

MATTI MATIKAINEN
Ossi Sandvik – joukkuepelaaja
Kuusi vuotta yhtäjaksoisesti perussuomalaisten puoluesihteerinä toiminut Ossi Sandvik on nyt ehtinyt olla ”vapaalla jalalla” muutaman kuukauden ja pyrkinyt tänä aikana tavoittelemaan normaalimpaa elämää. Itsenäisyyspäivänä hän sai miellyttäviä ja odottamattomia uutisia: tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt hänelle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.
– Ei minulle tällaista kunniaa aiemmin ole osunut kohdalle. En osannut sitä odottaa ja olen siitä otettu. Puolueessa toimin tällä hetkellä kunnallisten luottamushenkilöiden yhdysmiehenä hoitaen suhteita muun muassa Kuntaliittoon ja muihin kunnallisiin yhteisöihin. Näitä tehtäviä hoidin hiukan jo puoluesihteerikaudellanikin omien töiden ohella. Yhtä ja toista muutakin on pohdinnassa, mutta niistä ei vielä tässä vaiheessa ole tarpeen mainita sen enempää, Sandvik kertoo.
Politiikka siis on miehen ykkösharrastus edelleen, mihinkäs koira karvoistaan pääsee. Lisäksi hän yrittää pitää huolta kunnostaan ja lähtee mielellään kalareissulle kesällä, jos se vain onnistuu.
Puukkojen tekeminen oli Sandvikille mieluisa harrastus ennen puoluesihteeripestiä, ja sitäkin hän aikoo vielä jossain vaiheessa kokeilla. Hän on aina pitänyt myös puutöistä ja jo kouluaikoinaan sai aina kympin käsitöistä.
– Puoluesihteerikaudellani en ehtinyt harrastaa yhtään mitään, koska tehtävä vei kaiken vapaa-ajan ja energian. Nyt kuitenkin aion edelleen suuntautua enemmän työhön kuin harrastuksiin, kun olen luonteeni puolesta sellainen, että minulla pitää aina olla jotain menossa.
Paineensietokyky tuli testattua
Puoluesihteeriaikojaan Ossi Sandvik ei ikävöi, mutta on kuitenkin tyytyväinen siitä, että mielestään selvisi tehtävästään aika hyvin.
– Se on ihmiselle hyväksi, että tehtävät aina silloin tällöin vaihtuvat, ja jos työssään onnistuu, on mukava siirtyä eteenpäin seuraavaan tehtävään. Olen aina pyrkinyt hoitamaan kaikki toimeni mahdollisimman hyvin ja tuloksekkaasti.
Puoluesihteerin tehtävässä parasta ja haastavinta oli tehdä kovaa ja uuvuttavaa työtä pienen puolueen nostamiseksi nykyiseen asemaansa. Kun hän tarttui toimeensa, oli Perussuomalaiset vielä pieni puolue, mutta Sandvikilla oli vahva näkemys ja luja usko puolueen kasvuun ja menestykseen. Oli hienoa saada konkreettisesti nähdä ja kokea tuon vision toteutuminen ja samalla hankkia valtavasti ystäviä ja kontakteja puolueen piiristä.
– Ikävimmäksi ja vaikeimmaksi koin kasautuvista ristipaineista ja jatkuvasta arvostelusta selviämisen. Henkinen kuormitus oli valtava. Paineensietokyky tuli testattua tämän tästä, mutta olen tyytyväinen siitä, että sitä riitti.
Sandvik uskoo seuraajallaan Riikka Slunga-Poutsalolla olevan kaikki edellytykset selviytyä tehtävässään hyvin.
– Olen huomannut, että Riikalla on tarvittava tahtotila tarttua toimeen. Sitä puoluesihteerin työssä vaaditaan. Jokainen on erilainen persoona ja varmasti myös toimenkuva muovautuu persoonan mukaan. Tehtävä on haastava, se vie kaiken ajan ja energian, mutta uskon että jos joku siinä pärjää, niin se on Riikka.
Painopisteen tulee olla ihmisten perustarpeissa
Ossi Sandvik uskoo vahvasti perussuomalaisten menestykseen tulevaisuuden Suomea rakennettaessa. Hän uskoi siihen silloinkin, kuin hyvin harva muu vielä uskoi. Painopisteen pitää kuitenkin aina olla tavallisten ihmisten perustarpeiden tyydyttämisessä.
– Jos tämä asia muistetaan, niin ei ole mitään hätää. Se on uskomattoman yksinkertainen asia, mutta ei silti käytännössä aina helppo.
Menestys ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Sen varmistamiseksi ja jatkumiseksi on jokaisen tehtävä kovasti töitä. Perussuomalaisilla on kaikki mahdollisuudet menestyä seuraavissa eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa, mutta ainoastaan, jos toimimme joukkuepelaajien tavoin.
– Politiikassa usein yksilöt loistavat, mutta jotta yksilöt voisivat loistaa, on kaikkien tehtävä töitä joukkueena, Sandvik pohtii.
Teksti on julkaistu Perussuomalainen 16/2013 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää