LEHTIKUVA
Orpo uskoo koronapassin laajentamiseen, Purra ei: ”Poliitikoille helppo väline, jolla voidaan sanoa, että jotain on tehty”
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo perusteli MTK:n koollekutsumassa puoluejohtajien aluevaalipaneelissa eilen, että koronapassi olisi se apu, jota juuri nyt tarvitaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolestaan kuvasi, että koronapassin merkitys on jäänyt epäselväksi.
Kokoomus kannattaa koronapassin laajempaa käyttöä. Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo puhui koronapassin puolesta eilen MTK:n koollekutsumassa puoluejohtajien aluevaalipaneelissa.
– Jos koronapassi olisi ollut keväästä asti käytössä, siitä olisi ollut valtava apu. Se olisi myös kannustanut useampia ottamaan lisää rokotteita. Tässä hetkessä sitä pitäisi käyttää paljon laajemmin, sanoi Orpo ja kutsui koronapassia välineeksi, jota ”juuri nyt tarvitaan”.
Eduskunta päätti koronapassista lokakuussa. Passin käyttö on tarkoitettu vain tilanteisiin kun rajoituksia on, jolloin rajoituksilta voi välttyä hankkimalla koronapassin. Eduskunnassa perussuomalaiset äänestivät koronapassin hylkäämisen puolesta.
Perussuomalaiset äänesti eduskunnassa vastaan
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra muistutti, että perussuomalaiset ei kannattanut koronapassia alun perinkään.
– Perussuomalaiset ei kannata sen laajentamista.
Purra muistutti, että rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja että viime vuonna eduskunnassakin ylivoimainen enemmistö kansanedustajista on kannattanut rokottautumisen vapaaehtoisuutta.
– Me emme kannata leikittelyä sillä, että rokotteen ottaminen olisi pakollista. Suomessa rokotekattavuus on nyt jo hyvällä tasolla, Purra sanoi.
Hän ei ole samoilla linjoilla Orpon kanssa, joka toivoo passin kannustavan rokottautumaan.
– Niihin ihmisiin, jotka syystä tai toisesta eivät halua ottaa rokotetta, ei pystytä vaikuttamaan puheilla pakkorokottamisesta tai sillä, että laajennetaan koronapassia.
Demarien Lindtmanin mielikuvitus lähti liikkeelle
SDP:n Antti Lindtmanin ajatuksissa Purran kommentti sai täysin uusia merkityksiä, sillä Lindtman oli keksinyt päässään, että perussuomalaiset kannattaisikin koronapassia.
– Jos olette tulleet sille kannalle, että kannatattekin koronapassia, niin eikö kannattaisi tehdä kaikki mahdollinen vaikka se ei yksinään ratkaise, Lindtman yritti.
Purra huomautti Lindtmanille, että rokotteen ottaminen ei tällä hetkellä täysin estä viruksen tartuttamista tai sairastumista, mikä on nähtävissä esimerkiksi useista sairaanhoitopiirien tilastoista.
Purra totesi, että koronapassin tarkoitus on jäänyt hämäräksi.
– Tiedämme, että rokote estää tehokkaasti vakavaa tautimuotoa, mutta kun virus silti leviää, on vaikea sanoa, mikä on koronapassin varsinainen merkitys. Koronapassi taitaa olla poliitikoille helppo väline, jolloin tilanteen vaikeutuessa voidaan sanoa, että jotain on asian eteen tehty.
Artikkelin otsikkoa on tarkennettu 25.11.2021 klo 15.02.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- aluevaalitentti vapaaehtoisuus rokottautuminen rokotekattavuus koronapassi tartunnat rajoitukset puheenjohtajat Riikka Purra Sairaanhoitopiirit Antti Lindtman Petteri Orpo MTK
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset kyseenalaistavat koronapassin tarpeellisuuden: “Laittaa jopa lapset eriarvoiseen asemaan”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei ole koronapassin takana – Ranne: ”Eriarvoistava järjestelmä, joka ei ratkaise mitään”
Nokka ei kauaa tuhissut: Belgiassa koronapasseissa tietomurto jo ennen niiden käyttöönottoa
Perussuomalaiset äänestivät koronapassin hylkäämisen puolesta – hallitus tyrmäsi epäkohtien korjaamisen
Koronatilanteessa synkkä käänne, uusia rajoituksia tulossa – Juvonen: Jokaisen toiminnalla on nyt merkitystä – ”Voi edelleen pohtia maskin käyttöä, käsihygieniaa ja etäisyyttä muihin”
Koronapassin saatavuudessa lukuisia ongelmia ja epäkohtia – Mäkelä: Digitaalisten palvelujen ulkopuolella olevat kansalaiset joutuvat kohtuuttomaan asemaan
Wihonen: Onko normaali yritystoiminta nykyolosuhteissa mahdollista?
Pakkorokotukset herättävät kritiikkiä – kumotaanko Nürnbergin säännöstö?
Koditon ei pääse ilman koronapassia edes metroasemalle lämmittelemään Berliinissä
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää