

Suomeen vyöryneitä turvapaikanhakijoita syksyllä 2015. / LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus houkuttelee toimillaan siirtolaisvyöryä – kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja
Perussuomalaiset haluavat torjua hallituksen kaavailemat höllennykset Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaan. Ihmisvirtoja ei saa päästää Afganistanista holtittomasti Eurooppaan, vaan suojaa tarvitsevia on autettava konfliktimaan lähialueilla.
Tämä on ollut perussuomalaisten pysyvä linjaus, jota olisi perussuomalaisten mukaan noudatettava myös Afganistanin tapauksessa.
– Sittemmin kantamme on toistettu niin EU:n virallisena kantana kuin monessa yksittäisessä jäsenmaassakin. Hyvä niin, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti tänään suullisella kyselytunnilla.
Lukuisia helpotuksia maahanmuuttoon
Suomen hallitus kipuilee asian kanssa. Se on lisännyt tukea Afganistanin lähialueille, mutta sen lisäksi hallitus haluaa ihmisiä Afganistanista Suomeen.
– Esitätte pakolaiskiintiön nostoa, tarjoatte automaattista neljän vuoden oleskelulupaa, haluatte helpottaa perheenyhdistämistä ja ylipäätänsä lieventää kaikkia vähäisiäkin maahanmuuton rajoituksia, Purra luetteli.
Suomen politiikka EU:ssa poikkeus
Muissa maissa kiristetään turvapaikkapolitiikkaa, varaudutaan uhkiin ja jopa rakennetaan aitoja komission hyväksymänä. Suomi kulkee päinvastaiseen suuntaan.
– Arvoisa hallitus, aiotteko ottaa siirtolaisvyöryn turvallisesta maasta, Ruotsin rajalta, vastaan? Purra kysyi.
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ei vastannut, miten toimitaan turvallisesta maasta tulevien turvapaikanhakijoiden kohdalla. Hän tyytyi toteamaan, että Suomi on nykyään paremmin varautunut kuin vuonna 2015 siirtolaiskriisin aikaan.
Vuodessa miljardien kustannukset
Purra muistutti, että Suomi on maksanut vuosien varrella Afganistaniin jopa kolme miljardia euroa sotilaallista, humanitaarista ja kehitysapua. Lisäksi kehitysapuun menee 1,2 miljardia vuodessa velkarahaa.
Nämä summat eivät Purran mukaan kuitenkaan ole vielä mitään siihen verrattuna, paljonko näistä maista saapuva maahanmuutto Suomelle maksaa.
– Nimittäin elinkaarikustannukset ovat keskimäärin puoli miljoonaa euroa ja enemmänkin henkilöltä. Kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja, Purra huomautti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- pakolaiskriisi 2015 konflikti maahanmuuton rajoittaminen siirtolaisvyöry Siirtolaiskriisi kyselytunti Pakolaiskiintiö Maria Ohisalo Pakolaispolitiikka Turvapaikkapolitiikka Riikka Purra Maahanmuuton kustannukset Turvapaikanhakijat Afganistan Ruotsi perussuomalaiset kehitysapu maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Vasemmistoliiton ex-ministeri Saramo vertasi Suomeen pyrkiviä humanitaarisia maahanmuuttajia Nobel-voittajiin – Tavio tyrmäsi: ”En usko, että on montaa nettoveronmaksajaa”

Purra: Miksi vihreät saa hillua hallituksessa ja yksin päättää maamme kannalta vakavista ja perustavanlaatuisista asioista? – ”Romuttaa maahanmuuttopolitiikan uskottavuuden”

Purra kysyy, miksi Suomi rynnistää auttamaan afgaaneja, mutta suomalaisten ongelmien ratkomisella ei koskaan ole kiire?

Kuinka varmistetaan, ettei Afganistanista Suomeen evakuoiduilla henkilöillä ole yhteyksiä terroristijärjestöihin?

Suomi seitsemän muun EU-maan kanssa torjumassa unionin velkahumalaa – silti hallitus velkaannuttaa kansaa miljardikaupalla keskellä noususuhdannetta

Europarlamentti selvitti kansalaisille tärkeitä asioita: Suomalaiset haluavat rikolliset kuriin – muualla Euroopassa vallitsee ilmastoahdistus

Tavio: Komission turvapaikkapolitiikka hakoteillä – ”Pakkotaakanjako uhkaa nousta taas esiin”

PS-kansanedustajat laajamittaisen maahanmuuton lakiluonnoksesta: ”Jatkaa hallituksen kehnosti valmistelemien lakihankkeiden sarjaa”

Haavisto kertoi Afganistanista tulleista avunpyynnöistä – Purra: ”Minäkin sain teltoilla tänään monta avunpyyntöä suomalaisilta”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää