

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vaativat kyselytunnilla hallitusta heräämään maahanmuuton ongelmiin: ”Tämä on yksiselitteisen vahingollista”
Perussuomalaiset sanoivat suullisella kyselytunnilla tänään odottavansa kauhulla, minkälaiseen ratkaisuun EU:n jäsenmaat pääsevät komission uudesta taakanjakoesityksestä. Uudessa paketissa jäsenmaiden olisi valittava, että ne joko ottavat vastaan siirtolaisia tai maksavat heistä rahaa toiselle valtiolle.
– Jäsenmaa saisi esityksessä kymppitonnin siirtolaisen vastaanottamisesta. Aiotteko te olla tukemassa komission esitystä ihmisten siirtelystä rahaa vastaan? Ja toiseksi: tällainen summa ei riitä kuin muutaman kuukauden oleskeluun, kansanedustaja Mari Rantanen huomautti.
– Perussuomalaisten linja on selkeä: EU:n ulkorajat pitää sulkea laittomalta siirtolaisuudelta eikä tällaisia vetovoimatekijöitä, kuten taakanjako tule hyväksyä. Arvoisa hallitus, miten suhtaudutte komission esitykseen?
Muutoksia turvapaikkapolitiikkaan ei luvassa
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vastasi, että Suomi on rakentava EU-keskustelija ja etsii ratkaisuja. Ohisalo huomautti, että EU:n ulkorajoja valvovan Frontexin resurssien parantaminen on osa komission pakettia.
Ohisalon aikaisemmat lausunnot ulkorajavalvonnasta ihmetyttivät Rantasta, sillä Ohisalo on tuominnut alkuvuodesta Kreikan valtion toimet, kun se sulki rajansa laittomasti Turkista pyrkineille.
Ohisalo myös korosti edelleen, että turvapaikanhakuoikeus on kaikilla ja kaikki hakemukset pitää käsitellä. Ilmeisesti ulkorajavalvonta ei siis tule tarkoittamaan pikakäännytyksiä.
Maahanmuutto vahingoittaa taloutta ja turvallisuutta
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho huomautti, että heikosti kotoutuvan ulkomaalaisväestön määrä kasvaa tasaisen varmasti etenkin pääkaupunkiseudulla. Tämä väestökehitys vahingoittaa kuntien ja valtion taloutta, pahentaa asuntotilannetta, lisää rikollisuutta ja turvattomuutta.
– Nämä ovat mitattavia kylmiä tosiasioita. Maahanmuutto, lähinnä Afrikasta ja Lähi-idästä, on yksiselitteisen vahingollista ja se on sitä vahingollisempaa mitä enemmän sitä on. Tämä ei koske vain Suomea, vaan se koskee kaikkia Länsi-Euroopan maita.
– Herätäänkö näihin tosiasioihin myös Suomen hallituksessa vai jatketaanko unissakävelyä? Halla-aho kysyi.
Ohisalo väisti kysymyksen sanomalla, että Suomen sisäisen turvallisuuden suurin uhka on syrjäytyminen ja hallitus tekee töitä sen ehkäisemiseksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- laittomasti maassa oleskelevat siirtolaiset Maria Ohisalo EU-komissio Mari Rantanen Turvapaikanhakijat Turvallisuus vihreät perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho Rikollisuus EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkelä: Eurooppaan pyrkii elintasoperäisiä siirtolaisia – ”Ainoa keino tulijoiden pysäyttämiseen on se, että siirtolaisvirta pysäytetään Euroopan ulkopuolelle”

Visegrad-maat: Ei läpimurtoa komission turvapaikkauudistuksessa

Immonen: EU ei saa sanella Suomen maahanmuuttopolitiikkaa – ”Komissio ajaa järjestelmää, jossa pakolaisleirin polttaminen palkitaan pääsylipulla Eurooppaan”

Pakolaisleirit roihuavat – jos sillä saa menolipun Suomeen

Vihreät tahtoo Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa – Purra: ”Niin järjetön linjaus, että edes muut hallituspuolueet eivät lähteneet vihreiden tueksi”

Erikoistutkijan mielestä on hyväksyttävä, että Suomi muuttuu maahanmuuton seurauksena – Purra eri linjoilla: ”Humanitaarinen maahanmuutto ei vain yksinkertaisesti toimi”

Junnila: Sisäministeriö valmistelee keinoja laittoman maassaolon laillistamiseksi

Rantanen jyrähtää sisäministeriön aikeista: ”Keskustan jalkapannat vaihtuivat oleskelulupiin”

Purra: Laittomasti maassa oleskelevat säilöön ja ulos maasta – ”Huomattavasti edullisempaa kuin nykyinen turvapaikkateatteri”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää