PS ARKISTO
Perussuomalaisen Nuorison uusi puheenjohtaja Lauri Laitinen: Suomi ja suomalaiset on asetettava etusijalle kaikessa
Perussuomalaisten nuorisojärjestön Perussuomalaisen Nuorison kevätkokouksessa 27.–28.5. Jyväskylässä valittiin nuorisojärjestölle uusi puheenjohtaja edellisen puheenjohtajan Joakim Vigeliuksen väistyessä kansanedustajatehtävänsä aiheuttamien kiireiden vuoksi. Nuorisojärjestön uusi puheenjohtaja on 19-vuotias Lauri Laitinen Lappeenrannasta.
19-vuotias lappeenrantalainen ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelija Lauri Laitinen on ollut mukana Perussuomalaisen Nuorison hallituksessa eri tehtävissä vuodesta 2020 saakka. Hän oli nuorisojärjestön 3. varapuheenjohtaja vuonna 2022. Laitinen on vastannut nuorisojärjestön viestinnästä sosiaalisessa mediassa ja avustanut siinä ohessa kannanottojen, ohjelmien ja muiden vastaavien kirjoittamisessa. Laitinen aloitti toimessaan välittömästi ja jatkaa puheenjohtajana vuoden loppuun asti.
– Liityin puolueeseen, tai oikeastaan nuoriso-osastoon, vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen loppukesästä. Muuten olen seurannut politiikkaa yläkoulusta asti, vuodesta 2017 muistaakseni. Tällöin kannatin puoluetta katsomosta, vaikken silloin vielä ajatellutkaan puolueeseen liittymistä, Laitinen kertoo taustastaan.
Kriittinen linja maahanmuuttopolitiikkaan
Perussuomalaisissa Laitiseen vetosi ennen kaikkea puolueen kriittinen linja maahanmuuttopolitiikkaan: turvanpaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin ja toistuviin ehdotuksiin siitä, miten laajamittaisella maahanmuutolla paikataan syntyvyysvajetta ja esimerkiksi hoitajapulaa työolojen parantamisen ja palkankorotusten sijaan.
Laitinen luonnehtii itseään kansalliskonservatiiviksi, joka kannattaa pitkälti hyväksi todettuja käytäntöjä ja mekanismeja ja ajaa muutosta vain silloin, kun jokin asia on oikeasti rikki tai väärin.
– Ajatteluni ytimessä on luonnollisesti kansallismielisyys ja Suomen sekä suomalaisten asettaminen etusijalle kaikessa. En pidä itseäni kovin uskonnollisena, mutta kunnioitan kristillisiä perinteitä ja ennen kaikkea kristillisiä arvoja, kuten lähimmäisenrakkautta, joka on perussuomalaisittain kaikkein tärkein arvo, Laitinen sanoo.
Jäsenistöä osallistettava entistä enemmän
Perussuomalaisen Nuorison uutena puheenjohtajana Laitinen haluaa jatkaa sillä tiellä, jolla nuorisojärjestöä on aikaisempien puheenjohtajien ja hallitusten kanssa viimeiset kolme vuotta rakennettu. Hän haluaa osallistaa jäsenistöä aiempaa enemmän aatteellisessa sekä tapahtumatyössä ja samalla kehittää järjestön yhteishenkeä sekä madaltaa kynnystä osallistua järjestötoimintaan hallituksen ulkopuoleltakin.
– Tahdon myös nähdä puheenjohtajiston ja hallituksen jalkautumassa ruohonjuuritasolle eli piireihimme, jotta tiivis yhteydenpito ja yhteistyö piirien kanssa jatkuu. Samalla jatketaan ohjelmatyötä, jäsenkoulutuksia tulevia kunta- ja aluevaaleja ajatellen sekä somen kehittämistä.
Poliittinen aktivismi on opiskelujen ohessa Laitisen tärkein harrastus. Lisäksi hän pelailee ja kuntoilee. Laitisen perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi neljä veljestä, joista hän itse on toiseksi vanhin.
– Odotan innolla tulevaa työtä ja yhteistyötä emopuolueen ja muiden nuorisojärjestöjen kanssa! Laitinen toteaa lopuksi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalaisten etu lähimmäisenrakkaus kristilliset arvot syntyvyysvaje kansalliskonservatiivit hoitajien työolot maahanmuuttajataustainen rikollisuus palkankorotukset Joakim Vigelius Lauri Laitinen Perussuomalainen Nuoriso poliittinen aktivismi hoitajapula Kansallismielisyys Maahanmuuttopolitiikka Turvapaikanhakijat
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalainen Nuoriso vaatii: Veriviinat pois Alkon hyllyiltä
Nuorisojärjestöt vaativat yliopistojen pakkojäsenyydestä luopumista: “Pakkojäsenyys on jäänne muinaisuudesta”
Perussuomalainen Nuoriso Suomen tulevasta EU-linjasta: “Suomen edun ajaminen EU:ssa ei ole itsekkyyttä, vaan itsestäänselvyys”
Perussuomalainen Nuoriso: Translaki ampui yli
Nuorisojärjestöt huolissaan vallan keskittymisestä harvojen käsiin: Poliitikkojen triplamandaateista päästävä eroon
Perussuomalainen Nuoriso tyytymätön OKM:n päätökseen: “Vaikuttavuuttamme nuorten äänten esiintuomiseksi ja osallistamiseksi yhteiskunnassa ei voi kiistää”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.