LEHTIKUVA
Soini: Puolustus on vahvoilla – armeijalle lisää rahaa
Hallitusneuvottelut jatkuvat jo toista päivää valtioneuvoston juhlatiloissa Smolnassa. Iltapäivällä neuvottelijat irtaantuivat hetkeksi selostaakseen tilannetta eduskuntaryhmille. Perussuomalaisten neuvottelijat saapuivat ryhmähuoneeseensa eduskunnan kirjastoon puheenjohtaja Timo Soinin johdolla.
Soini arvioi, että ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä voi selvitä neuvotteluissa kaikkein helpoimmalla, kun sen työ pohjautuu Ilkka Kanervan (kok.) johtaman parlamentaarisen turvallisuuspoliittisen työryhmän työhön.
Tarveharkinta säilytettävä
Eurooppapolitiikkaan liittyy kysymys ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta. Soinin mukaan puolueen linja on, että tarveharkinta säilyy.
– Se on meidän linja, katsotaan mikä on lopullinen tulos, Soini sanoi.
Hän kertoi, että kaikista kolmesta ryhmästä tulee asioita puheenjohtajan pöydälle ratkaistaviksi.
Yhdestä asiasta Soini oli varma: puolustusvoimat tulee saamaan takaisin määrärahojaan, sillä siihen ovat kaikki puolueet sitoutuneet vankasti. Kanervan raportissa vaadittiin määrärahojen palauttamista vähintään 150 miljoonalla eurolla. Perussuomalaisten linjauksen mukaan määrä voi olla isompikin.
– Puolustus on vahvimmilla – rahaa armeijalle, Soini hehkutti.
Soinilta kysyttiin myös, voiko kehitysyhteistyö olla varma siitä, että se menettää määrärahoja neuvotteluissa?
– Toivottavasti, Soini linjasi.
Puolueilla yhteneväiset
mielipiteet maahanmuutosta
Hallitusneuvotteluiden maahanmuuttopoliittisen ryhmän vetäjä Juho Eerola piti mahdollisena, että maahanmuuttoasioista päästään yhteisymmärrykseen jo tänään. Niin pitkään istutaan kuin tarve on.
– Totta kai haluaisin, että se valmistuisi aiemmin, jotta pääsisin muiden haasteiden pariin, Eerola totesi.
Häneltä kysyttiin, kuinka yksityiskohtaisia pohjia neuvotteluille oli muodostettu aiempien neuvotteluiden pohjalta, kun niissä oli muistioitakin kirjoitettu.
– Emme puhuneet muistioista oikeastaan yhtään, Eerola vastasi.
Hän sanoi, ettei eduskuntaryhmältä tullut kovin yksityiskohtaisia ohjeita. Tavoitteena on kolmen puolueen yhteinen näkemys. Onnistuuko se?
– Jää nähtäväksi. Mutta nyt on keskusteltu hyvässä hengessä. Puolueilla ei ole suuria erimielisyyksiä maahanmuuttoasioissa, Eerola totesi
Perheenyhdistämisiä rajoitettava
Kansanedustaja Mika Niikko kiiruhti kokoukseen viime tingassa, mutta ehti vastata muutamaan kysymykseen. Hän sanoi luottavansa siihen, että neuvotteluissa päästään hyvään tulokseen.
Hän odotti jo malttamattomana, koska päästään yksityiskohtaisiin kysymyksiin, jotka odottavat vasta keskiviikon jälkeen. Niikkoa kiinnostavat eniten opetus ja koulutus.
– Haluaisin, että kynänjälkeäni jäisi esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, koulutukseen ja nuorisotakuuseen ja siihen, kuinka niitä voitaisiin parantaa tällä vaalikaudella uudesta näkökulmasta käsin.
Maahanmuuttopolitiikassa hän toivoi, että perheenyhdistämisiä voitaisiin rajoittaa samoin kuin EU:n tuoreet suunnitelmat pakolaisten taakanjakosopimuksesta. Myös työperäisen maahanmuuton tarveharkinta pitäisi säilyttää.
– Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka aidosti puolustaa suomalaisen työpaikan pysyvyyttä, Niikko totesi.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Eurooppa-politiikassa suurimmat väännöt
Eerola: Välimeren kautta tulevat ovat laittomia maahanmuuttajia
Hallitusneuvottelut etuajassa, maahanmuuttolinjaus saatiin valmiiksi
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää