LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset haluavat säilyttää HKL:n liikelaitoksena: Yhtiöittäminen ei edistä Helsingin eikä helsinkiläisten etua
Perussuomalaisten Helsingin piiri ja valtuustoryhmä vastustavat HKL:n yhtiöittämistä. Piirihallitus ja valtuustoryhmä näkevät, ettei yhtiöittäminen edistä Helsingin ja helsinkiläisten etua, vaan asiassa tulee ottaa nyt aikalisä.
– HKL:n yhtiöittäminen on aiheuttanut aiheellisesti huolta HKL:n työntekijöiden keskuudessa, eivätkä päättäjille esitetyt perustelut yhtiöittämisen välttämättömyydestä vakuuta. Tämän vuoksi perussuomalaiset tulevat esittämään asian palauttamista valmisteluun. Asia on selvitettävä kunnolla uudestaan, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Rantanen toteaa.
Demokraattinen kontrolli yhtiöstä katoaa
Perussuomalaiset ovat erityisen huolissaan yhtiöittämiseen liittyvistä taloudellisista ja päätöksentekoon liittyvistä riskeistä. Yhtiön investointipaineet tulevat olemaan kovia, eikä rahoitusta voida taata tulorahoituksella. Lisäksi seudullisuus yhtiöittämistä puoltavana argumenttina ei vakuuta.
– Espoo on jo ilmoittanut, ettei se tule lähtemään perustettavaan yhtiöön mukaan, eikä Vantaa ole tehnyt asiasta vielä päätöstä. Mielestämme asiaa tulee tarkastella rauhassa ja pohtia myös, miten tulevaisuudessa vaaleilla valitut luottamushenkilöt voivat valvoa HKL:n toimintaa. Nykyesityksellä demokraattinen kontrolli yhtiöstä katoaa, huomauttaa HKL:n johtokunnan jäsen ja piirihallituksen varapuheenjohtaja Samuli Voutila.
Helsinki hosuu yhtiöittämislasit päässä
Perussuomalaisten näkemyksen mukaan Helsingin tulee selvittää mahdollisuutta seudullisen liikelaitoksen perustamisesta tai nykyisen HKL:n kehittämisestä palvelemaan helsinkiläisten etuja.
– HKL on perustettu helsinkiläisiä varten. Piirihallitus katsoo, että Helsinki voi tehdä seudullista yhteistyötä, mutta omien kuntalaisten edun mukaisesti. Nyt Helsinki hosuu pelkät yhtiöittämislasit päässä ilman, että muut kunnat edes ovat ilmoittaneet halukkuudestaan lähteä perustettavan yhtiön osakkaiksi, Perussuomalaisten Helsingin piirihallituksen puheenjohtaja Johannes Nieminen huomauttaa.
Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee HKL:n yhtiöittämistä tämän illan kokouksessaan.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhtiöittäminen liikelaitokset HKL investointitarpeet Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä Helsingin piiri Espoo Mari Rantanen Samuli Voutila Vantaa Helsinki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Helsinki puuttuu vaalimainontaan, perussuomalaisten Johannes Nieminen: Mainos ei ole virheellinen, eettinen neuvosto ei voi ottaa kantaa poliittiseen mainontaan
PS-valtuutetut videohaastattelussa: Helsingin kehitys on todella huolestuttavaa
Hallitus edistää ruuhkamaksuja ja suunnittelee työpysäköinnin verottamista – ”Kaikkia autoilijoita koskeva työntekemisen sakkovero, joka erityisesti kohdistuisi pieni- ja keskituloisiin”
Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed kehottaa kannattajiaan matkustamaan pummilla – ei ihme, että jätti omatkin kulutusluottonsa maksamatta
PS:n Helsingin valtuustoryhmä ei hyväksy pormestariston esitystä kaupungin strategiaksi: Perussuomalaiset haluavat turvallisen Helsingin, jossa peruspalvelut pelaavat
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää