

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset: Hallitus vaarantaa maa- ja metsätalouden toimintaedellytykset
Eduskunta keskusteli tänään maankäytön ilmastosuunnitelmasta. Hallitusohjelman mukaan Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen. Tämä saavutetaan hallitusohjelman mukaan nopeuttamalla muiden muassa päästövähennystoimia. Perussuomalaiset pitää tavoitteita älyttöminä.
– Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei voi allekirjoittaa hallituksen harjoittamaa ilmasto- ja energiapolitiikkaa, koska ylikireä ilmastopolitiikka on tuonut mukanaan sekä maatalouden alasajon että elämisen, asumisen ja liikkumisen kallistumisen, perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen totesi ryhmäpuheessaan.
– Tällä kaikella toiminnalla on ollut keskustapuolueen siunaus, Reijonen ihmetteli.
Maankäyttöä lisättävä
Reijonen korosti, että Ukrainan sodan vuoksi huoltovarmuuden ylläpito ja kansantalouden tasapainotus edellyttävät lähivuosina metsävarojen ja peltoresurssien käytön kasvattamista.
– Vihervasemmistohallituksen toimet ovat lähes edesvastuuttomia maankäyttösektorilla. Se kiristää ruuvia päästöjen suhteen edelleen maataloudessa ja metsäsektorilla. Hallitus on tulkinnut maatalousalan tutkimustuloksia Suomelle haitallisesti, Reijonen huomautti.
– Maa- ja metsätaloussektorin toimintaa maassamme ei liian kunnianhimoisilla päästövähennystavoitteilla vaikeuteta entisestään. Suomen pitäisi muuttaa turve virallisesti uusiutuvaksi ja käyttää sitä paikallisesti lämmitykseen ja sähköntuotantoon enemmän.
Metsäpolitiikka ei kuulu EU:n päätösvaltaan
EU:ssa on parhaillaan käsittelyssä useita komission esityksiä, jotka liittyvät Suomen metsiin ja metsätalouteen. Perussuomalaiset vastustaa metsäsektorin altistamista EU-esitysten sisältämälle sääntelylle, sillä metsäteollisuudella on suuri merkitys sekä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa että talouden ja työllisyyden vahvistamisessa.
– Puunjalostuksesta huolehtiminen on tärkeää sinivalkoiselle siirtymälle, taloudelle ja työllisyydelle, mutta se on myös tehokas keino huolehtia huoltovarmuudesta ja energiaomavaraisuudesta. Suomen metsäpolitiikan tavoitteet määritellään kansallisessa metsästrategiassa, Reijonen korosti.
– On pidettävä huoli, että metsäsektori pysyy kansallisessa päätäntävallassa. Suomen päästövähennystavoitteet ovat ylimitoitettuja ja jo nykyisellään vaikeita saavuttaa.
Puuston kasvu kiihtyy
Suomen teollisuus on jo viestittänyt, että liialliset ilmastotavoitteet voivat vaikeuttaa metsäteollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa. Perussuomalaiset korostaa, että Suomen linjan tulisi olla kaikessa teollisuuden toimintaedellytyksiä varmistava.
– Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko. Tätä istuva hallitus ei ole huomioinut päätöksenteossaan, kuten edellä on todettu. Ei edes, vaikka puuston vuotuinen kasvu on lisääntynyt Suomessa aina vuodesta 1990 lähtien, Reijonen huomautti.
– Lisäksi on outoa, että ojittamattomien soiden sitomaa hiilidioksidia ei huomioida LULUCF-asetuksen mukaisessa hiilinielulaskelmassa, ja se tulisikin sisällyttää mukaan siihen.
– Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii, että jatkossa kansallisesta edusta tulee huolehtia huomattavasti tiukemmin, Reijonen vaati.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ilmastosuunnitelma hiilineutraalisuustavoite 2035 hiilinegatiivisuus Ukrainan sota maatalouden alasajo metsäpolitiikka maankäyttö kansantalous metsäsektori päästövähennykset ryhmäpuheenvuoro Liikkumisen hinta Lulucf Minna Reijonen Asumisen hinta Hallitusohjelma Turve ilmastopolitiikka Energiapolitiikka Huoltovarmuus Maatalous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomen tulee vastustaa EU:n ennallistamisasetusta – “Osaamme itse hoitaa metsämme”

Hallitus sekoilee EU:n maa- ja metsätalouden ennallistamisvaatimusten kanssa – vievätkö punavihreät keskustaa jälleen?

EU:n maa- ja metsätalouteen liittyvien asetusten yhteisvaikutus selvitettävä

Tilat joutuvat koville tukimaksuaikataulujen muuttuessa

Uusi-Seelanti pyrkii ensimmäisten joukossa ilmastoneutraaliksi – karjatilat lahtipölkylle

Huhtasaari pettyi EU:n kolmikantaneuvottelujen lopputulokseen: Suomelle kallista vihreyttä

Oppositiolta välikysymys maatalouden kriisistä: Hallitus on laiminlyönyt huoltovarmuuden, ruuan hinta valtavassa kasvussa

Hallitus keskittyy ideologiseen puuhasteluun ja keskinäiseen riitelyyn – Meri: Hallituksen toimintakyky ja asioiden priorisointikyky ovat täysin hukassa

PS kyselytunnilla: Ruoantuotantoa rusikoidaan monesta suunnasta – tätä menoa kukaan ei ole tuottamassa suomalaista ruokaa
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää