Mentalisti Pete Poskiparta. Kuva: Daniel Lehtovirta
Onko 7-vuotias poikasi itsevarma ja tykkää tytöistä? Älä vitsaile siitä twitterissä, tai saat #metoo-tuomioistuimen kurinpalautuksen
Mentalisti Pete Poskiparta kysyi pojaltaan kujeilleen, joko hänellä on tyttöystävä. “Reteesti tuli vastaus. ‘On yksi Sofi, mutta se ei vielä tiedä sitä’. Melko itsevarmaa settiä!”, Poskiparta vitsaili Twitterissä. Ei olisi kannattanut. Twitterin #metoo-mielensäpahoittajat löysivät 7-vuotiaan hauskasta vastauksesta isin kysymykseen aiheen luennoida itsemääräämisoikeudesta ja syyn tuomita Poskiparta huonoksi kasvattajaksi.
– Jos poikani Aatu tietäisi millaisen myrskyn hänen hassu vastaus iskän esittämään kysymykseen aiheutti niin uskoisin hänen pahoittavan mielensä. Ehkä hän vielä joskus saa nämä twiitit paketoituna rippilahjaksi, Poskiparta twiittasi, kun savu absurdissa kohussa oli hieman hälvennyt.
Mitä 7-vuotiaan pojan puheissa oli aikamme suomalaisten yhteisönormien vastaista?
Ylen toimittaja Bettina Sågbom vastasi twitterissä Poskiparralle, että “kun näin tämän tweetin ajattelin että auts, tuosta nousee varmaan tänäpäivänä jonkinlainen polemiikki”.
– Koska a) isi olettaa poikansa olevan hetero ja b) joku kuitenkin tulkitsee asian niin että 7v poika meinaa väkisin sitä Sofia ottaa. Niinhän siinä sitten kävi, Sågbom totesi.
Myöskään 7-vuotiaan pojan olettaminen pojaksi ei ole sosiaalisen median #metoo-tuomioistuimen mukaan hyväksyttävää.
– Päivällä sainkin jo viestin, jos muistutettiin siitä, että poikani ei välttämättä ole edes poika, toteaa Poskiparta yhdessä lukuisista twiiteistään kohun jäljiltä.
“Hieno paikka puhua lapselle itsemääräämisoikeudesta”
Ensimmäinen hysteerinen reaktio syntyi kuitenkin ajatuksesta, että poika ottaisi mielikuvitustyttöystävänsä Sofin väkisin, ja että isällä ei olisi mitään tätä vastaan.
– Ite en kyllä mitenkään rohkaisisi tuollaista ajattelua ihmisissä. Tässä ois hieno paikka puhua lapselle itsemäärämisoikeudesta ja vaikka mistä, Poskiparralle luonnoitiin Twitterissä.
– 7 v poikani vastasi siis isän kujeilevaan kysymykseen tyttöystävästä hassusti. Tein twiitin, koska se oli minusta hauska ja reaktioista 95% oli samaa mieltä. Osa kuitenkin huolestui. Annanko pojan todella ajatella noin? En. Meillä keskustellaan myös twiittejä pidemmin, Poskiparta selitti asiaa.
Poskiparta tulistui mielensäpahoittajille ja väärinymmärtäjille, ja vielä pyysi tulistumistaan anteeksikin.
– Ihmettelen miten mistä tahansa vitsistä, joka ilmiselvästi oli tarkoitettu vitsiksi voi nostaa esille jotain tärkeitä pointteja?
Kun Twitter lähti laukalle
Poskiparta käsitteli yli 500 viestiin yltynyttä “Poskiparta-gatea” blogipostauksessaan Kun Twitter lähtee laukalle.
Jari Sarasvuo kommentoi vauhkoilijoita ytimekkäästi hashtagilla #fuckthem.
– Elämme aikaa, jossa vauhkot ovat vallanneet sosiaalisen tilan, luoneet somessa tarttuvan emotionaalisen hemofilian ja painostavat ihmisiä identiteettisotiensa oikeutuksella anteeksipyyntöriitteihinsä, Sarasvuo twiittasi.
– Tässä on kuitenkin käymässä niin, että meikäläisille alkaa riittää, Sarasvuo kuittasi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää