

MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaiset haluaa helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä ja parantaa keskiluokan ostovoimaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho esitti eduskuntaryhmän kesäkokouksessa perussuomalaisia linjauksia Suomen talous- ja työllisyyspolitiikkaan.
– Perussuomalaiset tarjoaa kurssin muutoksen siinä ajattelussa, mikä on kestävä tapa saada valtion talous tasapainoon ja kansantalous kasvuun, Halla-aho sanoi.
Hän korosti, että uutta jaettavaa syntyy vain tuottavalla työllä.
– On turhaa kepittää työttömiä, jos heillä ei ole oikeasti mahdollisuutta tehdä työtä. Tämän vuoksi meidän on jatkossa helpotettava yritysten toimintaedellytyksiä sekä eri tavoilla samalla parannettava keskiluokan ostovoimaa.
– Perussuomalaiset ei asemoidu tässä selkeästi oikeisto-vasemmisto –akselille, koska emme näe ristiriitaa duunarin ja yrittäjän välillä. Menestyvä yrittäjä on myös duunarin etu, Halla-aho painotti.
Suomeen ei pidä tuoda lisää sosiaaliturva-asiakkaita
Myös tulevalla eduskuntakaudella perussuomalaisen politiikan ytimessä on kansallinen etu ja tavalliset suomalaiset.
– Meillä on tällä hetkellä taloudessa sisäänrakennettuja haasteita, kuten kilpailukyvyn heikentyminen ja väestön vanhentuminen. Kuoppaa ei siksi pidä kaivaa syvemmäksi lisäämällä julkisen talouden menoja, Halla-aho sanoi.
– Huoltosuhdetta ei pidä heikentää haitallisella maahanmuutolla ja tuomalla tänne lisää sosiaaliturva-asiakkaita. Näistä asioista eivät kuitenkaan tällä hetkellä puhu muut kuin perussuomalaiset. Kun me puhumme esimerkiksi tieverkon ylläpitämisestä tai homekoulujen korjaamisesta, niihin tarvittavat rahat ovat vähäisiä. Voi sanoa, että tappelemme napeista.
Perussuomalaisten mielestä Suomessa tarvitaan lisää poliiseja.
– Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä uusien poliisien palkkaaminen on liian kallista. Kuitenkin olemme samaan aikaan käyttäneet esimerkiksi vastaanottokeskuskuluihin jopa noin 800 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä pitää kyseenalaistaa, Halla-aho sanoi.
Julkisen rahan kippaaminen toissijaisiin kohteisiin on lopetettava
Halla-aho korosti, kuinka perussuomalaisilla on muista puolueista täysin poikkeava käsitys siitä, mitkä ovat julkisen vallan perustehtäviä.
– Julkisen vallan on ennen kaikkea huolehdittava ihmisten turvallisuudesta sekä pidettävä huolta niistä, jotka eivät itse siihen pysty.
– Perussuomalaisten mielestä julkista rahaa ei saa kipata kohteisiin, jotka ei palvele suomalaisten etua. Esimerkiksi kehitysapu on täysin toissijainen rahankäytön kohde, koska sillä ei ole mitään tekemistä suomalaisten hyvinvoinnin kanssa. Kehitysavun rahoittaminen pitäisi olla yksilön oma valinta, jolloin jokainen saisi itse päättää, paljonko rahaa haluaa siihen laittaa, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- julkinen raha Eduskuntaryhmän kesäkokous Kai Mykkänen Yrittäminen perussuomalaiset Poliisi Jussi Halla-aho työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Perussuomalaiset on vastuullisen taloudenpidon puolue – “Valtio ei voi jatkuvasti jakaa sellaista, mitä ei ole”

Halla-aho: Maahanmuutto pitäisi jatkossa nähdä diilinä maahanmuuttajan ja vastaanottavan yhteiskunnan välillä – “Humanitaarinen maahanmuutto lopetettava”

Rantanen: Hallitus hamuaa Suomeen lisää ulkomaalaisia sosiaaliturvajärjestelmän kustannuksella – “Töitä tehdään kohta vaikka kahden euron tuntipalkalla”

Tavio: Yritystuet sidottava suomalaiseen työhön
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää