

MATTI MATIKAINEN
Toimitus suosittelee
Perussuomalaiset palasivat juurilleen: “Huonoa politiikkaa voi muuttaa vain äänestämällä”
Perussuomalaiset vaatii merkittäviä muutoksia maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan. Syksyn kärkihankkeisiin kuuluu myös uudistuksia sosiaalipolitiikkaan, työllisyyteen ja sairastuneiden oikeusturvaan.
Perussuomalaiset vaatii merkittäviä muutoksia maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan sekä palautuskäytäntöihin.
– Turussa tehtiin islamistinen terrori-isku, jossa kuoli kaksi ihmistä ja haavoittui useampi. Teko oli osa sitä loputonta iskujen sarjaa, josta koko Eurooppa on saanut kärsiä viimeisten vuosien aikana, perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho muistuttaa.
Halla-aho toivoo, että kansalaiset viimein ymmärtäisivät, että maahanmuuttopolitiikkaa voi muuttaa vain äänestämällä.
– Ihmiset ovat nyt huomanneet, että hallitsemattomalla maahanmuuttopolitiikalla voi olla seurauksia jopa omalle turvallisuudelle.
Risikon mielestä homma on hallussa
Perussuomalaiset vaatii kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden säilöönottoa. Tämä perussuomalaisten laatima esitys tosin sisältyy jo nykyiseen hallitusohjelmaan, mutta sitä ei ole edistetty hallituksessa.
– Kun kysyin tästä sisäministeri Paula Risikolta, hänen vastauksensa oli, ettei asiaa tarvitse viedä loppuun, koska maahanmuuttopolitiikka on hallinnassa, kansanedustaja Juho Eerola ihmettelee.
Halla-ahon mielestä säilöönotto osaltaan kannustaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä palaamaan kotimaihinsa.
– Kansalaiset ovat alkaneet ymmärtää hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan seuraukset jopa omalle turvallisuudelle. Politiikan muuttumiseen voi kuitenkin vaikuttaa vain äänestämällä.
Vaihtoehtoja haukkumisen sijaan
Perussuomalaisen puolueen ytimessä on kansallisen edun ja sisäisen solidaarisuuden edistäminen. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri korostaa, kuinka perussuomalaisille on tärkeintä, että suomalaisten maksamat veroeurot käytetään ensisijaisesti heidän oman hyvinvointinsa rahoittamiseen eikä maailman parantamiseen.
– Syksyn oppositiopolitiikassamme emme kuitenkaan keskity pelkästään haukkumaan hallitusta, vaan esitämme itse vaihtoehtoja.
– Kärkihankkeitamme ovat esimerkiksi suomalaisten työllisyys, oikeudenmukainen sosiaalipolitiikka ja erilaisten kansalaisia kohdanneiden epäoikeudenmukaisuuksien korjaaminen, Meri listaa.
Vakuutuslääkäreille käännetty todistustaakka
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen teki jo keväällä hallitukselle useita uudistuksia sisältävän toimenpidealoitteen vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamiseksi. Aloite ei ottanut tulta alleen hallituksen toimissa.
– Perussuomalaiset ryhtyy syksyllä valmistelemaan lakipakettia, jossa vakuutuslääkäreille tulee käännetty todistustaakka. Kysymys on siitä, että vakuutusyhtiöiden korvauspäätökset on tehtävä lähtökohtaisesti vakuutetun oman lääkärin diagnoosin pohjalta.
– Tällöin vakuutusyhtiön lääkäreillä ei olisi enää nykykäytännön mukaisesti mahdollisuutta evätä korvausta. Vakuutusyhtiö voi vapautua korvauksen maksamisesta vain, jos kykenee todistamaan diagnoosin, jolla korvaus vakuutetulle maksettaisiin, olennaisilta osin virheelliseksi. Tätä uudistusta kutsumme nimellä Lex Ronkainen, Meri kertoo.
Bernerin toimet on pysäytettävä
Perussuomalaisia puhuttaa myös liikenneministeri Anne Bernerin ajama rautateiden yhtiöittämishanke. Berner on pilkkomassa VR:n neljään yhtiöön sekä aikoo avata rautatieliikenteen kilpailulle.
– Perussuomalaiset vaatii Bernerin toimien pysäyttämistä. VR:n yhtiöittäminen on kansallisomaisuuden tuhoamista, joten tällaista pilkkomista ei pidä tehdä.
– Bernerin linja on käytännössä vain valtion tarjoamaa yritystukea ulkomaisille suuryrityksille, joka johtaisi tällaisten yritysten rautatieliikenteen kermankuorintaan, kansanedustaja Ville Tavio varoittaa.
Perussuomalaisten mielestä myös eduskunnan hyväksymä postilain muutos on epäonnistunut. Uusi laki antaa esimerkiksi mahdollisuuden poiketa viisipäiväisestä jakelusta.
Uusia ratkaisuja lapsiperheiden tueksi
Perussuomalaisessa perhepolitiikassa uudistetaan perhevapaita ja säilytetään päivähoito maksullisena. Perussuomalaiset julkaisi kesäkokouksessa perhepoliittisen paketin, joka korostaa perheen roolia, vastuuta ja valinnanvapautta.
Perussuomalaisten perhevapaamalli perustuu pidennettyyn ansiosidonnaiseen vanhempainvapaaseen ja porrastetusti tuettuun hoitovapaaseen. Sekä isän että äidin vapaiden kesto on 3 kuukautta ja vanhempainvapaa, jonka perheet voivat halutessaan jakaa.
– Perussuomalaiset haluaa tarjota perheitä tukevia ratkaisuja. Äitien ei tarvitse siirtyä hoitovapaalta töihin vain sen vuoksi, että esimerkiksi tasa-arvo kasvaisi, kansanedustaja Sami Savio sanoo.
Perussuomalaiset esittävät perustellusti, miksi päivähoidon ei tule olla kaikille maksutonta.
– Muiden puolueiden haluama maksuton päivähoito tulisi lopulta hyvin kalliiksi ja näkyisi korkeina vakuutusmaksuina.
ILKKA JANHUNEN
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Meri: Helsinki lisäämässä laittoman maahanmuuton vetovoimatekijöitä – “Ei mitään järkeä”

PS vaatii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönottoa: “On edesvastuutonta puhua pakolaiskiintiön kasvattamisesta, jos edes turvallisista maista tulevia ei saada palautettua”

Terroriuhkaa ja miljardikustannukset – Halla-aho: “Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä”

Tavio: Tiedustelun lisääminen ei riitä terrorismia vastaan – “Potentiaalinen terroristi käännytettävä jo rajalla”

Meri: Avoimet työpaikat odottavat tekijöitänsä – kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa ilman lisätoimia

Eerolan puhe Pohjoismaiden neuvostossa ei miellyttänyt kaikkia: Vasemman laidan edustajat pahoittivat mielensä ääri-islamin arvostelusta

EU ja vihreä politiikka iskevät autoilijan ja duunarin kukkaroon: “Vihreät haluavat verottaa maan kyykkyyn pahemmin kuin sosialistit”

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2018: Työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta suomalaisille

PS: Järkeistämistä maasta ulos suuntautuviin rahavirtoihin – velanotto kuriin, veroeurot suomalaisten hyväksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää