PÄIVÄN POINTTI SDP on rakentanut eurovaalikampanjansa retoriselle kahtiajaolle, missä vasemmisto edustaa hyvyyttä ja edistyksellisyyttä, siinä missä oikeiston ja keskustaoikeiston vaalimenestys johtaisi Venäjä-mielisen mörköoopperan esiinmarssiin EU:ssa. Eniten Venäjää myötäillyt EU-vaaliehdokas löytyy silti demarien omalta listalta.

Puoluejohtajien vaalipaneeleissa SDP:n Antti Lindtman on toistuvasti varoitellut äänestäjiä siitä, että EU-vaaleissa ei missään tapauksessa kannattaisi äänestää oikeiston tai keskustaoikeiston ehdokkaita, koska muuten lopputuloksena olisi äärioikeistolainen mörköooppera sekä kaikkea muuta kamalaa.

SDP on rakentanut eurovaalikampanjansa retoriselle kahtiajaolle, missä vasemmisto edustaa hyvyyttä ja edistyksellisyyttä, siinä missä oikeiston ja keskustaoikeiston vaalimenestys tarkoittaisi Vladimir Putinin tukemista.

Lindtmanin revittely jatkui eilen Ylen EU-vaalitentissä.

– Jokainen perussuomalaisille annettu ääni tekee Euroopasta vaarallisemman, Lindtman päästeli.

Lindtman kuitenkin vaikenee kuoliaaksi demarileirin omista Venäjä-kytkennöistä , esimerkiksi ”kaasuputkimiehiksi” kutsutuista ex-pääministeri Paavo Lipposesta sekä demarien aiemmasta puoluesihteeristä Antton Rönnholmista, joka on toiminut Venäjän valtionyhtiö Gazpromin palveluksessa kaasuputkeen liittyvässä hankkeessa vuodesta 2011 vuoteen 2013. Molemmat miehet saivat Kremlistä muhkeat palkkiot.

Näissä EU-vaaleissa eniten Venäjää myötäillyt EU-vaaliehdokas löytyy myös demarien omalta listalta: hän on jatkokautta meppinä hakeva Eero Heinäluoma, joka vain joitakin vuosia sitten vastaanotti Putinilta Ystävyyden kunniamerkin, jonka kerrotaan olevan korkein kunnianosoitus, jonka ulkomaalainen voi Venäjältä saada.

Heinäluoma on myös toiminut aiemmin eduskunnan Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtajana. Ystävyyspalkinnon saatuaan Heinäluoma kommentoi, että suhteita itäiseen naapuriin tulee hoitaa myös huonoina aikoina.

Heinäluoma oli yksi kolmesta suomalaisesta europarlamentaarikosta, jotka äänestivät tyhjää EU-parlamentin Venäjää koskevassa päätöslauselmassa syksyllä 2020. Heinäluoma ei tuolloin asettunut tukemaan EU-parlamentin päätöslauselmaa, jossa parlamentti tuomitsi venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin murhayrityksen hermomyrkyllä.

Heinäluoma muistetaan myös vuoden 2019 Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n eurovaalipaneelista, missä hän otti yhteen perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kanssa Venäjän kaasuputkihankkeista ja poliittisesta korruptiosta. Heinäluoma puolusteli Nord Stream 2 -putken olevan laillinen hanke. Aihe oli Heinäluomalle niin herkkä, että hän alkoi huutaa Halla-ahon ja muiden keskustelijoiden päälle

SUOMEN UUTISET