarammin niitä, jotka vielä ovat töissä tai sitten on otettava velkaa ulkomailta. Juuri näin tämän päivän Suomessa tapahtuu.
Yksityissektorin työpaikkojen syntyminen on työväen etu
Halla-aho sanoi, että parasta työväen etujen ajamista on juuri sellainen politiikka, jolla edistetään yksityissektorin työpaikkojen syntymistä Suomeen ja toisaalta leikataan ihmisten asumisen, liikkumisen ja elämisen kustannuksia verotuksellisin keinoin.
Työehtosopimusten yleissitovuus asettuu Halla-ahon mukaan osaksi isompaa kokonaisuutta. Halla-ahon mukaan perussuomalaiset ei vastusta yleissitovuutta, mutta se ei ole enää ratkaisu työmarkkinoiden ongelmiin, kuten siihen, että työpaikkoja katoaa, eikä uusia synny tilalle.
– Jos nykyisessä tilanteessa jatketaan, eli että työn vastaanottaminen korkeiden asumis- ja elämiskustannusten vuoksi, ja että työpaikkoja kasvavien kustannusten vuoksi katoaa Suomesta, niin siinä tilanteessa yleissitovuus murtuu ja tuhoutuu omia aikojaan.
– Jos vasemmisto takertuu yksittäisiin, symbolisiin keinoihin, niiden lopputulos saattaa olla se, että työpaikkoja ei enää ole, Halla-aho sanoi.
Työntekijän palkkaamisesta tehtävä helpompaa
Perussuomalaiset vastustaa palkkojen polkemista sillä, että ulkomailta tuodaan Suomeen halvempia työntekijöitä korvaamaan suomalaiset työntekijät. Perussuomalaiset myös vastustaa sellaista verotus- ja ilmastopolitiikkaa, joka ajaa työpaikkoja pois Suomesta.
Halla-aho myös totesi, että perussuomalaiset haluaa kaikin tavoin tehdä työntekijän palkkaamisesta helpompaa.
– Moni pk-yrittäjä on sitä mieltä, että edes palkkataso ei ole ongelma, vaan ongelma on työvoiman sivukulut. Yritykset kyllä haluavat palkata työntekijöitä, mutta se on mahdollista vain, jos yritys menestyy – ja jos työvoiman kustannukset eivät verotuksen ja työn sivukulujen vuoksi kasva kohtuuttomiksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yksityinen sektori työttömyyskorvaus palkkakustannukset palkansaajat elinkustannukset halpatyövoima Yritykset Sosiaaliturva Velanotto Vasemmisto perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho esittää työllisyyden vahvistamiseksi veronalennuksia sekä vientiä ja kauppaa tukevia uudistuksia: ”Oleellista on se, että työpaikkoja syntyy yksityissektorille”
Ylellä vieraillut politiikan tutkija leimasi halpatyövoiman vastustamisen rasismiksi – Purra joutui heti korjaamaan vääriä käsityksiä
Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut
Hallitus vie työpaikkoja pois ja tuo tilalle halpatyövoimaa polkemaan palkkoja – Grönroos: ”Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka enää puolustaa suomalaista työtä”
Perussuomalaiset moittii hallitusta puuttuvista työllisyystoimista sekä kyvyttömyydestä priorisoida ja karsia julkisia menoja: ”Velkaantuva Suomi ei voi jatkaa rahan kippaamista maailmanparantamiseen”
EKP huolissaan aiheuttamistaan riskeistä – kehottaa kansalaisia nielemään kiltisti elämisen kallistumisen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää