LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset eivät hyväksy Espoon budjettia – kaupunki velkaantuu maahanmuuttoon perustuvan väestönkasvun seurauksena
Perussuomalaiset eivät hyväksy silmien sulkemista maahanmuuton ongelmilta. Maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu romuttaa Espoon kaupungin talouden ja heikentää turvallisuustilannetta. Tästä huolimatta muut poliittiset ryhmät haluavat sulkea silmänsä tältä ongelmalta ja perussuomalaiset on ainoa ryhmä, joka haluaa laittaa lopun tälle kehitykselle.
– Koska esityksillemme ei ole saatu muiden puolueiden osalta vastakaikua, niin perussuomalaiset eivät voi olla mukana budjetin takana, joka hyväksyy vallitsevan kehityksen jatkumisen, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Teemu Lahtinen.
Palveluiden kysyntä kasvaa, verotulot eivät
Espoon väestönkasvu on perustunut jo vuosia vieraskielisen väestön kasvuun. Perussuomalaiset ovat pitäneet asian ongelmallisuutta esillä valtuustossa ja myös kaupunginjohtaja on useissa yhteyksissä nostanut esiin, että vallitseva väestönkasvu tuo enemmän palveluiden kysyntää kuin verotuloja.
– Tilastot ja esimerkiksi viime päivien uutisointi maahanmuuttajien jengiväkivallasta osoittavat, että vieraskielisen väestön nopealla kasvulla on myös erittäin kielteiset vaikutukset turvallisuuteen, sanoo valtuutettu Simo Grönroos.
Kaupungin nopea kasvu on myös velkaannuttanut kaupunkikonsernin, kun väestön kasvua palvelemaan on tehty valtavia panostuksia liikenne- ja tilainvestointeihin. Tämä on johtanut siihen, että Espoo on tällä hetkellä maan velkaisin kaupunkikonserni.
Suomalaisten hyvinvointi etusijalle
Perussuomalaiset vaativat budjettiesityksissään vieraskielisen väestön kasvun hillitsemistä mm. sillä, että Espoo sitoutuu olemaan ottamatta kiintiöpakolaisia, laittomasti maassa oleville ei tarjota palveluita, maahanmuuttajien oman kulttuurin ja kielen tuki lopetetaan ja toimimattoman kotouttamisen sijaan huonosti integroituneiden maahanmuuttajien paluumuuttoa edistetään.
Perussuomalaiset lisäksi esittivät säästöjä uusista raideinvestoinneista ja ideologisesta puuhastelusta, kuten sukupuolitietietoisesta budjetoinnista.
– Ajoimme taas olemassa olevien varojen keskittämistä suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviin asioihin, kuten katujen kunnossapitoon, syöpäseulontoihin ja nuorten työllistämiseen. Perussuomalaiset tarjoavat tulevissa kuntavaaleissa vaihtoehdon, jossa ongelmat tunnustetaan silmiä sulkematta ja olemassa olevat resurssit keskitetään ”maailmanparantamisen” sijaan suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, valtuutetut painottavat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- verotulot hyvinvointi väestönkasvu ideologia suomalaiset palvelut Espoo Teemu Lahtinen Velkaantuminen Simo Grönroos budjetti maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Juvoselta lakialoite: Suolistosyöpien seulonnat lakiin – syöpää ei saa unohtaa koronan keskellä
Kuntatalouden kriisi syvenee – Purra: Verotulojen kehitys heikkoa jo ennen koronaa
Suomen julkinen sektori kärsii kroonisesta vajeesta, vaikka kokonaisveroaste on maailman korkeimpia – Koskenkylä: “poikkeuksellisen vastuutonta ajattelua”
Halla-aho: On tärkeää, että kuntavaaleissa ihmiset ottavat kantaa laajemmin – kuntien ja valtion talous riippuu täysin samoista tekijöistä
Pääministeri Marinilla huoleton asenne velkaantumiseen – Halla-aho huolissaan suomalaisten työpaikoista ja korkeista elinkustannuksista: ”Meidän on lisättävä käteen jäävien tulojen määrää”
Hallituspuolueet ajavat haittamaahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja – Grönroos: Ei ole uskottavaa, että samat puolueet edistäisivät kuntatasollakaan suomalaisten hyvinvointia
Ranne: Budjettiprosessia uudistettava – “Kaikki turha karsittava pois”
Espoossa pelätään Vantaaksi muuttumista – vieraskielisten osuus väestönkasvusta on yli 90 prosenttia
Asuntomarkkinat jakautumassa kahtia pääkaupunkiseudulla: Vieraskieliset valtaavat vanhat lähiöt – pako hyville alueille nostaa hintoja hyytävää vauhtia
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää