LEHTIKUVA
Perussuomalaiset eivät hyväksy polttoaineverojen korotuksia: ”Säästäkää toimimattomasta kehitysavusta ja perukaa veronkorotus”
Hallitus on kiristämässä polttoaineveroja 250 miljoonalla eurolla per vuosi. Tämä tarkoittaa noin 6,5 sentin korotusta pumppuhintoihin. Perussuomalaiset pitävät esitystä järjettömänä, eivätkä tule korotusta hyväksymään. Asia nousi esille tänään eduskunnan suullisella kyselytunnilla.
– Polttoaineverojen korotus iskee pahiten työssäkäyviin, pieni- ja keskituloisiin ihmisiin. Kun 90 prosenttia kaikesta tavarasta liikkuu Suomessa kumipyörillä, se vaikuttaa myös kaiken kulutustavaran kuten ruoan hintaan, perussuomalaisten kansanedustaja Jouni Kotiaho perusteli.
– Ilmastonmuutokseen tämä ei vaikuta mitään. Autoja ajetaan jatkossakin, koska se on välttämätöntä, eivätkä autot ole yhtään sen vähäpäästöisempiä, koska uudet autot ovat yhtä kalliita kuin ennenkin.
Ostovoima ja kilpailukyky heikkenevät
Kotiaho syytti hallitusta pieni- ja keskituloisten ostovoiman sekä teollisuuden ja maatalouden kilpailukyvyn heikentämisestä.
– Demarit korottavat nimenomaan työssäkäynnin hintaa, keskusta rokottaa haja-asutusalueen asukkaita ja ruoantuotantoa, ja vihreiden ympäristöhommiin eivät usko edes asiantuntijat viime kuuleman mukaan.
– Säästäkää 250 miljoonaa euroa toimimattomasta kehitysavusta sen korottamisen sijaan ja perukaa veronkorotus. Käykö tämä? Kotiaho kysyi.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) vastasi hyvin napakasti Kotiaholle: ”Ei käy.”
Asumis- ja liikkumiskustannusten korotukset ovat turmiollisia
Myös perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho totesi, että polttoaineverojen korotukset sekä nostavat työmatkakustannuksia että heikentävät teollisuuden ja kuljetusalan toiminta- ja työllisyysmahdollisuuksia.
– Hahmottaako tämä hallitus kasvavien asumis- ja liikkumiskustannusten turmiollisen vaikutuksen ihmisten arkeen ja julkisen talouden kestävyyteen? Jos hahmottaa, miten se aikoo parantaa tätä tilannetta? Halla-aho kysyi.
Lintilä myönsi, että tilanne on erittäin haastava asumiskulujen suhteen. Hän totesi, että työvoiman liikkuvuutta on edistettävä ja mainitsi tätä tukevana toimenpiteenä kakkosasunnon verovähennysoikeuden noston, jonka edellinen hallitus teki.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Mika Lintilä kuljetusala veronkorotukset polttoaineiden hinta Jouni Kotiaho liikkuminen duunarit pieni- ja keskituloiset perussuomalaiset Jussi Halla-aho Asuminen Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Polttoainelasku kallistumassa jo ensi vuonna – Meri: ”Järkyttävää tavallisen kansalaisen kyykyttämistä”
Hallitus lisäämässä merkittävästi polttoaineverotusta, maahanmuuttoa sekä valtion velkaa – PS moittii: “myrkkyä duunarille, yrityksille ja teollisuudelle”
Hallitus nostaa polttoaineen hintaa noin 6,5 senttiä litralta – Purra: Ilmastomyönteisyydellä kuorrutettu keino kerätä lisää veroja
Liikenteestä kerätään lähes yhdeksän miljardia suorina ja välillisinä veroina – Kotiaho: ”Miksi vain osa verokertymästä palautuu liikenneväylien hoitoon?”
Hakkaraisen tyly tuomio YK:n ilmastokokouksesta: ”Kumipäiden kokoontumisajot vailla konkretiaa”
Juuso: Polttoaineveron korotus kohdistuu suoraan pitkien etäisyyksien Lappiin
Perussuomalaiset: Työllisyysaste ei nouse, jos yhtä työssäkäyvää maahanmuuttajaa kohden maahan otetaan kaksi työtöntä maahanmuuttajaa
Sdp:n alamäki jatkuu – perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
Immonen: Ministeriltä ala-arvoinen vastaus kysymykseen lasten ja nuorten hyväksikäytöstä ilmastopolitikoinnissa
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.