

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset pelattiin ulos STTK:n edustajistosta Tehyn valtuustossa – valtuutetut Petri Kröger ja Arja Juvonen: ”Törkeyden huippu”
Perussuomalaiset pelattiin ulos STTK:n edustajistosta Tehyn valtuuston kokouksessa tiistaina. Yllättäen kaikki muut puolueet liittoutuivat perussuomalaisia vastaan, eivätkä nämä saaneet lopulta yhtään edustajistopaikkaa, vaikka niitä olisi kuulunut tulla. Perussuomalaisille ei hellinnyt edes varapaikkoja.
Perussuomalaiset osallistuivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa omalla listallaan Tehyn vaaleihin ja saivat läpi kaksi ehdokasta, kansanedustaja Arja Juvosen Espoosta ja Petri Krögerin Hämeenlinnasta. Loput 18 ehdokasta pääsivät kaikki varavaltuutetuiksi.
Syy siihen, että muut puolueet liittoutuivat yksituumaisesti perussuomalaisia vastaan, olivat kesäkuussa pidetyt terveydenhuoltoalan työttömyyskassan vaalit, joissa Petri Kröger valittiin kassan hallitukseen vastoin muiden puolueiden tahtoa, nämä kun olisivat halunneet kassan hallituspaikat muiden puolueiden edustajille.
– Enhän minä voi vaikuttaa siihen, miten meidän jäsenemme äänestävät. Tehy ja työttömyyskassa ovat kaksi eri asiaa. Sain siitä aika paljon lokaa niskaan, kun kuulemma perussuomalaisten ei pitäisi olla koko kassassa eikä ilmeisesti Tehyssäkään, toteaa pettynyt Kröger.
Tehy on poliittista peliä, jota SDP hallitsee
Krögerin valinta kuitenkin suututti muut puolueet, ja kosto seurasi valtuuston kokouksessa viime tiistaina, jossa STTK:n valtuustoon ehdolla ollut perussuomalaisten Markus Pietikäinen sai lopulta vain kaksi ääntä, yhden Arja Juvoselta ja yhden Petri Krögeriltä.
– Tehy on aivan täysin poliittista peliä, jota SDP hallitsee. Ihmetyttää, ajammeko tosiaan hoitajien asiaa. Minusta olisi tärkeää, että ammattiliitossa ajettaisiin yhteistä hyvää ja jätettäisiin se politikointi Arkadianmäelle, Kröger sanoo.
Lapsellista hiekkalaatikkoleikkiä
Krögerin ja Juvosen tultua valituiksi Tehyn valtuustoon oli Kröger vielä täynnä intoa siitä, että viimeinkin perussuomalaiset pääsevät vaikuttamaan asioihin ja tekemään arvokasta työtä hoitajien hyväksi. Vielä silloin hän ei olisi voinut kuvitellakaan todellisuuden olevan tällaista.
– On aivan järkyttävää, että perussuomalaiset halutaan pelata ulos kaikesta. Jäsenethän meidät ovat sinne äänestäneet, ja jäsenillä on oikeus äänestää, ketä haluavat. Tiistai-illan aikana minulle selvisi, että aivan kaikki puolueet olivat liittoutuneet perussuomalaisia vastaan. Lapsellista hiekkalaatikkoleikkiä. Kenellä on isoin puskutraktori pärjää näissäkin kuvioissa, Kröger puuskahtaa.
Tehy hoitajia, ei poliittista peliä varten
Krögerin mielestä Tehyn pitäisi olla olemassa hoitajia eikä poliittista peliä varten. Hoitajat ovat antaneet Tehyn valtuutetuille mandaattinsa toimia heidän hyväkseen. Kröger on todella pettynyt Tehyn harjoittamaan poliittiseen toimintaan.
– Tällainen poliittinen peli vie liikaa energiaa ja liikaa aikaa. Miksei Tehyssä voitaisi vain tehdä yhteistyötä hoitajien hyväksi? Kröger ihmettelee.
Vakava mainehaitta Tehylle
Myös Juvonen on syvästi pettynyt Tehyn valtuuston toimintaan asiassa ja myös kyseenalaisti sen tiistai-iltana puheenjohtajistolle lähettämässään viestissä. Juvonen uskoo asiasta seuraavan Tehylle vakavan mainehaitan.
– On todella sääli ja surullista nähdä, että näin meitä kohdellaan. Törkeyden huippu, sanoo Juvonen.
Mika Männistö
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Markus Pietikäinen terveydenhuoltoalan työttömyyskassa Petri Kröger Tehy STTK Ammattiliitot vaalit SDP Arja Juvonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Lakialoite suolistosyöpäseulonnoista etenee – Juvonen: “Kun uskoo asiaansa, sitkeys palkitaan ja oppositiostakin voi vaikuttaa”

Juvonen: Suomi riistää ulkomaalaisia sairaanhoitajia

Sote-valiokunnan perussuomalaiset: Keskustan ja vihervasemmiston härski vaihtokauppa etenee eduskunnassa

Juvonen: Lähihoitajat saataisiin palaamaan ammattiinsa palkkatasoa korottamalla
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.