

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset haluaa lopettaa kaksoiskansalaisuusjärjestelmän ja kiristää ulkomaalaisten maakauppoja – Purra: ”Nyt on sen aika”
Perussuomalaiset julkaisi eilen laajan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman, jossa esitetään muun muassa kaksoiskansalaisuusjärjestelmän lopettamista sekä maanpuolustuksen ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden opintojakson tuomista mukaan peruskouluopetukseen.
Perussuomalaiset vaatii kaksoiskansalaisuusjärjestelmän lopettamista, sillä se ei enää palvele tarkoitustaan muuttuneen turvallisuusympäristön vuoksi.
Jatkossa ulkomaalaisen tulee Suomen kansalaisuutta hakiessaan luopua synnyinmaansa kansalaisuudesta, perussuomalaiset linjaa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että tämänhetkinen turvallisuustilanne viestii ongelmasta suhteessa esimerkiksi Venäjän ja Kiinan kansalaisiin, joista osa aiheuttaa turvallisuushaasteita.
– Henkilöillä, joilla on jonkin toisen valtion kansalaisuus, eräänlainen lojaliteetti usein kuitenkin säilyy. Toki se voi säilyä ilman kansalaisuuttakin, mutta kaksoiskansalaisuuden kumoaminen takaa, että jos ulkomaalainen haluaa muuttaa Suomeen ja sopeutua yhteiskuntaamme, niin siinä vaiheessa, kun on aika saada kansalaisuus, edessä on valinta, haluaako olla uuden kotimaansa kansalainen vai säilyttää aiemman kansalaisuusstatuksen, Purra sanoo.
Purra oli eilen AlfaTV:n Viikon Parkkonen -ohjelman vieraana kertomassa perussuomalaisten juuri julkaistun ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman linjauksista.
Turvallisuuspolitiikka edellä kaikessa
Osaan kaksoiskansalaistapauksista liittyvät turvallisuushaasteet on perussuomalaisten mukaan välttämätöntä huomioida juuri nyt. Purra muistuttaa, että vastaavia ongelmia liittyy myös esimerkiksi ulkomaalaisten kiinteistöomistukseen.
Perussuomalaiset haluaakin tiukentaa kiinteistöjen myynnin luvanvaraisuutta ja sen sääntöjä EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille henkilöille.
– Kaikki nämä asiat ovat nyt erityisesti tapetilla. Tilanne vaatii sitä, että asioita lähestytään turvallisuuspolitiikka edellä ja että me säilytämme terveen skeptisyyden.
Perussuomalaiset haluaa myös estää kaksoiskansalaisuuden omaavia henkilöitä pääsemästä kansallisen turvallisuuden kannalta keskeisiin virkoihin Puolustusvoimissa ja muualla valtiohallinnossa.
– Kun kansallinen turvallisuus otetaan keskeiseksi tavoitteeksi johtotähdeksi, on melko helppoa miettiä, minkälaisissa viroissa tulisi palvella vain Suomen kansalaisuuden omaava henkilö, Purra sanoo.
Hyväuskoisuus tuottaa ongelmia
Tasavallan presidentin tehtävää ja eräitä puolustushallinnon tehtäviä lukuun ottamatta tällä hetkellä Suomessa ei juuri ole tehtäviä, joissa edellytetään Suomen kansalaisuutta.
– Siinä mielessä Suomen tilanne on, jopa kansainvälisessä vertailussa, melko poikkeuksellinen. Monissa muissa maissa ollaan näissä asioissa paljon tarkempia, Purra sanoo.
Puran mukaan Suomessa nykyiseen tilanteeseen on ajauduttu turhan hyväuskoisuuden vuoksi.
– Suomessa on luotettu siihen, että kun vain olemme ystävällisiä ja avaamme tulijoille portit, niin asiat sujuvat hyvin. Valitettavasti todellisuus on usein toisenlainen.
Perussuomalaiset toteaa ohjelmassaan, että jos kaksoiskansalaisuuden kumoaminen kokonaan on poliittisesti liian vaikeaa, hyvä kompromissi on rajata kaksoiskansalaisuusoikeus vain niihin ulkomaalaisiin, joiden toinen kotimaa on OECD-maa.
Vuonna 1961 perustetussa taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:ssä on nykyisellään 38 jäsenvaltiota, joista suuri osa Euroopasta. OECD-maat ovat taloudeltaan ja hallinnoltaan kehittyneitä valtioita. Purra kuitenkin korostaa, että myös OECD-maiden kaksoiskansalaisuudet olisivat vain toissijainen ratkaisu.
– Perussuomalaiset katsoo, että ensisijaisesti kaksoiskansalaisuusjärjestelmä tulee lakkauttaa kokonaan. Nyt on sen aika. Uskon, että myös muut puolueet tunnustavat perussuomalaisten esille nostamat ongelmat.
Maanpuolustuksesta opettaminen lisäisi puolustustahtoa
Perussuomalaisten mukaan peruskoulujen opetussuunnitelmaan pitäisi lisätä maanpuolustuksen ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden opintojakso.
Tämä voisi olla joko oma oppiaineensa tai osana yhteiskuntaopin tunteja.
– Ajatuksena on, että myös lapsille ja nuorille tulee opettaa, miten yhteiskunta pohjimmiltaan toimii, sekä normaalioloissa että kriisioloissa. Opintojaksoon sisältyisi esimerkiksi taloutta, erilaisia varautumistaitoja sekä sitä, miten Suomea puolustetaan.
Purra huomauttaa, että koulujen opetussisältöihin sisältyy nykyisin runsaasti opetusta globaalista politiikasta ja ihmisoikeuksista sekä maailmankansalaisuusajattelua.
– Samalla kuitenkin oma kotimaamme Suomi, joka kuitenkin on valtiorajojen sisällä ihmisoikeuksien tarjoaja, niin sitä ei juuri tuoda konkreettisesti esille. Perussuomalaisten mielestä tämä on selvä puute, joka tulee korjata. Samalla katsomme, että maanpuolustuksen ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden opintojakso kouluissa lisäisi maanpuolustustahtoa.
– Kouluissa korostetaan nykyään runsaasti rajat ylittäviä ilmiöitä sekä oikeuksia ja kuinka oikeuksia saadaan lisää. Globaalissa maailmassa kaikki alkaa olla liikkuvaa ja muuttuvaa. Tässä tilanteessa isänmaan puolustuksesta opettaminen ja asian esille tuominen olisi erittäin tärkeää, Purra sanoo.
Katso perussuomalaisten puheenjohtajan laaja haastattelu kokonaisuudessaan täältä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ulko- ja turvallisuuspoliittinen ohjelma kokonaisturvallisuus turvallisuusympäristö puolustustahto valtionhallinto AlfaTV Suomen kansalaisuus Puolustusvoimat Kaksoiskansalaisuus Tommi Parkkonen Riikka Purra OECD Turvallisuuspolitikka Kiina Venäjä maanpuolustus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset vaatii kansainvälisiä sopimuksia järkeviksi, kehitysapua maksettavaksi vain ylijäämästä ja kaksoiskansalaisuudesta luopumista

Antikainen: Kaksoiskansalaisuus on muuttunut hyödystä haitaksi – Suomen on kieltäydyttävä luovuttamasta disinformaatiolakien rikkomisesta epäiltyjä Venäjälle

Antikainen: Venäläisten kiinteistöomistukset syyniin, kansallista turvallisuutta uhkaavat pakkolunastukseen

Marinin hallitukselta taas hävytön lakiesitys eduskuntaan: Suomen kansalaisuuden voisi saada vaikka väärennetyillä asiakirjoilla

Mäenpää komppaa puolueen uutta ulko- ja turvallisuuspoliittista ohjelmaa: ”Huoltovarmuuskysymyksille annettava suurempi painoarvo kaikkialla”

Perussuomalaiset haluaa vaikeuttaa ulkomaalaisten maa- ja kiinteistökauppoja – Purra: Kuin vapaa pääsylippu Suomeen

Venäläisten kiinteistökaupat kasvussa – Wihonen: Tutkitaanko turvallisuusuhat?

Koskela ihmettelee venäläisten tekemien kiinteistökauppojen suurta määrää – puolustusministeriö antanut tänä vuonna luvan yli 200 kiinteistökaupalle

Reijonen vaatii hallitusta puuttumaan venäläisten kiinteistöomistuksiin: Venäläisten omistamat kiinteistöt siirrettävä Suomen valtion omistukseen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää