Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen eduskunnan täysistunnossa / Anni Reenpää LEHTIKUVA
Viikon 31/2015 luetuin
Heinäkuu 2015 luetuin
Olli Immonen: Taistelua käydään monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan, poliittisin keinoin
Kansanedustaja Olli Immonen painottaa Suomen Uutisille antamassaan haastattelussa, että käy taistelua monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan ainoastaan poliittisin keinoin.
Olli Immonen (ps.) kertoo pitäneensä itsestäänselvyytenä, että hänen lennokkaassa facebook-viestissään mainitulla taistelu-sanalla tarkoitetaan nimenomaan poliittisella areenalla käytävää kamppailua.
– Luulin naivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Vastustan väkivaltaa kaikissa sen eri muodoissa, Immonen toteaa.
– Tätä aiheutunutta kohua on ollut hätkähdyttävää seurata. Monet ovat joutuneet suuren tunnekuohun valtaan viestini johdosta. Tämä ei ole ollut tarkoitukseni. Täytyy olla jatkossa kuitenkin tarkempi sanojen kanssa. Olen jonkin sortin kansallisromantikkona tottunut käyttämään mahtipontisia sanoja.
Tukeakin on tullut.
– Saamani tuen määrä on ollut valtava. Haluan koko sydämestäni kiittää kaikkia palautteen antajia.
Reilusti ylpeä suomalaisuudesta
Immonen painottaa myös sitä, että tulehtuneesta keskusteluilmapiiristä huolimatta monikultturisuuteen liittyviä lieveilmiöitä on voitava käsitellä.
– Monikulttuurisuudella on useat kasvot. Monet niistä ovat ihan hyväksyttäviä. Mutta monikulttuurisuuden ääriosat ovat vaarallisia ja pelottavia sekä rasismia ruokkivia.
– Monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä on tehty ohituskaista etnisille vähemmistöille julkisen alan työ- ja kesäleiripaikkojen jaossa, jolla kiilataan kantaväestön ohi. Näin ei pitäisi olla.
– Suvivirren kieltoyritykset ja koulujen joulujuhlien kieltäminen monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä loukkaavat monia suomalaisia syvästi. Ollaan reilusti ylpeitä omasta kulttuuristamme.
Monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt pelottavat
Immonen on erittäin huolissaan radikalisoitumisesta. Hän toivoo ymmärrystä ja tukea kamppailussa ääri-ilmiöitä vastaan.
– Juuri näiden monikulttuurisuuden ääri-ilmiöiden kitkemisen puolesta tulen taistelemaan poliittisesti, kaikkia demokratian keinoja hyväksi käyttäen. On huolestuttavaa, että radikalisoituminen on maassamme kasvussa. Siksi on käytettävä kaikkia käytössämme olevia parlamentaarisia keinoja, joilla monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt voidaan torjua. Tähän kampailuun toivon laajaa osallistumista yli puoluerajojen, Immonen vetoaa.
– En voi hyväksyä sitä, että monikulttuurisuuden sateenvarjon suojassa rantautuu Suomeen ISIS-värväreitä. Tälle on laitettava kertakaikkinen stoppi, Immonen vaatii.
– En myöskään halua, että maamme uimarannoilla nuorten naisten on pelättävä auringonottoa, koska se voi loukata joidenkin uskontokuntien edustajia, Immonen kommentoi viitaten äskettäiseen Ranskassa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.
Leimojen lyömisen ja sormella osoittelun sijaan Immonen toivoo enemmän keskinäistä yhteisymmärrystä, joka on perinteisesti ollut suomalaisten vahvuus.
– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi äskettäin, että me hyväksyisimme toinen toisemme. Hän painotti myös kiihkottoman keskustelun tärkeyttä. Näissä sanoissa on viisautta, ja yhdyn osaltani tähän vetoomukseen.
Toive rivien tiivistymisestä
– Olen saanut tämän tapauksen johdosta kritiikkiä omiltani, ja tulevassa eduskuntaryhmän kokouksessa tapahtunutta käydään vielä läpi. Otan vastaan sen, minkä ryhmä hyväksi katsoo. Toivon kuitenkin hartaasti sitä, että vaillinaisen viestini väärinymmärryksestä nousut kohu tiivistäisi puolueemme rivejä.
– Annan myös täyden tuen nykyiselle puoluejohdolle. Koko nykyisen puoluejohdon yksimielinen jatko Turun puoluekokouksessa olisi vahva osoitus puolueen yhtenäisyydestä, Immonen päättää haastattelun.
SUOMEN UUTISET
English translation available Read further > |
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää