Peltokangas pitää vasemmisto-opposition maahanmuuttolinjaa vastuuttomana: “Heidän linjansa on Suomelle yksiselitteisesti haitallinen”
Torstaina eduskunnan täysistunnossa oli lähetekeskustelussa useampi maahanmuuttopolitiikkaa kiristävä hallituksen esitys. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) oli salikeskustelussa puolustamassa hallituksen linjaa.
– Kiitän ministeriä näistä esityksistä. Itse olen noin viisi vuotta täällä eduskunnassa puhunut näistä asioista, koska näen itse, että Suomen sisäinen turvallisuus on erittäin tärkeä politiikan aihealue. Olenkin erittäin onnellinen tänä päivänä, että meillä on ministeri Rantasen kaltainen sisäministeri, jolle Suomen turvallisuus on ykkösprioriteetti, Mauri Peltokangas toteaa.
Vasemmisto vastustaa tiukennuksia
Peltokangas arvasi, että lakipaketti saattaisi aiheuttaa kovaakin keskustelua salissa, sillä se on ensimmäinen suuri harppaus maahanmuuttopolitiikassa tällä hallituskaudella. Hän kuitenkin hieman yllättyi siitä, että salin vasen laita ei näytä viisastuneen tuumaakaan omissa linjauksissaan.
– Jokaista hallituksen esitystä piti salissa vastustaa. Näyttää siltä, että Ruotsin tai muidenkaan maiden varoittavat esimerkit eivät riitä suomalaiselle vasemmalle laidalle kertomaan, että heidän linjansa on Suomelle yksiselitteisesti haitallinen.
Suomi ansaitsee paremman vasemmiston
Peltokangas kertoo, että suomalainen maahanmuuttopolitiikka lähenee uudistusten jälkeen yleispohjoismaista tasoa. Suomalaisen sosiaalidemokraatin on vaikea niellä sitä tosiasiaa, että muissa Pohjoismaissa sisarpuolueet ovat jo myöntäneet aiemman maahanmuuttopolitiikkansa epäonnistuneen.
– On mielenkiintoista huomata, että Tanskassa paikalliset sosiaalidemokraatit tekevät osin jopa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin me perussuomalaiset täällä Suomessa, Peltokangas pohtii ja jatkaa:
– Toivon todella, että realistinen maahanmuuttopolitiikka on Suomessakin jatkossa ylivaalikautista ja että SDP ja mielellään myös muut vasemman laidan puolueet korjaavat näkemyksiään näissä kysymyksissä.
Aika korjata näkemyksiä
Peltokangas painottaa, että suomalaisella vasemmistolla on nyt pelin paikka, kun uudesta rajalaista aletaan tekemään päätöksiä. Rajalain hyväksyntä eduskunnassa vaatii ensin eduskunnan 5/6-enemmistön, koska lain hyväksyminen edellyttää perustuslain nopeutettua muuttamista. Varsinainen hyväksyntä edellyttää vielä 2/3-enemmistön.
– Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tarvitsemme laille tukea myös vasemmisto-oppositiolta, Peltokangas pohtii ja jatkaa:
– Toivotan suomalaisen vasemmiston ilomielin näihin talkoisiin suomalaisten turvallisuuden edistämiseksi. Rajalaki on suomalaiselle viranomaiselle tärkeä työkalu, jonka etenemistä ei saa vesittää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vasemmisto-oppositio perustuslain muuttaminen rajalaki Ruotsin tie sosiaalidemokraatit Pohjoismaat Mauri Peltokangas Maahanmuuttopolitiikka Sisäinen turvallisuus Mari Rantanen Vasemmisto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Sisäministeri Rantanen maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä: ”Jos ei ole lupaa pitää poistua – tavalla tai toisella”
Peltokangas: Maahanmuuttopolitiikan suunnanmuutos ottaa valtavan harppauksen eteenpäin
Perussuomalaiset vaatii: EU-turvapaikkapolitiikassa siirryttävä Ruanda-malliin – työperäinen maahanmuutto pidettävä kansallisissa käsissä
Kansanedustaja Maria Ohisalo vaatii uusia reittejä humanitaariselle maahanmuutolle – sisäministeri Rantanen torppaa vihreät haihattelut
Vigelius Suomen tiukentuvasta maahanmuuttopolitiikasta: ’’Vasemmiston vaihtoehtona olisi Ruotsin tie, ghetot ja jengiytyminen’’
Lehtinen SDP:n vaihtoehdosta julkisen talouden tasapainottamiseksi: “Ilmeisesti kotimaisen ruoantuotannon tukeminen ei kiinnosta demareita”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää