

Muistokynttilöitä ja kukkia Turun kauppatorilla tiistaina 22. elokuuta 2017. Oikealla: Terrori-iskusta syytetty Abderrahman Bouanane oikeusistunnossa Turussa.
Perussuomalaiset ei unohda Turun terrori-iskua – moittii kaupungin päättäjiä välinpitämättömyydestä
Turun Perussuomalaisten hallitus tuomitsee kannanotossaan kaupungin päättäjien välinpitämättömän suhtautumisen vuosi sitten tapahtuneeseen terrori-iskuun. Kaupunki ei järjestänyt hiljaista hetkeä eikä muistotilaisuutta, vaan yrittää lakaista tapahtuneen maton alle.
Turun Perussuomalaiset tuomitsee Turun päättäjien välinpitämättömän suhtautumisen Kauppatorilla 18.8.2017 tapahtuneeseen terrori-iskuun.
Esimakua välinpitämättömyydestä saatiin perussuomalaisten mukaan jo viime elokuussa, jolloin kaupunginvaltuustossa ei pidetty hiljaista hetkeä iskun uhreille. Turun kaupunki ei ole myöskään valmis järjestämään muistotilaisuutta terroriteon vuosipäivänä. Perussuomalaiset moittivat kaupunginjohtaja Minna Arven (kok.) toimintaa asiassa. Arven mukaan “traaginen rikos tai sen tekijä ei sellaista ansaitse”, vaan kaupunki kunnioittaa uhreja parhaiten työskentelemällä ”turvallisuuden, kulttuurien yhteisymmärryksen ja maahanmuuttajien kotoutumisen parantamiseksi”.
– Vaikka päättäjät haluaisivatkin unohtaa elokuun tapahtumat, teko on jäänyt historiaan ja suomalaisten mieliin, perussuomalaiset painottavat.
– Turvallisuusuhkiin, kuten terrorismiin ja ääri-islamismin huolestuttavan nopeaan leviämiseen ei pidä suhtautua naiivisti, mutta tällä hetkellä koko keskusteluilmapiiri asian ympärillä on täysin epäterve. Ei ongelmia voi lakaista maton alle loputtomiin, vaan tarvitaan ennaltaehkäiseviä ja konkreettisia toimia, vaatii Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Kai Sorto.
Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä on tehnyt viime vuosina lukuisia muutosehdotuksia Turun maahanmuuttopolitiikkaan ja esittänyt muun muassa turvakameroiden lisäämistä keskustan alueelle. Päätöksenteko on kuitenkin mennyt kaupungissa täysin päinvastaiseen suuntaan, jopa viime vuotisen terrori-iskun jälkeen.
– Esimerkiksi sosiaali- ja terveyslautakunta teki huhtikuussa SPR:n kanssa puitesopimuksen laittomasti maassa olevien majoitamisesta tavalliseen asuintaloon Varissuolla. Jätimme asiasta eriävän mielipiteen sekä selvityspyynnön monista avoimina olevista kysymyksistä, toteaa Turun Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Pirjo Lampi. Suome Uutiset kertoi asiasta aiemmin.
Turun perussuomalaiset muistuttaa, että hätämajoituksen järjestäminen sekä terveyspalvelujen laajentaminen laittomasti maassa oleville uhkaa yhteiskunnan sisäistä vakautta ja yleistä turvallisuustilannetta.
– Näitä houkuttimia ei pidä ylläpitää tai lisätä, vaan turkulaisten turvallisuuden tulee olla etusijalla.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Turussa useita mielenilmauksia terrori-iskun vuosipäivänä, osallistujia haalitaan bussikuljetuksilla ja venäjänkielisillä tiedotteilla – poliisilla edessään työntäyteinen päivä

Pohjoismaiset tutkimukset: Maahanmuutto lisää rikollisuutta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää