Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Soini: Puolustus on vahvoilla – armeijalle lisää rahaa

12.05.2015 |14:31

Hallitusneuvottelut jatkuvat jo toista päivää valtioneuvoston juhlatiloissa Smolnassa. Iltapäivällä neuvottelijat irtaantuivat hetkeksi selostaakseen tilannetta eduskuntaryhmille. Perussuomalaisten neuvottelijat saapuivat ryhmähuoneeseensa eduskunnan kirjastoon puheenjohtaja Timo Soinin johdolla.

Soini arvioi, että ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä voi selvitä neuvotteluissa kaikkein helpoimmalla, kun sen työ pohjautuu Ilkka Kanervan (kok.) johtaman parlamentaarisen turvallisuuspoliittisen työryhmän työhön.

Tarveharkinta säilytettävä

Eurooppapolitiikkaan liittyy kysymys ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta. Soinin mukaan puolueen linja on, että tarveharkinta säilyy.

– Se on meidän linja, katsotaan mikä on lopullinen tulos, Soini sanoi.

Hän kertoi, että kaikista kolmesta ryhmästä tulee asioita puheenjohtajan pöydälle ratkaistaviksi.

Yhdestä asiasta Soini oli varma: puolustusvoimat tulee saamaan takaisin määrärahojaan, sillä siihen ovat kaikki puolueet sitoutuneet vankasti. Kanervan raportissa vaadittiin määrärahojen palauttamista vähintään 150 miljoonalla eurolla. Perussuomalaisten linjauksen mukaan määrä voi olla isompikin.

– Puolustus on vahvimmilla – rahaa armeijalle, Soini hehkutti.

Soinilta kysyttiin myös, voiko kehitysyhteistyö olla varma siitä, että se menettää määrärahoja neuvotteluissa?

– Toivottavasti, Soini linjasi.

Puolueilla yhteneväiset
mielipiteet maahanmuutosta

Hallitusneuvotteluiden maahanmuuttopoliittisen ryhmän vetäjä Juho Eerola piti mahdollisena, että maahanmuuttoasioista päästään yhteisymmärrykseen jo tänään. Niin pitkään istutaan kuin tarve on.

– Totta kai haluaisin, että se valmistuisi aiemmin, jotta pääsisin muiden haasteiden pariin, Eerola totesi.

Häneltä kysyttiin, kuinka yksityiskohtaisia pohjia neuvotteluille oli muodostettu aiempien neuvotteluiden pohjalta, kun niissä oli muistioitakin kirjoitettu.

– Emme puhuneet muistioista oikeastaan yhtään, Eerola vastasi.

Hän sanoi, ettei eduskuntaryhmältä tullut kovin yksityiskohtaisia ohjeita. Tavoitteena on kolmen puolueen yhteinen näkemys. Onnistuuko se?

– Jää nähtäväksi. Mutta nyt on keskusteltu hyvässä hengessä. Puolueilla ei ole suuria erimielisyyksiä maahanmuuttoasioissa, Eerola totesi

Perheenyhdistämisiä rajoitettava

Kansanedustaja Mika Niikko kiiruhti kokoukseen viime tingassa, mutta ehti vastata muutamaan kysymykseen. Hän sanoi luottavansa siihen, että neuvotteluissa päästään hyvään tulokseen.

Hän odotti jo malttamattomana, koska päästään yksityiskohtaisiin kysymyksiin, jotka odottavat vasta keskiviikon jälkeen. Niikkoa kiinnostavat eniten opetus ja koulutus.

– Haluaisin, että kynänjälkeäni jäisi esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, koulutukseen ja nuorisotakuuseen ja siihen, kuinka niitä voitaisiin parantaa tällä vaalikaudella uudesta näkökulmasta käsin.

Maahanmuuttopolitiikassa hän toivoi, että perheenyhdistämisiä voitaisiin rajoittaa samoin kuin EU:n tuoreet suunnitelmat pakolaisten taakanjakosopimuksesta. Myös työperäisen maahanmuuton tarveharkinta pitäisi säilyttää.

– Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka aidosti puolustaa suomalaisen työpaikan pysyvyyttä, Niikko totesi.

 

Veli-Pekka Leskelä


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”

19.11.2024 |16:28
5.
Suomen uutiset logo

Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”

16.11.2024 |11:30
8.
Suomen uutiset logo

Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan

17.11.2024 |22:27
9.
Suomen uutiset logo

Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan

20.11.2024 |12:31

Uusimmat

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää