LEHTIKUVA
Packalén vaatii kaupunkileirien kieltämistä lakimuutoksella
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén on jättämässä eduskunnalle kokoontumislain lakimuutoksen, joka mahdollistaisi kaupunkien yleisille paikoille ilmestyvien leirien välittömän purkamisen viranomaisten toimesta.
– Tällä hetkellä Helsingin keskustassa on pitkään jatkunut tilanne, jossa kaksi eri ryhmittymää on leiriytynyt kaupungin yleiselle paikalle. Nykyisessä kokoontumislaissa on puute, koska siinä ei yksiselitteisesti kielletä leiriytymistä kaupungin yleisille paikoille, Packalén sanoo.
Mielenosoitus eri asia kuin leiriytyminen
Packalén korostaa, että lakimuutoksella ei ole vaikutusta laillisten mielenosoitusten järjestämiseen, koska mielenosoitus ei ole sama asia kuin leiriytyminen.
Mikäli edustaja Packalénin lakimuutos menisi läpi, se tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi mielenosoituksen järjestäjä joutuisi purkamaan väliaikaisen rakennelman, esimerkiksi leirin, teltan jne, klo. 22.00-06.00 väliseksi ajaksi. Näin ollen mieltä saisi edelleen osoittaa yleisillä alueilla, mutta leiriytyminen yleisille alueille klo. 22.00-06.00 väliseksi ajaksi kiellettäisiin kokoontumislain muuttamisella.
Poliisilla ei ole valtuuksia purkaa leirejä
Packalénin mukaan kun kaksi eri ideologiaa, poliittista suuntausta tai muuta aatetta edustavaa ryhmää on leiriytynyt pitkäksi aikaa kaupungin yleiselle paikalle kasvattaa sekä ryhmien, että ohikulkijoihin kohdistuvien järjestyshäiriöiden sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten riskin kasvamisen.
– Poliisin näkökulmasta on todella ongelmallista, että kokoontumislaki ei anna heille yksiselitteistä valtuutusta purkaa näitä Helsingin keskustan leirejä. Poliisin tärkein tehtävä on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito. Kun kokoontumislaki ei yksiselitteisesti mahdollista leirien ja telttaleirien purkamista, jo valmiiksi pienillä resursseilla toimiva poliisi joutuu kohtuuttomien paineiden eteen varsinkin silloin, jos leirit kasvavat ja riski laajamittaisiin yhteenottoihin kasvaa.
Ennaltaehkäisevä lakimuutos
Packalén korostaa myös sitä, että yksi tärkeimmistä asioista on se, kun poliisina pystyy varautumaan, ennakoimaan ja ennaltaehkäisemään rikoksia ja konflikteja, ennen kuin ne eskaloituvat laajamittaisiksi turvallisuusongelmiksi.
– Maailma ympärillämme muuttuu kovaa vauhtia ja lain kirjaimen on pysyttävä ajan tasalla näiden muutosten kanssa, Packalén linjaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS: Katuja sotkettu ja käytetty ulkohuussina – “Helsingin keskusta ei ole leirintäalue”
Osalla osallistujista kielteinen turvapaikkapäätös – PS:n Ahva: ”Miksi ulkomaalaisvalvonta ei toimi Helsingin mielenosoituksessa?”
Tavio: Miksi paperittomat saavat leiriytyä Helsingin keskustassa?
Mäkelä: Kansa ja perussuomalaiset samaa mieltä – “Suomi on suomalaisten edunvalvontakoneisto, ei koko maailman sosiaalitoimisto”
Vältteleekö Helsingin apulaiskaupunginjohtaja vastuuta? – Laittomasti maassa olevien leiri pysyy paikoillaan – “Se ei riitä, että joitakin ottaa päähän”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää