SUOMEN UUTISET
Perussuomalaiset esittelivät koulutuspoliittisen ohjelmansa: Kännykät pois tunneilta, opetusryhmiä pienemmiksi, oppilaille koulurauha
Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Sakari Puisto esitteli tänään Työmiehen tuumaustunnilla perussuomalaisten uuden koulutuspoliittisen ohjelman.
Poliittinen suunnittelija Sakari Puisto kertoi tuumaustunnin aluksi, kuinka Suomessa koulutuspolitiikka on jäänyt jäänyt toissijaiseksi esimerkiksi ulko- ja talouspolitiikkaan nähden.
– Koulutuspolitiikalla on kuitenkin suuri merkitys, koska työelämä on murroksessa ja osaamistarpeet muuttuvat nopeasti. Myös nuorten syrjäytyminen on lisääntynyt ja oppimistulokset ovat olleet laskussa. Niillä ratkaisuilla, mitä nyt teemme koulutuksessa, on tulevaisuudessa suuri merkitys suomalaisten hyvinvoinnille, Puisto kertoi Työmiehen tuumaustunnilla.
Kiusaaja vaihtakoon koulua
Perussuomalaisten linjan mukaisesti opetuksen lähtökohdat on saatava kuntoon: ensisijainen kasvatusvastuu kuuluu kodille eikä vanhemmuutta voi ulkoistaa koululle, se edellyttää kuitenkin sitä, että opettajien auktoriteetti ylläpitää järjestystä palautetaan. Siihen kuuluu muun muassa puhelimien käyttökielto oppitunneilla.
Perussuomalaisten ohjelmassa puututaan koulukiusaamiseen, joka on edelleen vakava ongelma.
– Kiusaamiseen on puututtava paljon aiempaa terävämmin, Puisto sanoi.
Perussuomalaiset esittää erityisten koulurauha-asiamiesten nimittämistä ratkomaan kiusaamistapauksia. Periaatteena on, että jos ongelmia ei saada kuntoon, kiusaaja vaihtakoon koulua, ei kiusattu.
Erityisoppilaat omiin pienryhmiin
Perussuomalaiset pienentäisi suuria opetusryhmiä, jotta oppilaille olisi jatkossa tarjolla paremmin myös yksilöllistä opetusta. Liian suurissa ryhmissä yksilöllinen ohjaus jää vähäiseksi, koulurauhan ylläpito on vaikeaa, oppimistavoitteiden saavuttaminen kärsii ja myös opettajat uupuvat.
Erityisoppilaita ei pidä väkisin yrittää integroida normaaleihin luokkiin, vaan heille on tarvittaessa järjestettävä omaa erityisopetusta pienryhmissä.
Perussuomalaisten ohjelman mukaan maahanmuuttajaoppilaiden kielenopetuksesta ja koulukelpoisuudesta tulee huolehtia eriytetysti eikä integroinnin tule tapahtua muiden lasten oppimisen kustannuksella.
Oppimista tekemisen kautta
Peruskoulussa ihmisläheisyyden painottaminen ja yksilön huomioon ottaminen on tärkeää. Perussuomalaisten ohjelmassa korostetaan, kuinka jokaisen lapsen kuuluu saada koulussa onnistumisen kokemuksia: koulun yksi tärkeimmistä tavoitteista on rakentaa oppilaalle hyvä itsetunto, joka pitää sisällään myönteisen minäkuvan ja realistisen käsityksen omista taidoista sekä valmiuden pyytää apua tarpeen mukaan.
Jatkossa koulussa tarvitaan enemmän oppimista tekemisen kautta sekä mahdollisuuksia keskittyä omiin vahvuuksiin ja kohdennettua tukea kunkin heikoilla alueilla.
Suomalaiset arvot kunniaan, ideologiat pois
Perussuomalaiset pitävät tärkeänä, että kouluissa huolehditaan suomalaisten arvojen ja kulttuurin ylläpitämisestä ja edistämisestä: jatkossakin kouluissa pidetään joulujuhlat ja lauletaan suvivirret.
Sen sijaan perussuomalaisten ohjelmassa suhtaudutaan kriittisesti moniin ideologisiin kasvatuksen ja feminismin ajatuksiin: tytöt saavat jatkossakin olla tyttöjä ja pojat poikia.
Perussuomalaiset kieltäisi täysi-ikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittamisen samoihin koulutiloihin alaikäisten oppilaiden kanssa.
– Tällaiseen menettelyyn sisältyy liian isoja riskejä, Puisto sanoi.
Ruotsin kieli vapaaehtoiseksi
Perussuomalaisten mielestä opetuksen on oltava monipuolista ja sen on tuettava erilaisia taipumuksia: koulussa tarvitaan enemmän oppimista tekemisen kautta, mahdollisuuksia keskittyä omiin vahvuuksiin ja kohdennettua tukea kunkin heikoilla alueilla. Näin puututaan myös siihen kehitykseen, että poikien oppimistulokset ovat keskimäärin heikommat kuin tytöillä. Yläkouluissa yksilölliseen opinto-ohjaukseen olisi panostettava enemmän tuettaessa jatko-opiskeluvalintoja.
Perussuomalaiset kannattaa pakkoruotsista luopumista. Myös koulutuspoliittisessa ohjelmassa esitetään, että ruotsin kielen opetus on säädettävä vapaaehtoiseksi, jolloin vapautuu aikaa myös muille kielille.
Ei erityiskohtelua maahanmuuttajille
Koska kaikki eivät ole kirjatoukkia, perussuomalaiset kannattaa taide- ja käsityöaineiden suurempaa valinnaista tarjontaa. Perussuomalaiset myös lisäisi taloustiedon opetusta, jotta nuoret oppivat huolehtimaan asioistaan ja toimimaan työelämässä.
Myös maahanmuuttajalasten selvästi keskimäärin heikompiin oppimistuloksiin ja kouluterveyteen on kiinnitettävä huomiota: kouluarvosanoja ei saa myöntää positiivisen erityiskohtelun vuoksi helpommin perustein.
Koulutuspoliittinen ohjelma esiteltiin Tuumaustunnilla. 1 h 27 min, Youtube.
Otsikkoa korjattu 27.9.2018 klo 16.29.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- opetusryhmät kännykkäkielto koulutuspoliittinen ohjelma ideologia Erityisoppilaat maahanmuuttajat Koulukiusaaminen Feminismi Suvivirsi perussuomalaiset pakkoruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Amnesty levittää poliittista propagandaa kouluissa: Valjasti oppilaat vetoamaan pääministeriin translain puolesta
Immonen suitsisi rahankeräyksiä kouluissa: Asettaa oppilaat eriarvoiseen asemaan
Aikuisia miehiä kotoutetaan suomalaiskouluissa – jopa 65 prosenttia ikätestatuista “alaikäisistä” turvapaikanhakijoista valehtelee ikänsä
Perussuomalaiset haluavat yliopistomaailmaan uutta puhtia: Perustutkimuksen rahoitus on turvattava, ideologinen huuhaa pois
Kannustiko tamperelaiskoulu oppilaitaan vihan lietsontaan? – perusopetuksen on oltava poliittisesti sitoutumatonta
Perussuomalaisilta käytännöllinen lanseeraus nuorten syrjäytymisen estämiseksi: Tukea ja palvelut yhdeltä luukulta
PS-Nuoret: Ei palata pakkoruotsiin – “Ruotsiahan ei nykymenolla puhuta kohta edes Ruotsissa”
Rostila: Miksi vihastuttaa suomalaisia ja poistaa ruotsin valinnaisuus yo-kirjoituksista?
Koposen kansalaisaloitteella mutkia matkassa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää