

Peruskoulu on pilattu, matikkaosaaminen on enää muisto vain – Sakari Puisto ja Jussi Halla-aho kertovat, mistä huono kehitys johtuu
Peruskoulu on myllätty ja päivitetty piloille. Oppimistulokset laskevat vuodesta toiseen, ja Suomen asema matemaattis-luonnontieteellisten aineiden huipulla on enää kaukainen muisto. Virokin pyyhkäisi ohi Pisa-tuloksissa. Perussuomalaiset havaitsee useita syitä rappeutumiselle, joka koulumaailmassa paraikaa jyllää.
Opetusministeri Li Andersson kieltäytyy näkemästä syy-yhteyttä maahanmuuton ja oppimistulosten heikkenemisen välillä.
Katso kouluja koskeva eduskunnan kyselytunnin kooste (juttu jatkuu videoikkunan alapuolella):
Kansanedustaja Sakari Puisto toimittaja Suomen Uutisten haastattelussa
Vihervasemmisto monimutkaisi Suomen koululaitoksen ja ajoi kriisiin
Suomen Uutiset on uutisoitunut Suomen koulun kriisistä vuosien varrella. Kaksi vuotta sitten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi valtiotieteen lisensiaatti Mai Allon raportin nimeltään Koulukirja.
Allo purki kirjassaan 10 peruskouluun liittyvää myyttiä ja esitti yhtä monta valuvikoja korvaavaa politiikkasuositusta. Teos pureutui koulujen politisoitumiseen ja vaati paluuta perusasioihin: tietojen ja taitojen oppimiseen edistyksellisten asenteiden omaksumisen sijaan.
Kirjan ydinviesti oli se, että vasemmiston pilaama koululaitos on palautettava raiteilleen.
Maahanmuutto vaikuttaa kouluihin – opetusministeri ei tätä myönnä
Perussuomalaiset toivat esiin koulujärjestelmän hätätilaa eduskunnan kyselytunnilla 19.1.2023.
– Suomessa on suurin maahanmuuttajataustaisten ja muun väestön oppimistulosten välinen ero koko länsimaissa, totesi perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto.
Puisto on itse väitellyt filosofian tohtoriksi Cambridgen yliopistossa vuonna 2004.
Maahanmuutosta johtuva koulujen segregaatio eli alueellinen eriytyminen on todellinen ilmiö. Se on myös vihervasemmiston kipukohta, jota he väistelevät tehokkaasti.
– Ongelmaa pyritään lakaisemaan maton alle, koska sen ratkaisemiseen ei ole muita vaikuttavia keinoja kuin haitallisen maahanmuuton vaikeuttaminen ja vähentäminen, selkeytti Jussi Halla-aho, filosofian tohtori hänkin.
– Se taas ei maahanmuuttohurmoksessa eläville puolueille käy, hän korvensi.
Järjestelmätason ongelmia ei pystytä ratkomaan, mikäli tosiasioita ja juurisyitä ei kyetä tunnistamaan. Ongelmat eivät poistu maahanmuuttoa lisäämällä. Ongelmien syynä eivät ole lapset vaan lyhytnäköinen maailmanpelastelupolitiiikka.
MARIA ASUNTA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset julkaisi toimenpiteitä peruskoulun korjaamiseksi: Vuonna 2018 esityksillemme lähinnä tuhahdeltiin – ”Nyt koulujen ongelmat ovat tulleet kaikkien silmille”

Oppimistulokset laskussa, ongelmat kasvussa – miten suomalainen peruskoulu saadaan raiteilleen?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää