LEHTIKUVA
Packalén: Ulkopolitiikka on Suomen tärkein puolustuslinja
Ulkopolitiikka on Suomen tärkein puolustuslinja, eikä sitä pidä kahlita Nato-jäsenyydellä, perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén arvioi Nato-seminaarissa maanantaina Helsingin ylioppilastalolla.
– Vielä viime vaaleissa kannatin Nato-jäsenyyttä. Mutta kuluneen vuoden aikana näkemykseni on muuttunut. Liittoutuminen olisi nyt katastrofi. Se veisi pohjan pois tärkeimmältä puolustuslinjaltamme eli ulkopolitiikalta. Meidät vedettäisiin kaikkiin kriiseihin, Packalen totesi Akateemisten perussuomalaisten ja Perussuomalaisten nuorten järjestämässä seminaarissa.
Päätösvaltaa kriiseihin osallistumisesta ei kannata luovuttaa ulkopuolelle eikä tehdä itsestään maalitaulua Venäjälle, joka on Suomen ainoa mahdollinen sotilaallinen uhka. Nato taas on suunnattu Venäjää vastaan, joka on ainoa maa, joka voi uhata länttä. Venäjä ei tätä tarkoitusta unohda.
Nato-maista vain USA on vahva
Myös Naton kykyä auttaa Packalén hiukan epäilee.
– Liittoutuminen parantaisi kyllä puolustuskykyä ilmavoimien osalta. Yhdessä Ruotsin kanssa olisimme vahvoja, kun lehtokoneet voisivat käyttää Ruotsin kenttiä. Mutta kun Nato on muuten varsin heikko.
Kun Nato ryhtyi kurittamaan Gaddafin Libyaa, toteutui kaksi Naton huonoa puolta: Nato hyökkäsi Al Qaidan tärkeimmän liittolaisen kimppuun, mikä lietsoo terrorismia.
– Ja siinä sodassa Natolta loppuivat täsmäaseet, Packalén huomautti.
Venäjän strategia on nykyaikaistunut
Packalénin mukaan Nato haluaisi mielellään Suomen mukaan, koska se tahtoisi sulkea Venäjän laivaston Suomenlahden pohjukkaan, eli eristää Kaliningradin emämaasta. Juuri tämän vuoksi Natoon ei kannata liittyä, koska Venäjä tarvitsee jommankumman tai molemmat Suomenlahden rannat, jos kriisi tulee. Nato-jäsenyys lisäisi hyökkäyksen mahdollisuutta.
Tähän liittyy Venäjän strategian muutos. Vuoden 2008 Georgian sota sujui Packalénin mukaan Venäjältä huonosti, vaikka Georgia kukistuikin, kun se ei kyennyt vastarintaan.
– Suomikin pystyisi taistelemaan vanhanmallista Venäjän armeijaa vastaan liikekannallepanon jälkeen, hän sanoo.
– Mutta vuonna 2010 Venäjä uudisti armeijaansa: tuli neljä sotilasaluetta ja tehokkaita prikaateja. Näitä nopean toiminnan DVD-joukkoja meidän pitää pelätä. Jos hyökkäys tulee, se tulee tunneissa. Jos emme kykene estämään niitä valtaamasta lentokenttiä heti, kalliilla lentokoneilla ei tehdä mitään. Valmistautuminen ei välttämättä näy läntisellä sotilasalueella, vaan se voi tapahtua keskisellä alueella. Sitä on vaikeaa huomata ja antaa haasteen tiedustelulle, hän arvioi.
Sissijoukot Venäjän erikoisjoukkoja vastaan
Suomen pitäisi vastata tähän omilla kustannustehokkailla erikoisjoukoilla: sissijoukoilla, joiden tärkein ase olisi tarkka-ampujakivääri. Tällaiset joukot voisivat suojata tärkeitä kohteita ja estää vihollista kulkemasta Suomen maanteillä.
Naton tiedustelua pidetään suuressa arvossa, mutta Packalén ihmettelee, kuinka vähän tietoa se on voinut julkaista Venäjän liikkeistä Krimillä ja Ukrainassa.
Hän ei tiedä, miksi. Tiedon julkistaminen on informaatiosotaa, mutta esimerkiksi kuvien julkaiseminen venäläisistä tankeista olisi Naton intressissä, sen sijaan näytetään vain kuvaa muutamasta tankista, jotka voivat olla T-64-vaunuja, joka kuuluu Ukrainan varustukseen, ei Venäjän.
Suomen pitää siis pyrkiä pysymään kriisien ulkopuolella, mutta kehittää samalla omaa uskottavaa puolustustaan kustannustehokkailla tavoilla. Jos hyökkäys tulee, pitää selvitä ensimmäisistä tunneista ja päivistä. Jokainen päivä antaa Yhdysvalloille aikaa valmistaa aseita kolmessa vuorossa ja Nato-maidenkin herätä.
– Apua tulee, koska on Naton etu, että taistelu tapahtuu Suomessa eikä Nato-maissa, Packalén toteaa.
Auttaako Nato-jäsenyys sitten vaikkapa Baltian maita? Niiden valtaaminen tapahtuu tunneissa.
– Hyökkäisikö Nato Baltiaan, jos Venäjä on sen ensin vallannut? Packalén kysyy ja sanoo, ettei tiedä.
Myös Ukrainan kriisi pitäisi ratkaista neuvottelemalla, mutta niin kauan kuin kapinallisten kanssa ei neuvotella, ratkaisua ei Packalénin mielestä synny.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää