

LEHTIKUVA
Niinistö ja Eerola haluavat jatkaa varapuheenjohtajina
Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä ilmoitti eilen, että hän haluaa jatkaa puolueen puheenjohtajistossa. Jatkokaudelle pyrkivät myös 1. varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ja 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola.
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö ilmoittaa olevansa käytettävissä varapuheenjohtajaksi jatkossakin, mikäli kenttä niin haluaa. Niinistö haluaa edelleen tukea puolueen puheenjohtajan Timo Soinin linjaa, joka on vienyt perussuomalaiset korpivaellukselta vallan kammareihin, marginaalipuolueesta hallitukseen.
– Puolueen tulevaisuus vaikuttaa nyt paremmalta kuin koskaan ennen. Olemme täysin velaton puolue, jolla on kasvava jäsenkunta ja nyt olemme myös hallituspuolue. Näkymät ovat hyvät. Meillä on kasvupotentiaalia edelleen, ellemme itse sitä sössi. Siksi tarvitaan päättäväistä puoluejohtoa, Niinistö kertoo.
Kentältä tulee paras palaute
Puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat valitaan Turun puoluekokouksessa 8.-9. elokuuta. Niinistö odottaa ennen kaikkea tapaavansa paljon kentän väkeä ympäri Suomen. Puoluekokoukset ovat puolueen virallisista tilaisuuksista ainoita, joissa koko kenttä joka puolelta maata kokoontuu yhteen.
– Puoluekokouksen virallisen osion lisäksi vähintään yhtä tärkeää on sen epävirallinen anti, sosiaalinen kanssakäyminen kenttäväen kanssa. Siellä saa myös suoraa palautetta ihmisiltä siitä, mitä on tehty oikein ja missä on menty metsään. Se on arvokasta, Niinistö toteaa.
Johtajistossa vaaditaan
politiikan tuntemusta
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola on hänkin halukas jatkamaan puheenjohtajistossa. Neljän vuoden aikana Eerola on käytännössä oppinut mitä se on, kokemusta on kertynyt riittävästi mutta vielä ei ole tapahtunut leipääntymistä hommaan.
– Viimeksi kaksi vuotta sitten joku sanoi minulle, ettei minua pitäisi valita, koska puheenjohtajistossa pitäisi olla ainakin yksi ei-kansanedustaja. Nyt minä sanon, että puheenjohtajistoon pitäisi valita ainakin yksi edustaja, joka ei olisi ministeri. Puolueen puheenjohtajistoon kuuluvan henkilön on hyvä olla päivittäin mukana politiikassa, esimerkiksi kansanedustaja, mutta ministerit eivät välttämättä ehdi paneutua riittävän hyvin kaikkiin tehtäviin, joita varapuheenjohtajalta edellytetään, Eerola pohtii.
Yhtenäisyyttä vaalittava
Puolueen tulevaisuus näyttää Eerolan mielestä todella hyvältä. Perussuomalaiset ovat saaneet vakiinnutettua sen, mikä neljä vuotta sitten nousi raketin lailla. Seuraava haaste on kahden vuoden päästä käytävät kuntavaalit.
– Tärkeintä on nyt vakiinnuttaa puolueen asema myös kuntakentällä samalla tavalla kuin se on jo vakiinnutettu eduskunta- ja EU-tasolla.
Tämän saavuttamiseksi Eerola pitää tärkeänä, että yhtenäisyyttä aletaan vaalia. Sisäiset valtataistelut on saatava kitkettyä pois ja paikallisosastoissa on ymmärrettävä samantahtisen soudun merkitys koko puolueen menestykselle.
Kuvassa: Turun puoluekokouksessa jatkokautta hakevat 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola, 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä, 1. varapuheenjohtaja Jussi Niinistö, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.