LEHTIKUVA
Perussuomalaiset tivasi hallituksen verotussuunnitelmista – tuloksena käsittämättömiä vastauksia
Perussuomalaiset moitti suullisella kyselytunnilla hallituksen verotusratkaisuja ja vaati kertomaan, onko veronkorotuksia tulossa lisää. Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne huomautti, että tuloista jää yhä vähemmän käteen, kun lämmitysöljyn, bensan ja dieselin verotusta kiristettiin hallituksen toimesta. Yritykset taas joutuvat lisäämään kuluja hintoihin, joka vähentää asiakkaita ja investointikykyä.
– Perussuomalaiset ajaa aina politiikkaa, jolla Suomeen syntyy yksityissektorin työpaikkoja ja jolla ihmisille jää omista tuloista enemmän käteen. Me haluamme, että ihmisillä on varaa omaan kotiin ja varaa käydä töissä, totesi perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne.
Hämmentävä vastaus Saarikolta
Hallitus on kaavaillut muun muassa kilometriveroa polttoaineveron tuottoa paikkaamaan.
– Nostitte polttoaineveroja juuri huimasti ja nyt kaavailette kilometriveroa ja tietulleja. Nämä ovat täysin veronkaltaisia menoja ihmisille, jopa tuhansia euroja vuodessa per työssäkäyvä.
– Arvoisa valtiovarainministeri, aiotteko todella runnoa läpi nämä suomalaisten arkea edelleen kallistavat ja ankeuttavat verot?
Tuore valtiovarainministeri Annika Saarikko totesi lyhyesti, että syytöksiä tuli niin paljon, että hänen taitaa olla parempi vastata vain ”en ole”. Vastaus on vähintään hämmentävä, sillä hänen edeltäjänsä Matti Vanhanen piti valiovarainministerinä kilometriveroa varteenotettavana keinona.
Ei vieläkään selkeää vastausta
Suunnitelmien valossa Saarikon vastaus ei siis pidä paikkaansa, kun vielä toukokuussa Vanhanen väläytti kilometriveroa.
– Hallitus ei halua vastata suomalaisten arkea kiduttaviin kysymyksiin! Te ette halua vastata siihen, miten te aiotte rahoittaa tämän yhteiskunnan, Ranne ihmetteli.
Ranne huomautti, että veropolitiikka on vaikuttavimpia keinoja työllisyyden ja ostovoiman parantamiseksi.
– Voisitteko nyt vastata näihin keskeisiin kysymyksiin ja lopettaa ylimielisen käytöksen? Ranne tivasi Saarikolta.
Tällä kertaa Saarikko tarttuikin kysymykseen siitä, miten hallitus aikoo rahoittaa yhteiskuntaa jatkossa. Se aiotaan jatkossakin Saarikon mukaan rahoittaa työllä.
Saarikon mielestä veronalennukset eivät olisi viisaita
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio linjasi perussuomalaisten tavoitteita verotuksesta: veronkorotusten tie on käyty loppuun, ja kansalaisten ostovoimaa tulee parantaa muun muassa asumisen ja autoilun kustannuksia laskemalla.
– Oletteko EU:n elpymispakettituhlailun jälkeen missään vaiheessa ajatelleet, että menot laitettaisiin tärkeysjärjestykseen ja sitä myötä verotusta jopa laskettaisiin? Tavio kysyi hallitukselta.
Saarikon mielestä nyt koronan jälkeisellä kasvukaudella ei olisi talouspoliittisesti viisasta kiihdyttää entisestään kasvua kansalaisiin kohdistuvilla veronalennuksilla.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-elpymispaketti kilometrivero veronalennukset verotuspäätökset polttoaineverotus veronkorotukset öljylämmitys diesel veropolitiikka kyselytunti Bensiini Annika Saarikko Ville Tavio Matti Vanhanen Lulu Ranne perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kiuru tarjoilee tajunnanvirtaa, Marin ja Ohisalo puhelevat puuta heinää – ministereiltä ei saa enää kysymyksiin vastauksia, puhekouluttajakin ihmettelee: ”Vaikea saada selvää, mikä on pointti”
Ruuhkamaksut tulevat – autoilijan kukkaro kevenee 700–1 000 eurolla vuodessa
Helsingin pormestariksi pyrkivä Arhinmäki haluaa työssäkäyvien kiusaksi ottaa käyttöön ruuhkamaksut – Halla-aho ei näe liikenteellisiä perusteita: ”Suomessa ei ole sellaisia ruuhkia”
Taloustieteen tohtori Lacalle lyttää G7-maiden ajatuksen maailmanlaajuisesta yritysverotuksen vähimmäistasosta
Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää