PS ARKISTO
Packalén MTV:n uutisaamussa: Terroristijärjestöjen tukeminen kiellettävä – “Jos Idlib kaatuu, Turkki ei tule ottamaan näitä jihadisteja itselleen”
Kansanedustaja Tom Packalénin mukaan pakolaiskysymyksen osalta on hankalaa saavuttaa EU:n yhteistä politiikkaa. – Se on kaunis ajatus, mutta Eurooppa on tässä jakautunut. Mielestäni pitäisi vain kieltää terroristijärjestöjen tukeminen. Jos Turkki lopettaisi antamasta aseellista apua terroristiryhmille, niin Idlibin tilanne olisi nopeasti ohi.
Turkki päästää tällä hetkellä ihmisiä rajojensa yli ja jättää valvomatta rajojensa osia, jotka eivät ole virallisia rajanylityspaikkoja. Ihmisiä pyrkii EU:n puolelle. Selkkauksen taustalla on Syyrian sota.
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kommentoi tilannetta MTV:n uutisaamussa tänään.
– Idlibin kaupunkia Syyriassa pitää hallussaan käytännössä neljä jihadistiryhmää, joista merkittävin on Hayat Tahir al-Sham, eli käytännössä Syyrian Al-Quaida. Neljästä ryhmästä ainoa, jota ei ole kansainvälisesti tunnustettu terroristiryhmäksi on National Front Liberation. Se koostuu pienemmistä ryhmistä, joista osa on jihadistisia, joten en sitäkään laskisi ei-jihadistiseksi.
Bashar Al-Assadin hallintoa vastaan siis taistelee terroristijärjestöjä.
– Turkki tukee näitä järjestöjä, joita vastassa on tietysti Syyrian hallinto, jota taas tukee Venäjä, Packalén tiivisti.
Turkille jäänyt mustapekka käteen
Packalén esitti, miksi Turkki vastustaa Al-Assadin hallintoa.
– Siihen on varmasti monta syytä. Jo alussa, kun arabikevät alkoi, välit olivat varmasti vielä hyvät, mutta kriisin edetessä Turkki on valinnut puolekseen kapinalliset ja yrittää nyt saada kaadettua Al-Assadin hallintoa, ja tämä on jäänyt siihen.
Packalénin mukaan Turkille on jäänyt ikään kuin ”mustapekka” käteen.
– Nämä taistelijat, mitä siellä on, ovat muun muassa Alepposta ja Itä-Ghoutasta. Syyrian hallinto on rauhanneuvotteluissa luvannut, että he saavat siirtyä Idlibiin. Nämä ovat kuitenkin sellaista ongelmaporukkaa, jota kukaan ei halua itselleen. Turkki taas pystyy käyttämään näitä eräänlaisina proxyina, sijaistaistelijoina.
Eurooppaan pyrkivät eivät tule Idlibistä
Packalén sanoi, että ihmisten päästäminen rajojen yli on Turkilta pelkkä EU:hun kohdistuva painostuskeino.
– Turkille kurdit on ongelmaryhmä. Jos Idlib kaatuu, Turkki ei tule ottamaan näitä jihadisteja itselleen, vaan siirtää ne joko taistelemaan kurdeja vastaan Koillis-Syyriaan tai siirtää ne Tripoliin.
Packalénin mukaan pakolaiskysymyksen osalta on hankalaa saavuttaa EU:n yhteistä politiikkaa.
– Se on kaunis ajatus, mutta Eurooppa on tässä kysymyksessä jakautunut. Mielestäni pitäisi vain kieltää terroristijärjestöjen tukeminen. Jos Turkki lopettaisi antamasta aseellista apua terroristiryhmille, niin Idlibin tilanne olisi nopeasti ohi. Eurooppaan tulevat ihmisethän eivät tule Idlibistä, vaan he ovat Turkissa jo olevia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- pakolaiskysymys Idlib siirtolaisvyöry terroristijärjestöt Turkki Syyria Venäjä perussuomalaiset Tom Packalén EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Junnila: Rajavalvontaa ja kriisinhallintaa Kreikan ”helvetin porteille”
Packalén ilmoittautuu vapaaehtoiseksi neuvottelijaksi: “Rauha Syyriaan”
Mäkynen: Hallitus laiminlöi uuteen pakolaiskriisiin varautumisen – “Edessämme on pahimmillaan suuret levottomuudet”
Turkki kiristää Natoa: Joko sotilaallista tukea tai pakolaisille portit auki Eurooppaan
Halla-aho: Kreikka ja Bulgaria vetävät piikkilankaa Turkin-rajalleen – ”Suomi valmistautuu parantamalla tulijoiden oikeusturvaa ja ihmisoikeusjuristit hierovat käsiään”
Kaaos Syyrian Idlibissä kasvaa – Euroopassa syytä olla varuillaan
DN: Turkin armeija mukana rahtaamassa pakolaisia Kreikkaan
EU-maat eivät halua taipua Turkin maahanmuuttokiristykseen – Ranskan presidentti Macron pelkää Venäjän mahtia
Isis nousee pandemian varjoista – ennätysmäärä terrori-iskuja huhtikuussa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää