

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset vaatii velvoittavaa kotouttamispolitiikkaa Tanskan malliin: ”Suomen suunta on käännettävä”
Suomi on löysällä maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikallaan eriytynyt muista Pohjoismaista ja myös yleiseurooppalaisesta linjasta, joka on menossa koko ajan kohti rajoittavampaa maahanmuuttopolitiikkaa. Perussuomalaisten linja on haitallisen maahanmuuton kiristämisessä selvä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että naapurimaistamme Ruotsista ja Tanskasta kannattaa ottaa oppia sekä hyvässä että pahassa: mitä tapahtuu, kun uskotaan kauniita kuvitelmia, ja miten seurauksiin voidaan tehokkaasti puuttua.
– Perussuomalaiset haluaa jatkossa velvoittavaa kotouttamispolitiikkaa. Tanskan velvoittava kotouttamispolitiikka on hyvin toimivaa. Tanskassa maahanmuuttajien työllisyysaste on korkea, toisaalta Tanskassa on etuuksia saadakseen myös välttämätöntä esimerkiksi opetella tanskan kieli. Käytössä on paljon muitakin toimenpiteitä, jotka tulee ottaa Suomeenkin.
Resurssien lisääminen tyhjän kaatamista
Perussuomalaiset katsoo, että Suomessa tähän saakka harjoitettu maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka pitkälti selittävät kansaa uhkaavaa nuoriso- ja katujengirikollisuutta. Jatkamalla samalla tavalla seurauksena on nuoriso- ja katujengirikollisuuden yhä voimakkaampi kasvu.
– Sellainen kotouttamispolitiikka, jossa yksinkertaisesti vain lisätään resursseja, on ikään kuin tyhjän kaatamista. Me järjestämme nyt erilaisia kerhoja ja aktivointeja, joiden osalta vähintäänkin vaikuttavuutta ja tehokkuutta pitäisi tutkia huomattavasti tarkemmin kuin nyt, Purra sanoo.
Maahanmuuttopolitiikkaa löysennetty
Perussuomalaisten alulle laittama välikysymys nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin jätetään tänään. Välikysymys sai koko opposition mukaan. Välikysymyksessä vaaditaan myös viranomaisille riittäviä toimivaltuuksia ja resursointia.
– Vaadimme muutoksia maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaan. Nostamme esiin huumekaupan, jengit, kouluväkivallan ja katujen rikostyypit. Yksikään näistä vaadittavista toimista ei ole tällä kaudella mennyt oikeaan suuntaan. Päinvastoin, maahanmuuttopolitiikkaa on entisestään löysennetty ja jokainen viime hallituksen aikaansaama vaatimatonkin kiristys on peruutettu, Purra sanoo.
Seuraavan hallituksen toimittava
Hän ei usko, että Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus, joka hädin tuskin pysyy kasassa, kykenisi korjaamaan ongelmia.
– Annamme hallitukselle kuitenkin mahdollisuuden kertoa näkemyksensä tästä kansalaisia kovasti huolettavasta kasvavasta ongelmasta. On päivänselvää, että seuraavan hallituksen pitää puuttua tähän heti kautensa aluksi ja käynnistää maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikan kokonaisvaltainen uudistaminen. Suomen suunta on käännettävä. Me haluamme turvalliset kadut.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- velvoittaminen resurssit huumekauppa jengiväkivalta oppositio Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Sanna Marin Kotouttaminen Tanska Turvallisuus Ruotsi perussuomalaiset hallitus Välikysymys Rikollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Oppositio välikysymyksessään: Hallitus epäonnistunut turvaamaan kadut – nuoriso- ja katujengirikollisuuteen puututtava muun muassa maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikan keinoin

Tilannekuva haltuun: Humanitaarinen maahanmuutto täytyy viimeistään nyt tunnistaa keskeisimmäksi jengirikollisuuden ja jengiytymisen syyksi

PS esitti epäluottamusta: Hallitus on vähätellyt jengi- ja katurikollisuuden tuomaa uhkaa ja epäonnistunut kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisessa

Sisäministeri Mikkonen: Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa

Perussuomalaiset: Hallitus on epäonnistunut kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisessa – ”Sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka on suoraan yhteydessä jengirikollisuuteen”

Tanskan uusi hallitus panostaa talouteen ja puolustukseen yli puoluerajojen

Purra esitti epäluottamusta: Suomalaiset ovat kyllästyneet haittamaahanmuuton ongelmiin, mutta hallitus ei edelleenkään kehtaa myöntää nuoriso- ja katurikollisuuden juurisyitä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää