PS ARKISTO
Perussuomalaiset on ilmastopolitiikassakin johdonmukainen – Purra: Muut puolueet sitoutuivat ilmastotyöryhmän äärivihreisiin tavoitteisiin
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purran mukaan useista puolueista on alkanut kuulua kriittisiä äänenpainoja koskien ilmastopolitiikkaa.
– Kokoomuksessa kuulutetaan ilmastorealismia, keskustassa puolustetaan autoja ja lihansyöntiä, ydinvoima saa kannatusta kaikissa puolueissa, ilmastolapsi Thunbergin vetämää ristiretkeä arvostellaan, puolustetaan ihmisen omia valintoja ja päätäntävaltaa ja niin edelleen, Riikka Purra kertoo.
Myös mediassa on alkanut esiintyä kritiikkiä ja kyseenalaistamista.
– Avaanpa minkä tahansa maakuntalehden, löydän sieltä vähintään yhden jutun, joka ottaa kantaa ilmastopolitiikan ylilyönteihin, vihreän pakkovallan huvittavuuksiin tai tarjoaa muuten lisää maalaisjärkeä äärikeskusteluun.
Kääntyneitä takkeja ja persun pelkoa
Purran mukaan poliitikot ja media heijastelevat kansan ajatuksia, ja ihmisistä on tullut kriittisempiä. Poliitikot tarvitsevat ääniä ja suosiota, media klikkejä, suosiota ja rahaa.
– Mutta onko lisääntyneen ilmastopolitiikan kritiikin takana oikeasti mitään muuta kuin tämä – ja perussuomalaisten pelko?
Purra muistuttaa, että koko viime vaalikauden loppupuoli puhuttiin ilmastosta.
– Media ja poliittiset kilpailijamme kuvittelivat jo hyvissä ajoin ennen vaaleja keksineensä oivan strategian, jolla perussuomalaiset saadaan pois pelistä ja epäonnistumaan vaaleissa: puhutaan ilmastosta, josta persuilla ei kuulemma ole mitään sanottavaa.
Lehtijutut ja pääkirjoitukset toisensa perään kuuluttivat, kuinka ilmastonmuutos on vaalien tärkein teema.
– Epäilemättä se yksi tärkeimmistä olikin, mutta muiden ikäväksi strategia ei toiminutkaan, kuten oli suunniteltu, sillä myös perussuomalaisille ilmastopolitiikasta tuli yksi vaalien tärkeimmistä teemoista. Erosimme näkemyksissämme ja tavoitteissamme täydellisesti kaikista muista puolueista, Purra sanoo.
Todellisuudesta irronnut ilmastotyöryhmä
Pääministeri Juha Sipilä kutsui vuosi sitten eduskuntapuolueet yhteen tarkoituksenaan pohtia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.
– Oikeastaan heti alusta saakka näytti selvältä, että perussuomalaiset eivät voi yhtyä ryhmän linjauksiin – niin uskomattoman utopistisia ne olivat. Ja täysin vailla hintalappua. Prosentuaalisiin ylätason tavoitteisiin on poliittisesti helppo yhtyä juuri tällaisissa kokoonpanoissa, joiden ei tarvitse käsitellä euroja tai miettiä, keneltä otetaan, Purra muistelee.
Kunnianhimon taso oli ilmastotyöryhmässä merkittävästi EU:n tasoa korkeammalla.
– Perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki puolueet julistivat täysin sokeaa ja pidäkkeetöntä vihreää ilmastonmuutoksen vastaista ilosanomaa. En muista perussuomalaisten kantojen saaneen minkäänlaista tukea keskustalta tai kokoomukselta – päinvastoin nämä puolueet eivät näkemyksissään eronneet vihreistä, vasemmistosta tai demareista, Purra sanoo.
Ilmasto ei parane, mutta veronmaksaja kärsii
Perussuomalaiset on koko ajan pyrkinyt tuomaan ilmastokeskusteluun suhteellisuudentajua. Puolue on muistuttanut, että Suomesta karkaava teollisuus ei vähennä globaaleja päästöjä. On välttämätöntä huomioida kauppapolitiikka kokonaisuudessaan, hyödykkeiden ja raaka-aineiden virrat, kuluttamisen rakenne ja kehittyvien maiden muutokset.
Tavallisen ihmisen toimeentulo ei saa heikentyä.
– Muut puolueet ovat innokkaasti esittämässä suomalaisille kalliiksi käyviä kauniilta kuulostavia toimenpiteitä, joilla ei ole vaikutusta edes EU:n päästöjen vähentämiseen, puhumattakaan koko maapallon.
– Suurten asioiden rinnalla olemme kritisoineet todellisuudesta irronneita sähköautotavoitteita, yksilöiden valintoihin kohdistuneita syyllistämistoimenpiteitä, lasten hyväksikäyttöä ilmastopropagandassa ja sitä koko valtaisaa identiteetti- ja imagopoliittista arsenaalia, jolla globaaliin ilmastonmuutokseen on Suomessa reagoitu, Purra kertoo.
PS ainoa johdonmukainen puolue
Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei sitoutunut ilmastotyöryhmän linjauksiin.
– Lähdimme neuvotteluista pois emmekä allekirjoittaneet sitoumusta. Joulukuussa 2018 puoluehallituksemme linjasi, että Suomen ei pidä tehdä päästövähennyksiä enempää eikä nopeammin kuin muut EU-maat.
– Nyt isoja muutoksia kannanotoissaan tehneet puolueet eivät ole mitään muuta kuin peloissaan perussuomalaisen linjan onnistumisesta ja kasvavasta kannatuksestamme. Surkuhupaisaa opportunismia, joka tuskin nostaa takinkääntäjien kannatusta yhtään minnekään, Purra uskoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- takinkääntäjät suhteellisuudentaju muut puolueet ilmastotyöryhmä veronmaksajat Riikka Purra ilmastopolitiikka Juha Sipilä perussuomalaiset media
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Bemareita kauppaavan konsernin Karjalainen-lehti ylimielisenä: suomalaisten pitää lopettaa lihansyönti ja hävetä
Perussuomalaiset tyrmää Liskin työryhmän ideat liikenteen päästöjen vähentämiseksi: ”Ajetaanko tässä autoilun Neuvostoliittoa?”
Kansanedustajat hämmentyivät Greta Thunbergin teatterista
“Eikö Suomelle muka riitä ilmastojohtajuus ja EU:n mallioppilaan rooli – pitääkö meidän alkaa leikkiä vielä humanitaarista supervaltaa?”
Immonen: Ministeriltä ala-arvoinen vastaus kysymykseen lasten ja nuorten hyväksikäytöstä ilmastopolitikoinnissa
Perussuomalaiset ovat pitkään tukeneet pienydinvoiman kehittämistä – Purra: Hienoa, jos vihreätkin ovat viimein ymmärtäneet ydinvoiman merkityksen
Hakkarainen: ”Kerosiini- ja lentoverot hävitkööt taivaan tuuliin”
Perussuomalaisten kannatus ennätyskorkealla
Professori Mikki Hiiri on huolissaan ilmastohätätilasta – tutkijoiden vetoomuksessa outoja allekirjoittajia
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.