

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset lakivaliokunnassa: Aito avioliitto -aloite käsitellään kunniallisesti
Perussuomalaiset saivat tahtonsa läpi lakivaliokunnassa. Perinteistä avioliittoa puoltava kansalaisaloite viedään täysistuntoon äänestykseen juuri niin kuin kuuluukin. Kansalaisaloitteen hyväksymisen puolelle asettuivat valiokunnassa vain perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien edustajat.
Adoptiolapsen asema huolettaa
Perussuomalaiset ovat erityisen huolissaan adoptiolapsien asemasta uuden avioliittolain astuessa voimaan. Perussuomalaiset olisivat halunneet lakiin kirjauksen, jonka perusteella adoptoitavan lapsen biologiset vanhemmat voisivat halutessaan ilmoittaa, toivovatko lapsen adoptiota perinteiseen äidin ja isän käsittävään perheeseen.
– Lapsella on isä ja äiti. Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan. Me olemme lainsäätäjinä vastuussa siitä, minkälaisiin ympäristöihin ohjaamme biologisen perheensä menettäneet adoptiolapset. Perjantain äänestyksessä nähdään, kuinka paljon lapsen etu painaa maamme päättäjien vaakakupissa, sanoo vastalauseen ensimmäinen allekirjoittaja Mika Niikko.
Aito avioliitto -aloitteesta on tarkoitus keskustella täysistunnossa torstaina. Äänestys on näillä näkymin perjantaina.
Kirkkoa painostetaan vihkimisissä?
Perussuomalaiset olisivat halunneet mietintöön myös kirjauksen kirkkojen lain turvaamasta oikeudesta päättää vihkimiskäytännöistään.
– Pelkäämme, että uuden lain myötä kirkkoa aletaan painostaa luopumaan perinteisestä avioliittokäsityksestään. Julkisuudessa vellova keskustelu unohtaa sen tosiasian, että kirkoilla on oikeus määrätä vihkimiskäytännöistään riippumatta nyt tehtävistä lakimuutoksista. Avioliittoon liittyvä lainsäädäntö Suomessa tunnustaa kirkkojen autonomian. Tästä olisimme halunneet muistuttaa myös valiokunnan mietinnössä. Se ei sopinut sukupuolineutraalia avioliittoa kannattaville edustajille, ihmettelee lakivaliokunnan jäsen Laura Huhtasaari.
Lakivaliokunta sai aloitteeseen liittyen lausunnon perustuslakivaliokunnalta viime perjantaina.
– Totesimme, että perinteinen avioliittokäsitys ei riko ihmisoikeuksia eikä perustuslakia, alleviivaa perustuslakivaliokunnan jäsen, lakivaliokunnan varajäsen Leena Meri.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää