

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei halua kurittaa suomalaisia ilmastohysterialla
Suomi on leikannut päästöjään enemmän (50 %) ja nopeammin kuin muut EU-maat (keskimäärin 26 %). – Kun muut Pariisin sopimukseen sitoutuneet maat eivät lunasta lupauksiaan, niin kahdeksan puolueen ilmastokartelli yrittää epätoivoisesti sälyttää niitä suomalaisten maksettaviksi. Perussuomalaiset eivät tätä hyväksy, sanoo puolueen työmies Matti Putkonen.
Työmies Matti Putkonen kysyy, miksi suomalaisilta on salattu, ettei Kiina ole sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään ennen vuotta 2030, vaan sillä on lupa kasvattaa niitä rajattomasti.
– Kun Pariisin sopimuksen mukaan taakka jaetaan maanosan mukaan, niin Puola, Bulgaria ja Romania eivät suostuneet ottamaan heille kuuluvia päästövähennyksiä, vaan ne sälytettiin suomalaisille. Nyt myös Saksa on ilmoittanut, ettei se kykene hoitamaan omaa osuuttaan, Putkonen ihmettelee.
Suomalainen teollisuus ilmastoasialla
Perussuomalaiset ovat huolissaan sekä suomalaisten elinkustannusten noususta että teollisuuden tulevaisuudennäkymistä yleisen ilmastohysterian seurauksena.
– Suomalainen teollisuus on joka päivä ilmastoasialla. Teollisuus on Suomessa talouden moottori, joka työllistää lähes 1,1 miljoonaa ihmistä. Teollisen tuotannon uudet investoinnit Suomeen ovat aina ympäristöteko. Valtaosassa kilpailijamaita teollisesta toiminnasta ympäristölle aiheutuvat rasitteet ovat suurempia kuin Suomessa, Putkonen muistuttaa.
– Suomen keskeisissä kilpailijamaissa pyritään parantamaan teollisuuden toimintaympäristöä ja houkuttelemaan investointeja useilla eri tavoilla. Saksassa ja Ruotsissa pidetään teollisuuden puolta. Näin on toimittava myös Suomessa, kuten perussuomalaiset ovat esittäneet.
SDP valmis nostamaan ruuan hintaa
Erityisesti SDP ajaa tiukennuksia ilmastopolitiikkaan. Puolue on väläytellyt puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla mm. polttomoottoriautojen kieltämistä sekä erillisiä haittaveroja esimerkiksi liha- ja maitotuotteille.
– Demareiden kestävän kehityksen alv-vero ja kokoomuksen ilmastovastuullisuusvero tarkoittavat käytännössä kaikkien lihatuotteiden – myös koirien ja kissojen ruokien – hintaan vähintään 10-14 prosentin korotusta. Tämä kauhukuva toteutuu, jos duunari ja 1,5 miljoonaa koiran ja kissanomistajaa äänestävät muita kuin perussuomalaisia.
– Kokoomuksen ilmastovastuullisuusvero iskee puheenjohtaja Petteri Orpon listauksen mukaan kasvihuoneiden lämmitysöljyn ja traktoreiden polttoaineiden hintaan sekä lisää kustannuksia tuntuvasti kuivureille ja elintarviketeollisuudelle. Käytännössä tämä tarkoittaisi suomalaisen salaatin, tomaatin, kurkun ja yrttien hintaan poskettoman kovaa nousua.
EU-maiden taakanjaosta luovuttava
Perussuomalaiset esittävät, että EU:n ilmastosopimusneuvottelut käynnistetään uudestaan.
– EU-maiden taakanjaosta on luovuttava, koska se vääristää maiden keskinäistä kilpailukykyä merkittävästi. Sen sijaan Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD:n on ryhdyttävä rahoittamaan todellisten saastuttajien ilmastoprojekteja. Ei antamalla vastikkeetonta rahaa, vaan rahoittamalla investointeja.
Ylellä on tänään vuorossa ilmastotentti, jossa yhdeksän puolueen kansanedustajat väittelevät siitä, millaisia toimia ilmastonmuutos vaatii seuraavalta hallitukselta ja suomalaisilta. Lähetys alkaa Yle TV1:llä klo 21.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ruuan hinta eniten saastuttavat maat kotitaloudet Pariisin ilmastosopimus Taakanjako Petteri Orpo Antti Rinne Kiina ilmastopolitiikka Ruotsi Saksa perussuomalaiset SDP Matti Putkonen Kokoomus Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho peräänkuuluttaa suhteellisuudentajua ilmastohysteriaan: Vaikka suomalaiset lakkaisivat hengittämästä, sillä ei ole vaikutusta ilmastonmuutokseen

Halla-aho: Valtion ei pidä ohjata verotuksella ruuan hintaa – “Lihansyöntiä demonisoidaan ideologisista syistä”

Perussuomalaiset tutki: Suurin osa suomalaisista valmis osallistumaan ilmastotalkoisiin enintään 100 eurolla

Putkonen: Demareiden kestävän kehityksen arvonlisävero vie duunareilta lauantaimakkaran suusta

Kankaanniemi: Ilmastohysteria ryöstää perheiden rahat

Financial Times: Perussuomalaisten rajun kannatusnousun takana selkeä vaihtoehtoinen ympäristöpolitiikka

llmastoaktivistit seilasivat joukolla tutkimaan sulavaa Arktista – juuttuivat jäihin
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.