

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset eivät luota hallituksen kykyyn turvata maaseudun elinmahdollisuuksia
Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta käsitteli eilen hallituksen esitystä talousarvioksi sekä valtioneuvoston selontekoa julkisen talouden suunnitelmasta 2020-2023 ja antoi lausuntonsa edelleen valtiovarainvaliokunnalle.
Valiokunnan perussuomalaiset kansanedustajat Ritva ”Kike” Elomaa, Mikko Lundén ja Jenna Simula eivät olleet lausuntoon tyytyväisiä ja jättivät eriävän mielipiteen, sillä he pitävät hallituksen toimia riittämättöminä turvaamaan maaseudun elinmahdollisuudet.
– EU:n myötä tilakoot ovat suurentuneet ja viljelijät ovat joutuneet joko lopettamaan toimintansa, tai tekemään valtavia investointeja velkarahalla pystyäkseen jatkamaan maatilaa. Maatalousyrittäjät eivät saa tekemästään työstä edelleenkään heille kuuluvaa arvostusta saati riittävää rahallista korvausta, eivätkä hallituksen toimet aidosti paranna heidän asemaansa, Elomaa kommentoi ryhmän jättämää eriävää mielipidettä.
Suomalainen ruoka ekologista
Perussuomalaiset pitävät maatalouden kannattavuuden parantamisen ohessa tärkeänä, ettei ilmastotoimilla ja yleisellä asenteella kuriteta tai syyllistetä maanviljelijöitä, jotka ovat jo nyt tehneet mittavia toimia ilmaston ja ympäristön eteen.
Viimeaikainen naudanlihantuotannon ympärillä vellonut keskustelu on saanut perussuomalaiset ihmettelemään, miksei ilmastonmuutoksen torjunnassa huomioida lainkaan sitä tosiasiaa, että suomalainen ruoantuotanto on hyvin vastuullista ja ekologista verrattuna esimerkiksi ulkomailta tuotuun lihaan.
Maatalous vakavassa kriisissä
Perussuomalaiset näkevät hallituksen harjoittaman ilmastopolitiikan ajavan maaseutua yhä syvempään kriisiin.
– Maatalous on ajautunut EU:n, kotimaisen politiikan ja katovuosien seurauksena vakavaan kriisiin. Jos vahvoihin toimenpiteisiin ei nopeasti ryhdytä, on selvää, että maatalouden ongelmat ajavat tuhansia tiloja vararikkoon. Tämän seurauksena myös kymmenet tuhannet elintarvikeketjun työpaikat ovat vaarassa. Kehitys uhkaa jo kansallista turvallisuutta ja huoltovarmuutta, Lundén huomauttaa.
Metsästysharrastus turvattava
Niin ikään perussuomalaiset ovat jättämässään eriävässä mielipiteessä huolissaan suomalaisen metsästysharrastuksen turvaamisesta ja petokorvausten riittävyydestä niin elinkeinonharjoittajille kuin metsästäjille.
Uusi susikannan hoitosuunnitelma tähtää heidän näkemyksen mukaan lähtökohtaisesti vääriin toimenpiteisiin, minkä lisäksi hallituksen mittavat panostukset uusiin luonnonsuojelualueisiin herättävät perussuomalaisissa huolta metsästyksen tulevaisuudesta kyseisillä alueilla.
– Metsästys on osa suomalaista elämänmuotoa, jota uhkaavat tänä päivänä aivan liian monet tekijät, kuten hallitsematon petopolitiikka ja EU:n suunnittelema lyijykielto. Esimerkiksi menetetyistä metsästyskoirista on valtion maksettava korvaus todellisen arvon mukaan, Simula painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lihantuotanto Mikko Lunden yrittäjät kotimainen ruoka Ilmasto Ritva ”Kike” Elomaa Petopolitiikka Jenna Simula perussuomalaiset Metsästys Maatalous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS:n maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet: Maatalous jätettiin taas yksin – maaseudun alasajo kiihtyy

Ilmastotavoitteet maaseudun taakka – Simula: ”Tiukennuksilla lyödään kirves maanviljelijän polveen”

Puoluesihteeri Grönroos: Punavihreä hallitus ajaa keskustan tuella suomalaista maaseutua alas

Perussuomalaiset haluaa maataloustukijärjestelmän pois EU:n päätösvallasta

EU:n maatalousrahat mafian taskuun – 94 ihmistä pidätetty

Juuso vaatii hallitukselta toimia Enontekiön lentokentän tulevaisuuden varmistamiseksi

Simula: ”EU-sääntely suurin uhka suomalaiselle metsästyskulttuurille”

Antikainen: Lisää poikkeuslupia valkoposkihanhien metsästykseen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää