LEHTIKUVA
Palestiinalaisten gallup: Vahva tuki Hamasin terrorihyökkäykselle Israeliin ja “vapaalle Palestiinalle joelta merelle”
Palestiinalaiset tukevat vahvasti Hamas-terroristijärjestön Israeliin tekemää hyökkäystä. Kolme neljästä palestiinalaisesta hyväksyy Israeliin tehdyn hyökkäyksen ja kannattaa yhtenäistä Palestiinan valtiota “joelta merelle”. Gazan asukkaista 96 prosenttia on sitä mieltä, että he eivät tule ikinä antamaan Israelille anteeksi.
Gazan alueella ja Länsirannalla asuvat palestiinalaiset tukevat vahvasti Hamas-terroristijärjestön Israeliin 7.10. tekemää hyökkäystä, kertoo äskettäin tehty mielipidekysely. Vastanneista 75 prosenttia hyväksyi Israeliin tehdyn hyökkäyksen ja lähes yhtä moni (74,7 %) kannatti yhtenäistä Palestiinan valtiota “joelta merelle”.
Palestiinalaisten oman AWRAD-tutkimuslaitoksen suorittamasta kyselytutkimuksesta on uutisoinut Jerusalem Post -lehti, joka kirjoittaa, että maailmalla reaktiot 1 200 ihmisen hengen vaatineeseen Hamasin hyökkäykseen ovat jakautuneita: osa tuomitsee hyökkäyksen ja osa näkee terroristit vapaustaistelijoina.
Selvä enemmistö tukee Hamasin hyökkäystä
Palestiinalaisten keskuudessa suhtautuminen on sen sijaan yksituumaisempaa: selkeä enemmistö tukee hyökkäystä. Kaikkein suurinta kannatusta hyökkäys nautti Länsirannalla asuvien palestiinalaisten keskuudessa. Heistä yli 83 prosenttia hyväksyi hyökkäyksen. Vain 6,9 prosenttia oli sitä vastaan.
Gazan alueella asuvien palestiinalaisten mielipiteet jakautuivat jonkin verran. Heistä 63,6 prosenttia tuki hyökkäystä. Joka viides gazalainen (20,9 %) piti hyökkäystä huonona asiana ja 14,4 prosenttia ei ottanut kantaa suuntaan tai toiseen. Miesten ja naisten suhtautumisessa ei ollut merkittäviä eroja.
“Yksi Palestiinan valtio joelta merelle”
Kun palestiinalaisilta kysyttiin, kannattavatko he yhden vai kahden valtion ratkaisua, vain 5,4 prosenttia vastasi kannattavansa “yhtä valtiota kahdelle kansalle”. Vastaajista 17,2 prosenttia kannatti kahta erillistä valtiota kahdelle eri kansalle.
Ylivoimaisesti suosituin vastausvaihtoehto oli “yksi Palestiinan valtio joelta merelle”. Sitä kannatti 74,7 prosenttia palestiinalaisista.
Ilmaisua “joelta merelle” käytetään muun muassa Hamasin peruskirjassa ja sitä pidetään yleisesti kiertoilmauksena Israelin tuhoamiselle. Vihapuhetta tutkiva kansalaisjärjestö ADL pitää sitä antisemitistisen vihan ilmauksena.
Noin 90 prosenttia palestiinalaisista on sitä mieltä, että heidän uskonsa palestiinalaisten ja juutalaisten rinnakkaiselon mahdollisuuteen on laskenut. Gazan asukkaista 96 prosenttia on sitä mieltä, että “ihmiset heidän ympärillään eivät tule ikinä unohtamaan mitä Israel on tehnyt tässä sodassa”.
Kuka sotii ketä vastaan?
Kaksi kolmasosaa palestiinalaisista näkee meneillään olevan konfliktin osapuolina Israelin ja “palestiinalaiset yleisesti”. Alle viidesosa (18,6 %) on sitä mieltä, että osapuolina ovat vain Israel ja Hamas. Lähes yhtä suuri osuus (16,7 %) kokee, että taistelun osapuolet ovat Israel ja länsimaat samalla puolella koko islamilaista/arabimaailmaa vastaan.
Gallupissa kysyttiin myös palestiinalaisten suhtautumista tiettyihin ulkovaltoihin ja kansainvälisiin järjestöihin. Lähes kaikki kokivat Yhdysvallat erittäin negatiivisena. YK koettiin jonkin verran (20 %) tai erittäin (69 %) negatiivisena. Myös Punainen Risti sai enimmäkseen negatiivista suhtautumista osakseen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ADL Länsiranta palestiinalaiset Gaza islamilainen terrorismi Punainen Risti Palestiina Hamas Antisemitismi YK Israel Yhdysvallat Terrorismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Suomelta tukea Israeliin – Tavio: Hamasin tulee vapauttaa panttivangit
Miksi länsimaiset wokettajat ja islamistit pelaavat yhteen? Intersektionaalinen sortoteoria on ihmeellinen liima
Saksa ratsasi kymmeniä Iranin tukemia Islam-keskuksia juutalaisvihan levittämisen ja Hizbollah-yhteyksien vuoksi
Europarlamentti: Juutalaisvastaisuus nousee huolestuttavasti
Hakkarainen Gazan tilanteesta: On turha odottaa rauhaa – ”Hamasin peruskirjassa lukee, että jokainen juutalainen pitää poistaa maan päältä”
Sadat saksalaispoliisit ratsasivat terroristijärjestö Hamasin kannattajien kiinteistöjä eri puolilla maata
Tuore palestiinalaisalueiden AWRAD-gallup: Hamasin tekemän terrori-iskun kannatus palestiinalaisten keskuudessa 75 prosenttia
Saksassa on tehty ennätysmäärä antisemitistisiä rikoksia – juutalaiset pelkäävät käyttää kipaa ja puhua julkisesti hepreaa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää