MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaisen Nuorison uusi puheenjohtaja Miko Bergbom: “Mielipiteenvapauden rajoittaminen vain lisää vastakkainasettelua yhteiskunnassa”
Perussuomalaisten uuden nuorisojärjestön vastavalittu puheenjohtaja Miko Bergbom Sastamalasta haluaa tehdä Perussuomalaisesta Nuorisosta Suomen vaikuttavimman nuorisojärjestön. Myös kuntavaaleihin on saatava mahdollisimman monta nuorta ehdokasta, koska nuoret ovat puolueen tulevaisuuden tekijöitä.
24-vuotias Miko Bergbom Sastamalasta lähti mukaan Perussuomalainen Nuoriso ry:n puheenjohtajakisaan, koska nuorisojärjestö tarvitsee nyt uuden alun ja Bergbom koki pystyvänsä auttamaan siinä. Melko tuoreena perussuomalaisvaikuttajana hänellä on intoa ja motivaatiota tehtävään, ja myös ystävien kannustus rohkaisi häntä lähtemään mukaan kisaan.
– Totta kai haluan myös kehittää nuorisojärjestöä ja sitä kautta koko puoluekenttää tulevaisuuden vaikuttajiksi ja tekijöiksi. Suurin tavoitteeni on tehdä Perussuomalaisesta Nuorisosta Suomen vaikuttavin nuorisojärjestö, mutta realiteetit on tunnustettava. Alussa tärkeintä on käytännön työ. Järjestölle on luotava ohjelmat ja perustettava piirit, Bergbom sanoo.
Tulevaisuuden vaikuttajat
Toinen tärkeä tavoite liittyy ensi vuoden kuntavaaleihin. On saatava ehdolle ja valtuustoihin mahdollisimman monta nuorta kuntavaikuttajaa, koska nuoret, 18-30-vuotiaat, ovat Suomen ja puolueen tulevaisuuden tekijöitä. Nuorisojärjestön piiristä nousevat tulevaisuuden puheenjohtajat, kansanedustajat ja kuntavaikuttajat.
– Nyt lähdetään rakentamaan uutta nuorisojärjestöä. Kutsun jokaisen kansallismielisen nuoren mukaan rakentamaan kanssamme tulevaisuuden Suomea, sanoo Bergbom.
Sananvapaus kuuluu länsimaiseen oikeusvaltioon
Bergbom liittyi perussuomalaisiin, koska katsoi puolueen ajavan niitä asioita, joita hän itsekin kannattaa. Bergbomille tärkeät teemat liittyvät muun muassa sananvapauden turvaamiseen, EU-kriittisyyteen ja maahanmuuttopolitiikan ongelmien korjaamiseen.
– Valtakunnansyyttäjä ja hallitus ovat pyrkineet rajoittamaan sananvapautta, joka on länsimaisen oikeusvaltion tärkeimpiä periaatteita. Kun lähdetään sille linjalle, että ihmisten mielipiteenvapautta rajoitetaan, se mielestäni vain lisää vastakkainasettelua yhteiskunnassa. Valtakunnansyyttäjän tyyli, jossa ajojahdinomaisesti lähdetään syyttämään opposition edustajia, ei kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon, Bergbom painottaa.
Ei liittovaltiolle
Jo pidemmän aikaa on ollut nähtävillä kehityssuunta, jossa EU:ta ollaan viemässä kohti liittovaltiota ja Suomen oma päätösvalta lainsäädännössä ja valtionbudjetissa koko ajan kapenee. Suomi ei enää kykene riittävässä määrin päättämään omista asioistaan, vaan EU:n suurten jäsenmaiden, kuten Saksan ja Ranskan, edut jyräävät Suomen yli.
Perussuomalaisten pitäisi Bergbomin mielestä entistä terävämmin kirkastaa Suomen kansalle, että jos EU:ta ollaan lainsäädäntövallan kaventamisen myötä viemässä kohti liittovaltiota, pitäisi Suomen lähteä EU:sta pois.
– Suomen ei myöskään tulisi olla mukana koronatukipaketeissa, vaan meidän tulisi kaataa ne. Toisin kuin meille on sanottu, Italian kaltaisten maiden tuen tarve ei johdu koronasta, vaan huonosti hoidetusta taloudesta. Kyseessä on EU:n ja euron rakenteellinen ongelma. Euron voi saada toimimaan vain tulonsiirtounionin kautta, jota en toivo minä eivätkä perussuomalaiset, joten Suomen pitäisi lähteä eurosta, Bergbom toteaa.
Humanitaarinen maahanmuutto ei ole kenenkään etu
Maahanmuutto on Bergbomin mukaan sinänsä normaali ilmiö, jota ei pidä suoraan demonisoida, mutta viime vuosikymmeninä Suomessa harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on ollut lähinnä kolmansista maista tulevaa humanitaarista maahanmuuttoa, jonka jatkaminen ei ole sen enempää Suomen kuin maahanmuuttajienkaan etu.
Suomella ei ole varaa ylläpitää kallista sosiaaliturvajärjestelmää ryhmille, jotka eivät pysty riittävästi integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Integroitumisongelmia ei ole pystytty ratkaisemaan rahalla, ja ne ovat jatkuneet yli sukupolvien.
– Suomi pienenä hyvinvointivaltiona pystyisi auttamaan paljon tehokkaammin paikan päällä, esimerkiksi kohdentamalla tukea suoraan YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ylläpitämille pakolaisleireille, jotta ihmiset voisivat palata omiin kotimaihinsa. Kohdemaissa voisimme samalla rahalla auttaa yli kymmenkertaista määrää ihmisiä kuin mitä maksaa turvapaikanhakijan ottaminen Suomeen, Bergbom uskoo.
Lähimmäisenrakkaus, perhe ja isänmaa
Miko Bergbom kertoo olevansa perhekeskeinen ihminen, jolle tärkeitä arvoja ovat lähimmäisenrakkaus sekä se, että omalla perheellä on kaikki hyvin. Perhe on tärkein yksikkö, mihin ihminen voi hädän hetkellä turvautua. Myös omasta kotimaasta on pidettävä huolta. Suomen pitää ensin auttaa omaa kansaansa, jotta voimme sitten siirtää saamaamme hyvinvointia apua tarvitseville.
– Minulle tärkeää on myös mahdollisuuksien tasa-arvo. Olen huomannut yhteiskunnassa sellaista suuntausta, että mahdollisuuksien tasa-arvosta halutaan siirtyä lopputuloksen tasa-arvoon, missä menestykseen eivät vaikuttaisi koulutus ja työ, vaan sukupuolen, etnisyyden tai seksuaalisen suuntauksen kaltaiset asiat ajaisivat niistä ohi, Bergbom pohtii.
Poliittinen ura alkoi somevaikuttamisesta
Vuonna 1996 syntynyt Miko Bergbom syntyi Nokialla, mutta on elänyt käytännössä lähes koko ikänsä Sastamalassa. Hän on opiskellut rakennusmaalariksi ja työskentelee rakennusalan perheyrityksessä sekä työntekijän että toimitusjohtajan rooleissa.
Hän on myös hyvin aktiivinen sosiaalisen median vaikuttaja, joka on tehnyt paljon politiikkaa omalla YouTube-kanavallaan. Tubettamisen lisäksi Bergbomille rakas harrastus on kitaransoitto.
– Videoiden tekeminen sosiaaliseen mediaan oli se startti, mitä kautta lähdin politiikkaan ja perussuomalaisiin mukaan. Puolueen vaikuttajia oli minuun yhteydessä videoideni pohjalta, mikä oli mielestäni hyvin positiivista, sanoo Bergbom.
Mika Männistö
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Miko Bergbom Perussuomalainen Nuoriso ry liittovaltiokehitys Tasa-arvo Sananvapaus Suomi hallitus EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää