MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaisen Nuorison uusi puheenjohtaja Miko Bergbom: “Mielipiteenvapauden rajoittaminen vain lisää vastakkainasettelua yhteiskunnassa”
Perussuomalaisten uuden nuorisojärjestön vastavalittu puheenjohtaja Miko Bergbom Sastamalasta haluaa tehdä Perussuomalaisesta Nuorisosta Suomen vaikuttavimman nuorisojärjestön. Myös kuntavaaleihin on saatava mahdollisimman monta nuorta ehdokasta, koska nuoret ovat puolueen tulevaisuuden tekijöitä.
24-vuotias Miko Bergbom Sastamalasta lähti mukaan Perussuomalainen Nuoriso ry:n puheenjohtajakisaan, koska nuorisojärjestö tarvitsee nyt uuden alun ja Bergbom koki pystyvänsä auttamaan siinä. Melko tuoreena perussuomalaisvaikuttajana hänellä on intoa ja motivaatiota tehtävään, ja myös ystävien kannustus rohkaisi häntä lähtemään mukaan kisaan.
– Totta kai haluan myös kehittää nuorisojärjestöä ja sitä kautta koko puoluekenttää tulevaisuuden vaikuttajiksi ja tekijöiksi. Suurin tavoitteeni on tehdä Perussuomalaisesta Nuorisosta Suomen vaikuttavin nuorisojärjestö, mutta realiteetit on tunnustettava. Alussa tärkeintä on käytännön työ. Järjestölle on luotava ohjelmat ja perustettava piirit, Bergbom sanoo.
Tulevaisuuden vaikuttajat
Toinen tärkeä tavoite liittyy ensi vuoden kuntavaaleihin. On saatava ehdolle ja valtuustoihin mahdollisimman monta nuorta kuntavaikuttajaa, koska nuoret, 18-30-vuotiaat, ovat Suomen ja puolueen tulevaisuuden tekijöitä. Nuorisojärjestön piiristä nousevat tulevaisuuden puheenjohtajat, kansanedustajat ja kuntavaikuttajat.
– Nyt lähdetään rakentamaan uutta nuorisojärjestöä. Kutsun jokaisen kansallismielisen nuoren mukaan rakentamaan kanssamme tulevaisuuden Suomea, sanoo Bergbom.
Sananvapaus kuuluu länsimaiseen oikeusvaltioon
Bergbom liittyi perussuomalaisiin, koska katsoi puolueen ajavan niitä asioita, joita hän itsekin kannattaa. Bergbomille tärkeät teemat liittyvät muun muassa sananvapauden turvaamiseen, EU-kriittisyyteen ja maahanmuuttopolitiikan ongelmien korjaamiseen.
– Valtakunnansyyttäjä ja hallitus ovat pyrkineet rajoittamaan sananvapautta, joka on länsimaisen oikeusvaltion tärkeimpiä periaatteita. Kun lähdetään sille linjalle, että ihmisten mielipiteenvapautta rajoitetaan, se mielestäni vain lisää vastakkainasettelua yhteiskunnassa. Valtakunnansyyttäjän tyyli, jossa ajojahdinomaisesti lähdetään syyttämään opposition edustajia, ei kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon, Bergbom painottaa.
Ei liittovaltiolle
Jo pidemmän aikaa on ollut nähtävillä kehityssuunta, jossa EU:ta ollaan viemässä kohti liittovaltiota ja Suomen oma päätösvalta lainsäädännössä ja valtionbudjetissa koko ajan kapenee. Suomi ei enää kykene riittävässä määrin päättämään omista asioistaan, vaan EU:n suurten jäsenmaiden, kuten Saksan ja Ranskan, edut jyräävät Suomen yli.
Perussuomalaisten pitäisi Bergbomin mielestä entistä terävämmin kirkastaa Suomen kansalle, että jos EU:ta ollaan lainsäädäntövallan kaventamisen myötä viemässä kohti liittovaltiota, pitäisi Suomen lähteä EU:sta pois.
– Suomen ei myöskään tulisi olla mukana koronatukipaketeissa, vaan meidän tulisi kaataa ne. Toisin kuin meille on sanottu, Italian kaltaisten maiden tuen tarve ei johdu koronasta, vaan huonosti hoidetusta taloudesta. Kyseessä on EU:n ja euron rakenteellinen ongelma. Euron voi saada toimimaan vain tulonsiirtounionin kautta, jota en toivo minä eivätkä perussuomalaiset, joten Suomen pitäisi lähteä eurosta, Bergbom toteaa.
Humanitaarinen maahanmuutto ei ole kenenkään etu
Maahanmuutto on Bergbomin mukaan sinänsä normaali ilmiö, jota ei pidä suoraan demonisoida, mutta viime vuosikymmeninä Suomessa harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on ollut lähinnä kolmansista maista tulevaa humanitaarista maahanmuuttoa, jonka jatkaminen ei ole sen enempää Suomen kuin maahanmuuttajienkaan etu.
Suomella ei ole varaa ylläpitää kallista sosiaaliturvajärjestelmää ryhmille, jotka eivät pysty riittävästi integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Integroitumisongelmia ei ole pystytty ratkaisemaan rahalla, ja ne ovat jatkuneet yli sukupolvien.
– Suomi pienenä hyvinvointivaltiona pystyisi auttamaan paljon tehokkaammin paikan päällä, esimerkiksi kohdentamalla tukea suoraan YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ylläpitämille pakolaisleireille, jotta ihmiset voisivat palata omiin kotimaihinsa. Kohdemaissa voisimme samalla rahalla auttaa yli kymmenkertaista määrää ihmisiä kuin mitä maksaa turvapaikanhakijan ottaminen Suomeen, Bergbom uskoo.
Lähimmäisenrakkaus, perhe ja isänmaa
Miko Bergbom kertoo olevansa perhekeskeinen ihminen, jolle tärkeitä arvoja ovat lähimmäisenrakkaus sekä se, että omalla perheellä on kaikki hyvin. Perhe on tärkein yksikkö, mihin ihminen voi hädän hetkellä turvautua. Myös omasta kotimaasta on pidettävä huolta. Suomen pitää ensin auttaa omaa kansaansa, jotta voimme sitten siirtää saamaamme hyvinvointia apua tarvitseville.
– Minulle tärkeää on myös mahdollisuuksien tasa-arvo. Olen huomannut yhteiskunnassa sellaista suuntausta, että mahdollisuuksien tasa-arvosta halutaan siirtyä lopputuloksen tasa-arvoon, missä menestykseen eivät vaikuttaisi koulutus ja työ, vaan sukupuolen, etnisyyden tai seksuaalisen suuntauksen kaltaiset asiat ajaisivat niistä ohi, Bergbom pohtii.
Poliittinen ura alkoi somevaikuttamisesta
Vuonna 1996 syntynyt Miko Bergbom syntyi Nokialla, mutta on elänyt käytännössä lähes koko ikänsä Sastamalassa. Hän on opiskellut rakennusmaalariksi ja työskentelee rakennusalan perheyrityksessä sekä työntekijän että toimitusjohtajan rooleissa.
Hän on myös hyvin aktiivinen sosiaalisen median vaikuttaja, joka on tehnyt paljon politiikkaa omalla YouTube-kanavallaan. Tubettamisen lisäksi Bergbomille rakas harrastus on kitaransoitto.
– Videoiden tekeminen sosiaaliseen mediaan oli se startti, mitä kautta lähdin politiikkaan ja perussuomalaisiin mukaan. Puolueen vaikuttajia oli minuun yhteydessä videoideni pohjalta, mikä oli mielestäni hyvin positiivista, sanoo Bergbom.
Mika Männistö
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Miko Bergbom Perussuomalainen Nuoriso ry liittovaltiokehitys Tasa-arvo Sananvapaus Suomi hallitus EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää