

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset mukaan maatalouden parlamentaariseen komiteaan: ”Haluamme nähdä maaseudun elinvoimaisena ja monimuotoisena myös tulevaisuudessa”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on päättänyt lähteä mukaan maatalouden parlamentaariseen komiteaan koskien Suomen maaseutupolitiikkaa. Perussuomalaiset ovat huolissaan maatalouden kannattavuudesta ja haluavat tehdä oman osansa maaseudun elinvoimaisuuden turvaamiseksi.
– Me perussuomalaiset tiedostamme hyvin, että nykyinen maaseutupolitiikka ei palvele yhteiskunnan kokonaisetua, sillä maaseudun palveluja on hallituksen toimesta siirretty ja keskitetty liiaksi kasvukeskuksiin, perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas toteaa.
Hän huomauttaa, että palvelujen säilyttäminen eri puolilla maata on tehokkainta aluepolitiikkaa, jolla koko maa pystytään pitämään elettynä ja asuttuna jatkossakin.
Tuottajille maksetaan aivan liian vähän
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on huolissaan siitä, että Suomessa alkutuottajille maksetaan tuotteistaan aivan liian vähän. Jotta tilanne helpottuisi, pitää hintoihin Peltokankaan mukaan tehdä tarkistuksia kesken sopimuskauden, että alkutuottajille maksetaan tuotteistaan korkeampi hinta.
– Erityisen huolissaan olemme siitä, mitä hallituksen politiikka nostettuine bensaveroineen ja turpeen alasajoineen osaltaan aiheuttaa viljelijöiden tulonmuodostukselle. Maatalouden kannattavuus on nyt jo erittäin huonolla tasolla.
Syynä hallituksen päätökset ja EU-politiikka
Osasyynä tähän ovat perussuomalaisten mukaan olleet sekä hallituksen päätökset että nykyinen EU-politiikka ja sen mukanaan tuomat lainsäädännölliset esteet.
– Nyt se on lopullisesti nähty, mitä aikoinaan kokoomuksen ja keskustan johdolla tehty EU-jäsenpäätös tuo tullessaan. Tämä on johtanut niin pienten perhetilojen alasajoihin kuin tukipäätösten ja maksatusten viivästyksiin ja näin ollen maanviljelijöiden todellisiin ongelmiin, sanoo Peltokangas.
Myös jätevesiasetus on osasyyllinen
Myös keskustan suosiollisella tuella tehty jätevesiasetus on ollut osasyynä maaseudun tyhjenemiseen.
– Se on aiheuttanut kansalaisille suuria kustannuksia. Hallitukselta puuttuu maaseutupoliittinen strategia, kun lähes kaikilta muilta politiikan sektoreilta strategia löytyy.
Vastuu on hallituksella
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä lähtee siitä, että istuvalla hallituksella on vastuu toimista, joilla ratkaistaan maatalouden ongelmat – ei komitealla.
– On nimittäin lähes käsittämätöntä, että hallitus on tehnyt hyvin vähän tai ei mitään pelastaakseen kokonaisen elinkeinoalan alas ajamisen, jyrähtää Peltokangas.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maaseutupoliittinen strategia maaseudun elinvoimaisuus maaseutupolitiikka maatalouden parlamentaarinen komitea alkutuottajat maaseudun alasajo turpeen alasajo aluepolitiikka hallituspolitiikka maataloustuet Mauri Peltokangas EU-politiikka Bensavero Viljelijät Jätevesiasetus Maaseutu Eduskuntaryhmä perussuomalaiset Maatalous Keskusta Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Maatalouden kannattavuus heikkenee hälyttävän nopeasti – toimia tarvitaan nyt

PS: Maatalouden hätätila julistettava – välittömiä aputoimenpiteitä nyt

Mäenpää vaatii maatalouden tuotantorakennusten kiinteistöveron poistamista: “Kysymys on kansallisen huoltovarmuuden perustasta”

Hallitus tuhoaa kotimaisen maatalouden – “Tilat hukkuu jo nyt velkoihin”

Hallituksen toimet maatalouskriisiin edelleen riittämättömät – Simula: Lainojen lyhennysvapaa ja alville koroton maksuaika turvaisivat kevätkylvöt

Turpeentuotanto on käynnistettävä uudelleen välittömästi

Ranne: Maaseutukaan ei pelastu maahanmuutolla

Suomalaisten menestystarina on rakentunut metsien ja maanviljelyn ympärille – perussuomalaiset esittää 100 toimenpidettä maaseudun puolesta
Viikon suosituimmat

Päivän pointti: Antti Lindtman sanoo vaalitentissä, ettei halua enempää humanitaarista maahanmuuttoa, kunnes puolueen raskaan sarjan kuiskaaja ilmoittaa, että kyllä haluaa – mistä oikein on kyse?

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Luonnonvarakeskus ei vastannut määräajassa kansanedustajan tietopyyntöön susitietojen ristiriitaisuuksista – Antikainen: Salaileeko Luke jotakin?
Tiedotusvälineissä pohdittiin alkuvuodesta, miksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) susien kanta-arvioiden määrän mukaan niiden lukumäärä ei ole Suomessa juurikaan kasvanut viime vuosina. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen lähetti Lukelle 24.3. virallisen tietopyynnön, jossa hän pyysi selvennystä susien määräarvioiden perusteista ja DNA-näytteiden käytöstä kanta-arvioissa. Luke toimitti vastauksensa tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen.

Onko suomalainen korkeakoulutus jo täysin turhaa puuhastelua? – Ammattikorkeakoulussa kaivettiin legopalikat esille
Aikuisopiskelija Aino pitää hyvin kyseenalaisena, että Suomeen tuotetaan kansainvälisiä opiskelijoita, joilla ei ole edes perustaitoja tai mahdollisuuksia työllistyä Suomessa. Samaan aikaan hänelle tarjotaan syventävien opintojen sijaan lähiopetusta, johon kuluu mm. leikkimistä legoilla.

Vihreät ajavat järjettömässä autovihassaan alas Helsingin katuverkostoa – ”Ei kiusattaisi enää autoilijaa”, vetoaa varatuomari

Ukrainassa on meneillään Euroopan suurin mineraalivarkaus – Venäjä varastaa arvometallit miehittämiltään alueilta kiinalaisten avustuksella
Ukraina neuvottelee jälleen Yhdysvaltain kanssa mineraalivarantojensa hyödyntämisestä. Samaan aikaan Venäjä kiihdyttää valtaamiensa alueiden liittämistä itseensä ja ryöstää Ukrainan luonnonrikkauksia täyttä päätä. Apuna häärii monikasvoinen Kiina.

Keskusta ja SDP karsivat terveyspalveluita kovalla kädellä Keski-Suomessa – ”Demarit olivat valmiita vielä rajumpiin palveluverkoston leikkauksiin”
Julkisten terveyspalveluiden saatavuus huolestuttaa kansalaisia eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Keski-Suomen hyvinvointialueella palveluita karsitaan SDP:n ja keskustan johdolla rajusti.

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Taikaseinäsosialismi on edennyt Suomessa pisteeseen, jossa kaikki eivät enää ymmärrä eroa työstä saatavan palkan ja sosiaalietuuksien välillä – Purralta suorat sanat
Valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu ajattelua, jossa puolueet kilpailevat rahan tuhlaamisesta eivätkä sen ansaitsemisesta.

Riikka Purra oikoo uutisointia terveyskeskusmaksujen poistamisesta: Oppositio voisi halutessaan poistaa terveyskeskusmaksut vaikka kaikilta
Ilta-Sanomissa, MTV Uutisissa ja Helsingin Sanomissa on tänään innolla uutisoitu, että puolueista vain perussuomalaiset vastustaa terveyskeskusmaksujen poistamista heikoimmin toimeentulevilta. Perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra huomauttaa viestipalvelu X:ssä, että hyvinvointialueilla on tälläkin siunatulla hetkellä kaikki mahdollisuudet poistaa terveydenhuollon asiakasmaksut eläkeläisiltä, pienituloisilta ja työttömiltä, mutta ne eivät juuri tee sitä - ja oppositiolla on enemmistöasema useimmilla hyvinvointialueilla.