MATTI MATIKAINEN
Viikon 1/2013 luetuin
Odotettu joululahja perussuomalaisille – kentälle oma opintokeskus
Perussuomalaisia viimeisen puolen vuoden ajan puoluesihteerinä luotsannut Riikka Slunga-Poutsalo elpyy parhaillaan flunssasta, mutta valmistautuu samaan aikaan tulevien kuukausien vaalitaistoon. Hän haluaa panostaa puolueen sisäiseen järjestökoulutukseen ja maalaisjärjenkäyttöön eri tilanteissa.
Torniossa lapsuutensa viettänyt Slunga-Poutsalo kertoo toteuttaneensa viimeisen puolen vuoden aikana sen, minkä lupasikin eli käydä vierailemassa jokaisessa piirissä henkilökohtaisesti. Riikka on tehnyt pitkiä päiviä ja keskustellut lukemattomia määriä erilaisten ihmisten kanssa ympäri maata hyvinkin painavista asioista.
– Viesti kentältä on vahva ja olen ylpeä siitä voimasta ja tekemisen meiningistä, mitä ihmiset eri piireissä saavat aikaiseksi. Suurin asia, mitä kentällä toivotaan, on ehdottomasti järjestökoulutuksen lisääminen, minkä vuoksi perustamme ensi vuoden alussa oman opintokeskuksen. Tällaisia opintokeskuksiahan onkin jo muilla puolueilla, Slunga-Poutsalo kertoo.
Puoluesihteeri tietää, että esimerkiksi puutteelliset neuvottelutaidot tai puutteellinen luottamustehtäväosaaminen aiheuttaa helposti turhautumista ja ristiriitoja eri tilanteissa.
– Meidän täytyy panostaa voimakkaasti koulutukseen ja tiedon lisäämiseen, jotta voimme viedä asioita paremmin ja selvemmin eteenpäin.
EU-vaalit ovat eduskuntavaalien aika-ajot
Perussuomalaisten tulevat kuukaudet ovat voimakasta valmistautumista vuoden 2014 EU-vaaleihin ja vuoden 2015 eduskuntavaaleihin.
– Vaalien päällekkäisyys luo oman haasteensa työhöni ja aikataulutukseen, sillä tehtävänäni on saada jäsenet huomaamaan, että EU-vaalit ovat aika-ajot eduskuntavaaleihin, Slunga-Poutsalo muistuttaa.
– Perussuomalaisilla on tavoitteena säilyttää jokainen paikka eduskunnassa ja saada niitä mielellään myös lisää. EU-vaaleista tulee lyhyt mutta tiukka taistelu. Ehdokasasettelu on täydessä käynnissä ja vaaliohjelma viimeistelyjä vaille valmis. Puoluesihteerin tehtävänä on koordinoida koko vaalikokonaisuutta yhdessä puoluehallituksen ja puoluetoimiston väen kanssa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Slunga-Poutsalo sanoo perussuomalaisten lähtevän vaaleihin suurin tavoittein.
– Emme lähde vaaleihin pienin tavoittein, sillä haluamme seuraavissa vaaleissa pääministeripuolueeksi. Pyrimme saamaan lisää naiskannattajia ja jäseniä kokeneiden konkarien joukkoon ja uskonkin jo mainitsemani järjestökoulutuksen olevan yksi keino tähän. Meillä on naisjäseniä ja kannattajia, mutta he vetäytyvät voimakkaasti aina silloin, kun joku puolueestamme saa aikaan rasistisen lööppikohun. Näiden kohujen aika saisi olla jo ohi, hän tiivistää.
Säästöt kohdennetaan väärin
Slunga-Poutsalo sanoo olevansa hyvin huolissaan siitä, että nykyisellä kuntapolitiikalla kaivetaan vain lisää kuoppia perheiden hyvinvointiin ja lisätään nuorten syrjäytymistä. Tällä tahdilla nuoret eivät suinkaan voi paremmin, päinvastoin, raakoja tilanteita voidaan odottaa säästöjen vuoksi lisää.
– Puheet syrjäytymisen estämisestä ovat vain puhetta, sillä kunnat leikkaavat entisestäänkin lasten, nuorten ja iäkkäiden hyvinvointia ylläpitäviä toimintoja, Slunga-Poutsalo huomauttaa.
– Olen hyvin huolissani muun muassa opettajien jaksamisesta, sillä tavallisilla luokanopettajille täytyisi ehdottomasti lisätä koulutusta koskien erityisen tuen tarpeessa olevia oppilaita ja inkluusiota. Syrjäytymistä ja kouluväkivaltaa ei estetä oireita hoitamalla, vaan pitkäjänteisellä ja ennaltaehkäisevällä työllä, mutta se ei vain tunne menevän kaikkien kaaliin.
Puoluesihteeri lisää, että hallituksen linjaama vanhusten laitospaikkojen vähentäminen vaikuttaa kunnissa kotihoidon ja omaishoidon tilanteeseen.
– Huolestuttavaa on, että yksin jääviä vanhuksia on ensi vuonna enemmän kuin nyt. Raskasta työtä tekevät omaishoitajat eivät ole yhdenvertaisessa asemassa maassamme ja tilanteeseen on saatava korjaus pikaisesti. Täytyy myös muistaa, että omaishoitajia löytyy myös lasten vanhemmista. Tämä on häpeällinen tilanne.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 16/2013 -lehdessä.
MINNA KORVA-PERÄMÄKI
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää