Perussuomalaiset kyselytunnilla: Puolustettavina ovat suomalainen työ ja yrittäjyys – apua tarvitaan nopeasti ja helposti
Perussuomalaiset penäsivät tänään suullisella kyselytunnilla keinoja yritysten ja työpaikkojen pelastamiseksi vaikeassa koronaepidemian aiheuttaneessa tilanteessa.
Perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto huomautti, että yritysten ja yksinyrittäjien kassavirta sakkaa pahasti ja ongelma on akuutti.
– Normaalioloissa erilaisia tukia on jaettu sellaisillekin yrityksille, jotka eivät ole niitä tarvinneet. Nyt puolustettavina ovat suomalainen työ ja yrittäjyys poikkeusoloissa. Monet terveet yritykset eivät kestä, jos kustannukset juoksevat, mutta tuloja ei ole, Puisto totesi.
Puisto toivoi, ettei 90-luvun laman virheitä toisteta ja kysyi, aikooko hallitus lisätä toimintakykyisten pk-yritysten tukia ja miten seurataan, että toimet kohdistuvat mahdollisimman oikeaan paikkaan.
Tuloihin mahdotonta vaikuttaa
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) vastasi, että kaikissa hallituksen toimissa on taustalla mahdollisimman hyvä työllisyyden ylläpitäminen. Ministeri lisäsi, että kuluvan vuoden lisäbudjetista miljardi euroa käytetään yritysten suoriin tukiin ja siitä maksetaan myös yksiyrittäjille pieni tuki.
Ongelmaksi Lintilä koki sen, että ongelma kasvaa koko ajan. Hallitus pystyy Lintilän mukaan kompensoimaan kiinteitä kustannuksia, mutta tulojen lisäämiseen ei ole edellytyksiä.
Säännöt helpoiksi ja apua nopeasti
Puisto oli tyytyväinen siitä, että jotain tukea on päätetty yrittäjille antaa akuuttiin tilanteeseen. Hän kuitenkin huomautti, että tukien ehdoksi on laitettu esimerkiksi ”yrityksen kehittäminen”, vaikka ensisijaista on pitää firma edes hengissä vaikean ajan yli.
– Toiminnan kehittäminen on varmasti monelle yritykselle tarpeen, mutta uusia tuotteita tai uusia markkinoita ei hankita käden käänteessä. Yrittäjät ovat muun muassa kertoneet, että on tullut tarve sepittää hakemuksiin tarinoita digitalisaatiosta ynnä muusta, jotta he saisivat tukea välittömään tilanteeseen, Puisto ihmetteli.
– Arvoisa ministeri, tämä ei liene tarkoitus, joten kysyn: onko teillä tarkoitus puuttua tämänkaltaisiin esille tuleviin ongelmiin pikimmiten?
Ministeri Lintilä kertoi, että kriteereitä parannetaan esimerkiksi ely-keskuksissa ja niitä tulkitaan tässä tilanteessa laveasti. Hän toivoi kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, koska vaikea tilanne on tullut eteen todella nopeasti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- koronakriisi Mika Lintilä suomalainen työ ja yrittäminen tuki Yritykset Sakari Puisto perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Koponen: Kojamon toiminta pöyristyttävää – kaikkien pitäisi osallistua talkoisiin
Puisto: Suoraa tukea koronan vuoksi ongelmissa oleville pienyrityksille
Lundén: Yritykset lomauttavat työntekijöitään, ihmisillä kova hätä – ”Apua tarvitaan nyt eikä vasta valtavan paperisodan jälkeen”
Junnila esittää 5,9 miljardin euron tukipakettia pk-yrityksille
Purra: Huoltovarmuus ja omavaraisuus nousevat nyt merkittävään arvoon – ”Kaikkien toimien pitää hyödyttää suomalaisia”
PS-kansanedustajat Puisto ja Ranne: Nopeita tukitoimia yritysten ja lomautettavien työntekijöiden tilanteeseen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää