LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on vuosikymmenten aikana rakennettu työllä ja yrittämisellä. – Suomalaiset arvostavat sen tarjoamaa turvaa ja tuottamia palveluja, toteavat hallitusneuvotteluiden työmarkkinapöydän neuvottelijat Jorma Piisinen, Matti Putkonen ja Minna Reijonen.
Perussuomalaisten neuvottelijat iloitsevat, että suomalaiselle työlle ja yrittämiselle saadaan vihdoin kunnianpalautus.
Töihin kannattaa mennä
Tuleva hallitus edistää työn vastaanottamisen kannattavuutta ja kannustinloukkujen purkamista. Sosiaaliturvajärjestelmää yksinkertaistetaan ja uudistetaan hallituksen mukaan ennakoitavammaksi. Työelämäpalveluita kehitetään asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita vastaaviksi ja henkilökohtaiseen kontaktointiin panostetaan.
– Yrittäjiä rohkaistaan palkkaamaan lisää henkilökuntaa samalla kun työn vastaanottamisen kannustinloukkuja puretaan. Suomi nousee velkasuosta vain työllä, iloitsee pitkän linjan yrittäjä, kansanedustaja Jorma Piisinen.
Osallistumista saa edellyttää
Sosiaaliturvajärjestelmä ei enää toimi vetovoimatekijänä haitalliselle maahanmuutolle, vaan jatkossa jokaiselta työkykyiseltä edellytetään osallistumista yhteiskunnan rakentamiseen.
Suomessa on myönnetty muihin Pohjoismaihin verrattuna paljon vastikkeetonta toimeentulotukea. Jatkossa viranomaisten, kuten Kelan ja Migrin välistä tietojenvaihtoa parannetaan, jotta Migri voi huomioida päätöksissään asiakkaidensa tukeutumisen sosiaalietuisuuksiin. Lisäksi työmarkkinatuen saamisen lähtökohtana on velvoite osallistua esimerkiksi kotoutumistoimiin. Täysimääräisen työmarkkinatuen ehtona on riittävä ja todennettu suomen tai ruotsin kielen osaaminen.
– Vastuiden ja velvoitteiden saattaminen tasapainoon lisäävät järjestelmämme oikeudenmukaisuutta sekä vahvistavat julkista taloutta, toteaa kansanedustaja Minna Reijonen.
Duunari hyötyy, kun työpaikkoja syntyy
Paikallisen sopimisen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan hallitusohjelmakirjauksissa näkyy vahvasti perussuomalaisten kädenjälki. Yleissitovuuteen ei kajottu eikä ansiosidonnaista työttömyysturvaa lyhennetty.
– Paikallisen sopimisen edistäminen turvallisesti yleissitovuuden rajoissa mahdollistaa sekä työnantajaa että työntekijää hyödyttävien ratkaisujen löytämisen. Tämä edellyttää osapuolten välillä luottamuksen rakentamista. Tältä osin pallo on nyt työmarkkinaosapuolilla, painottaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kunnianpalautus kotoutumistoimet yleissitovat työehtosopimukset ansiosidonnainen päiväraha Jorma Piisinen velvoitteet hyvinvointiyhteiskunta vetovoimatekijät sosiaalietuudet kielitaito Kannustinloukut Minna Reijonen Paikallinen sopiminen Migri Yrittäminen Kela Sosiaaliturva Matti Putkonen työllisyys maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Näin järkyttävän kallista työttömyyden laastarointi on: Viime vuonna työttömyysetuuksia maksettiin 3,7 miljardin euron edestä
Uusi hallitus on vahvasti sitoutunut korjaamaan julkista taloutta: ”Tavoitteena kilpailukykyinen ja yrittäjämyönteinen Suomi, joka houkuttelee investointeja”
Työperäiseen maahanmuuttoon tulossa tiukennuksia: Suomesta täytyy lähteä pois, kun työt loppuvat
Työn verotus kevenemässä – palkasta jää enemmän käteen
Maa- ja metsätaloustuottajat, hevosalan toimijat ja Suomen Yrittäjät antavat tunnustusta hallitusohjelmalle – ”On ymmärretty yritysten ja työelämän tarpeet”
Uusi hallitus aloitti toimintansa – Purra: ”Moni asia tulee muuttumaan”
Jani Mäkelästä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Purra: Me näemme Suomen, jonka hyvinvointi perustuu työlle ja jossa on myös velvollisuuksia
Taloustieteen Nobel-voittajalta tunnustusta hallitusohjelmalle: Merkittävä suunnanmuutos – ”Työnteon kannustimet keskiöön”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää