LEHTIKUVA
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: “Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Perussuomalaisten tavoite nousta suurimmaksi kuntapuolueeksi on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. – Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa, että politiikka on valintojen tekemistä ja asioiden panemista tärkeysjärjestykseen.
– Perussuomalainen linja on se, että jos resurssit eivät riitä ydintehtäviin, Suomi ei voi samaan aikaan leikkiä koko maailman sosiaalitoimistoa, Halla-aho sanoo.
– Meillä ei ole varaa eikä velvollisuutta kipata joka vuosi miljardeja euroja maahanmuuttajien sosiaalitukiin, kehitysapuun tai Etelä- ja Keski-Euroopan maiden veroalennusten rahoittamiseen ja huonon taloudenpidon seurauksiin. Tämä ei myöskään ole oikea hetki kipata miljardeja oppivelvollisuuden pidentämiseen, sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai muuhun ideologiseen hörhöilyyn.
Perussuomalaiset haluaa puuttua rakenteisiin
Halla-aho mainitsee asioita, joista perussuomalaisia joskus myös moititaan.
– Meillä ei ole muiden puolueiden harrastamia toimenpidelistoja esimerkiksi työllisyyden edistämiseen, orjatyön torjumiseen tai eriarvoistumisen vähentämiseen. Toimittajatkin rakastavat tällaisia listoja, koska ne ovat helposti ymmärrettäviä.
Halla-ahon mukaan yksityiskohtien kanssa askarteleminen kuitenkin on varsinaisten suurten kysymysten välttelyä.
– Me haluamme puuttua rakenteellisiin epäkohtiin, joista ne yksittäisetkin kysymykset yleensä kumpuavat. Työttömyysturvan porrastaminen, eläkeputken poistaminen tai alipalkkauksen kriminalisoiminen ovat hyviä esimerkkejä, ja niistä tullaan varmasti keskustelemaan syksyn aikana.
– Tosiasia kuitenkin on, että yritykset eivät palkkaa ihmisiä, elleivät yritykset menesty. Ihmiset eivät ota työtä vastaan, jos käteen jäävä palkka ei pysty kilpailemaan sosiaaliturvan kanssa. Työntekijöitä ei löydy, jos ihmisillä ei ole varaa asua siellä, missä työpaikat ovat. Halpatyövoiman hyväksikäyttö ja palkkojen polkeminen jatkuvat niin kauan kuin halpatyövoimaa voi helposti tuoda maahan. Nämä ongelmat johtuvat poliittisista valinnoista, ja ne ovat usein pohjimmiltaan ideologisia valintoja.
Korruptoitunut järjestelmä peloissaan
Halla-ahon mukaan on helppoa olla perussuomalainen.
– Vaikka me emme ole kaikista asioista yksimielisiä, meillä on selkeä yhteinen idea, arvopohja ja punainen lanka, johon itse uskomme ja joka erottaa meidät tänä päivänä kaikista muista puolueista. Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla. Uskon, että johdonmukaisuus ja pitkäjänteisyys palkitaan myös vaaliuurnilla.
Kahdeksan kuukauden kuluttua järjestetään kuntavaalit. Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tavoite ei voi olla vaatimattomampi kuin olla vaalien jälkeen suurin kuntapuolue.
– Tälle tavoitteelle voidaan nauraa nyt, aivan kuten vielä vuonna 2018 naurettiin tavoitteellemme olla suurin eduskuntapuolue. Tavoite on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana.
– Kunnallisvaalien tuloksella on, uskallan väittää, ratkaiseva merkitys myös punavihreän hallituksen itseluottamukselle ja jatkolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sosiaalituet vihervasemmisto suomalaiset Arvopohja Kuntavaalit perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho korruptio maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Helsingin piirin tupaantulijaiset: Nuorennusleikkaus, paljon uusia someseuraajia ja listat täyteen kuntavaaliehdokkaita
Sdp:n kuntavaaliehdokkaalle yli kolmen vuoden vankeustuomio: Raiskasi naisen rikoskumppaninsa kanssa vain pari viikkoa ennen vaaleja – käytti hyväksi väkivaltaa ja uhrin pelkoa
Puoluesihteeri Grönroos: Koronakriisi ei hiljentänyt vaatimuksia halpatyövoiman maahantulon lisäämisestä – ”Tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka asettavat etusijalle suomalaisen työn ja yrittämisen”
Halla-aho vappupuheessaan: ”Julkisesta rahankäytöstä otettava löysät pois ja kaikki resurssit on tulevina vuosina sijoitettava suomalaisen työn ja yrittämisen puolustamiseen”
Perussuomalaisilta ei voi lypsää myönnytyksiä painostamalla
Atte Kaleva: Kokoomus kielsi puhumasta maahanmuuton ongelmista
Perussuomalaisten kuntavaalien ehdokasasettelu lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti: ”Hyviä tyyppejä kannattaa kaivaa esille”
Suomen toiseksi suurimpana puolueena asemansa vakiinnuttanut perussuomalaiset etenee myötätuulessa kohti kuntavaaleja – Grönroos: On erittäin tärkeää ottaa ensi keväänä kunnat takaisin suomalaisille
Tavio: EU-elvytyspaketin kaataminen on nyt perussuomalaisten tärkein tehtävä
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää