

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Suomalaisesta työvoimasta ei ole niin kova pula kuin väitetään, hallituksella kova hinku saada Suomeen lisää ulkomaalaista halpatyövoimaa
Perussuomalaiset moitti suullisella kyselytunnilla hallitusta halpatyömarkkinoiden luomisesta Suomeen. He ottivat esimerkiksi Lounais-Suomen alueen, jossa telakkateollisuus tarvitsee jatkuvasti työvoimaa, mutta silti jopa tuhat suomalaista laivanrakentajaa on työttömänä. Ulkomainen halpatyövoima on korvannut heidät. Yle oli tutkinut asiaa ja uutisoi siitä eilen 23.1.
– Kansalle on kerrottu, että Suomessa on huutava työvoimapula. Suomalaisesta työvoimasta ei ole kuitenkaan niin kova pula kuin väitetään, vaan kyse on usein pikemminkin halusta tuoda Suomeen lisää ulkomaalaista halpatyövoimaa, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio totesi.
Alipalkattua työvoimaa ulkomailta
Tavio huomautti, että ulkomaalaiset duunarit hankitaan töihin alihankkijoiden kautta alipalkattuina ja että palkat ovat räikeästi alle suomalaisen sopimustason. Tästä syystä suomalaiset duunarit saavat pysyä kotona.
– Perussuomalaiset tahtovat ottaa työllisyyspolitiikkaan uuden suunnan. Suomea rakennetaan suomalaisten voimin, suomalaisella palkkatasolla. Kysynkin hallitukselta, aiotteko te parantaa suomalaisen duunarin asemaa niillä aloilla, jotka nyt suosivat ulkomaalaista halpatyövoimaa? Tavio kysyi.
Ministeri myönsi ongelmat
Työministeri Jari Lindström (sin.) vastasi, että Suomessa tulisi aina tehdä töitä suomalaisin työehdoin. Suurin haaste on hänen mukaansa valvonnassa.
– Kun yritys tarvitsee osaavaa työvoimaa kiireessä, eikä se sitä löydä Suomesta, se hakee sen muualta. Työehtoja tulee noudattaa, mutta pitää ymmärtää, etten ole vastuussa työsuojelusta tai veroasioista, Lindström kuittasi.
Lasku lankeaa suomalaiselle veronmaksajalle
Tavio moitti, että vaikka ongelmat ulkomaisen halpatyövoiman käytössä ovat siis selvästi olleet tiedossa, niille ei ole tehty mitään.
– Meillä olisi vieläkin parempi työllisyysaste perussuomalaisella politiikalla ja silloin töissä olisivat ensisijaisesti suomalaiset duunarit, Tavio totesi.
– Hallitus on politiikallaan tietoisesti luonut ja edelleen sallinut kaksien työmarkkinoiden synnyn – ulkomaalaisten halpatyömarkkinat ja suomalaisten työmarkkinat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eipä yllättänyt: Koodaripulaa Iltalehdessä valittaneen rekryfirman johtaja toimii kokoomuksessa

Halla-aho: Kokoomuksen ja keskustan tarkoituksena on polkea palkkoja tuomalla halpatyövoimaa – “Yritykset korjaavat hyödyt, veronmaksaja maksaa haitat”

Suomen perusta tutki: Työvoiman saatavuusharkinnan poistamisessa häviäjiä olisivat julkinen talous sekä matalapalkka-alalla työskentelevä duunari
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää