

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Halpatyövoiman tuominen ulkomailta on todistetusti haitallista – hallitus antaisi jopa laittomasti maassa olevien jäädä työmarkkinoille
Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla hallitukselta selityksiä työperäisen maahanmuuton väitettyyn kannattavuuteen. Säätytalolla käyty kehysriihi päätti jopa tuplata työperäisen maahanmuuton, vaikka rekisteritilastoista käy ilmi, että se on taloudellisesti ja huoltosuhteen kannalta haitallista Suomelle.
Rekisteriaineistojen perusteella Suomeen EU:n ulkopuolelta töihin saapuvat eivät suurilta osin ole hyvin koulutettuja saati hyvin ansaitsevia, vaan halpatyövoimaa, joka pian jää yhteiskunnan elätettäväksi, koska heidän työllisyytensä laskee nopeasti.
– Hallitus loi Säätytalon teatterissaan haamutyöpaikkoja, joita edes valtiovarainministeriö ei tunnista todellisiksi. Tempputyöllistäminen maksaa paljon, mutta aitoa työllisyyttä ei synny. Eniten ilmaa hallitus sai pumpattua linjauksiinsa kasvattaa EU:n ulkopuolelta saapuvaa työperäistä maahanmuuttoa, perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra totesi.
– Te puhutte huippuosaajista ja rakennatte mielikuvaa korkeasta osaamisesta. Tosiasia kuitenkin on, että Suomi houkuttelee lähinnä kouluttamatonta maahanmuuttoa, joka suuntautuu kaikkein matalimmin palkatuille aloille. Viime vuosi, koronavuosi, oli ennätys.
Miksei työllistetä jo täällä olevia työttömiä maahanmuuttajia?
– Suomessa on puoli miljoonaa työtöntä ja näistä vieraskielisten osuus on huomattava. Hallitus, miksi te ette työllistä jo maassa olevia maahanmuuttajia? Purra kysyi.
Työministeri Tuula Haataisen (sd.) mukaan hallitus tekee kovasti töitä työllisyyden nostamiseksi riippumatta siitä, mistä työttömät ovat kotoisin. Hänen mukaansa ei pidä paikkaansa, että maahanmuuttajat syrjäyttäisivät suomalaisia työnhakijoita.
Suomi on Ruotsin tiellä
On kiistaton tosiasia, että Suomeen saapuvat maahanmuuttajat ovat yliedustettuja työttömien, erilaisten työllisyystoimien ja sosiaaliturvan asiakkaiden joukossa. Purran mukaan sillä, saapuuko kouluttamaton henkilö maahan hakemaan turvapaikkaa vai töihin, ei ole lopputuloksen kannalta juuri merkitystä. Nämä henkilöt elävät tukien varassa suurissa määrin jopa yli sukupolvien puhumattakaan muista lieveilmiöistä.
– Tämä on fakta, joka selviää rekisteriaineistojen perusteella, ettekä te sitä haaveillanne muuksi muuta. Katsokaa Ruotsiin! Sellainen on Suomenkin tulevaisuus tätä menoa.
– Miten hallitus vastaa tähän? Se vastaa vihreän sisäministerin suulla, että myös laittomasti maassa olevien pitää saada jäädä Suomeen! Kaikki tänne, meidän hoidettavaksemme ja suojaava palomuuri ympärille. Arvoisa hallitus, mitä te oikein teette Suomelle? Purra kysyi.
Ministeri Haataisen mielestä Purra liioittelee. Haataisen mukaan EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden saatavuusharkinta toimii, ja se takaa, että kaikilla tulijoilla on maksukykyinen työpaikka. Tilastojen valossa tämä tilanne ei kuitenkaan kestä kauaa, vaan pelkästään töihinkin tulleiden työllisyys laskee nopeasti alle kantaväestön keskiarvon.
Työluvat laittomasti maassa oleville
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio huomautti, että hallitus on linjannut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden työllistämisestä. Tavio korosti, että perussuomalaiset eivät tällaista hyväksy, vaan laittomasti maassa olleiden pitää poistua maasta, eikä heistä tule tehdä halpatyöreserviä.
– Sisäministerikin on tätä väläytellyt viime päivinä. Aiotteko oikeasti antaa laittomasti maassa oleville työperäisiä oleskelulupia, joka romuttaa koko järjestelmän? Tavio hämmästeli.
Sisäministeri Maria Ohisalo ihmetteli, miksi ilman turvapaikkaa tai muuta oleskelulupaa Suomessa olevat ihmiset eivät voisi osallistua, kun kerran ovat jo maassa. Ohisalon mielestä jokaisen pitäisi voida tehdä töitä, maksaa veroja ja perustaa perheitä.
Ohisalon linjaus käytännössä romuttaisi turvapaikkakäsittelyn merkityksen, sillä jos kaikki joka tapauksessa saisivat jäädä maahan, ei päätöksellä turvapaikasta olisi mitään merkitystä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- haamutyöpaikat turvapaikkapäätökset tempputyöllistäminen huoltosuhde Saatavuusharkinta kyselytunti halpatyövoima Maria Ohisalo Tuula Haatainen Työperäinen maahanmuutto maahanmuuttajat Riikka Purra Ville Tavio Turvapaikanhakijat Sosiaaliturva Kehysriihi perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset esittää epäluottamusta punavihreälle hallitukselle: “Hallitus onnistui alittamaan kaikki odotukset”

Perussuomalaiset haluaa estää turvapaikka- ja halpatyövoimamaahanmuuton – Halla-aho: Työn perässä Suomeen tuleville asetettava vähimmäisansioraja

Halla-aho: Työperäisille maahanmuuttajille asetettava euromääräinen minimituloraja, jolla Suomeen pääsee

Ruotsi ei voi karkottaa koronatestistä kieltäytyvää rikollista – päästää tämän vapaalle jalalle

Hoitajakoulutuksen kielitaitovaatimuksia halutaan laskea – Purra: Älkää tehkö samaa virhettä kuin Ruotsi

Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut

Hallitus haluton puhumaan maahanmuuttajien aiheuttamasta turvallisuusuhasta – PS: ”Me puhumme maahanmuuttajien rikollisuudesta ja jengeistä, te vastaatte koronalla ja kokoomuksella”

Ceutaan tulvi tuhansia laittomia maahanpyrkijöitä – Marokko painostaa EU:ta siirtolaisvyöryllä

Maahanmuuttokortti paljastaa EU:n haavoittuvaisuuden – Ceutan laittomat siirtolaiset poliittisen valtapelin pelinappuloina
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.